Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ilyen sokan kiabálva...

Tényleg ilyen sokan kiabálva szülnek?

Figyelt kérdés

Mert az orvosom azt mondta, hogy sokan példát vehetnének rólam, hogy egy hang nélkül végig csináltam mind a 2 szülésem.

Aztán ezen gondolkodtam, hogy vajon csak mondta, hogy jól érezzem magam tőle. Vagy tényleg a többség inkább kiabál?

2018. szept. 26. 11:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Szülőszobán dolgozom, láttam már több száz szülést. A többség teljesen kulturált módon, viszonylag kevés hangot kiadva szül. A két végletből kevesebb van. Van pár olyan, akiről kb. meg sem mondaná az ember, hogy vajúdik, és van néhány, akit meg szó szerint le kell fogni, mert úgy üvölt, mint a sakál és közben kb. lemászik az ágyról.
2018. szept. 27. 10:09
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Én elterveztem,hogy szép halkan majd sétalgatok fürdök közben... Hamar lerombolódott. Túlhordtam indítottak.. Oxi maxon folyt nem kellhettem fel végig háton voltam ctg-re kötve. Az utolsó 4 órában még jobban feltekertèk az oxit újra is szúrták nem volt fájásszünetem azt hittem meghalok. Mindenre tudtam koncentrálni csak a lélegzésre nem,férjem tartotta bennem a lelket. Az orvos elég prosztó stílusban beszólogatott,hogy ne kiabáljak mások is szülnek... Nem marad erőm stb. Talán nem kellett volna "odakötni" az ágyhoz 2 palack oxival. Szerintem mindenki úgy szüljön ahogy neki jó. Aki halkan az halkan,akinek nm megy azt sem kell lenézni pláne nem az orvosnak. Nagyon frusztrált voltam a bunkó dokitól...
2018. szept. 27. 13:02
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

#21, de jó hogy jöttél! és neked mi a tapasztalatod, hogy mitől függ pl ez a heves kiabálás? Egyszerű önuralom hiánya, vagy nem figyel a szülésznő utasításaira ezzel nehezítve a saját dolgát? Túl heves természet? Vagy elképzelhető, hogy tényleg annyival durvább fájdalmakat él meg, mint azok, akik viszonylag csendesen szülnek?

Jó példa erre egy válaszoló, akinek végig feküdnie kellett, miközben a tudomány ma már tudja, hogy mennyivel nehezebb fekve vajúdni (és amúgy szülni is), szegénynek biztos nehezebb volt így.

De nem is az ilyen kivételes esetek miatt kérdezem, hanem hogy nagy átlagban neked mi a tapasztalatod? Van egyéni elképzelésed az okokra?

2018. szept. 27. 13:38
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

A saját elképzelésem a dologról az az az, hogy baromira sokat számít, hogy lélekben mennyire készült fel az illető az egész szülésre, anyaságra.

Azt is látom pl., hogy azok akik igazából nem akarnak hüvelyi úton szülni, azok általában nem is szülnek meg. Vagy elakad a tágulás, vagy leesik a szívhang, vagy valami tuti lesz, ami miatt a műtőben kötnek ki.

De persze ennél biztos összetettebb a dolog:) Nem gondolom, hogy csak az kizárólag az "akaráson" múlik, de szerintem számít.

2018. szept. 27. 13:47
 25/25 Coffelia ***** válasza:
Én az összehúzódások alatt tehénbőgtem, mély, laza gégéjű hangokat múztam. Tök komolyan! :D
2018. nov. 29. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!