Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ilyen sokan kiabálva...

Tényleg ilyen sokan kiabálva szülnek?

Figyelt kérdés

Mert az orvosom azt mondta, hogy sokan példát vehetnének rólam, hogy egy hang nélkül végig csináltam mind a 2 szülésem.

Aztán ezen gondolkodtam, hogy vajon csak mondta, hogy jól érezzem magam tőle. Vagy tényleg a többség inkább kiabál?

2018. szept. 26. 11:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
Én a végén már adtam hangokat, nem kiabáltam hanem eléggé hangosan nyögtem, nem azért mert akartam hanem mert kb nem voltam már magamnál a földöntúli fájdalmaim közepette. Az meg, hogy ha kiabálsz nem lesz a kitolásra energiád szerintem nem igaz, nagyon meg lettem dícsérve, hogy úgy toltam ki a gyereket mintha világ életemben erre gyúrtam volna és még a gátvédelem is sikerült. Egyszer CTG-n viszont hallottam egy szegény nőt aki úgy üvöltött mint a filmekben, nagyon drukkoltam neki.
2018. szept. 26. 12:32
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Én az utolsó 1-2 órában üvöltöttem a fájdalomtól. Ez nem ügyesség kérdése, hogy ki kiabál vagy ki nem. Teljesen ösztönös.
2018. szept. 26. 12:34
 13/25 anonim ***** válasza:
59%

4 gyereket szültem. Az első kettőt kórházban. Ott én is tartottam magamat, igyekeztem halkan vajúdni, nehogy megszóljanak a dokik meg a szülésznők...

A harmadik és a negyedik itthon született, utóbbi bő egy hónapja. A harmadikkal egyedül vajúdtam éjszaka, és hát ahogy jöttek a fájások, nyilván a sóhajtások úgy jöttek ahogy akartak, senkit nem zavartam vele. A negyediknél elég összevissza érkeztek az összehúzódások, és a vége felé emlékszem hogy elég hangosan eresztettem ki a levegőt, és kifejezetten jól esett hörögni vagy nem is tudom milyen hang volt az amit kiadtam.

Nem szólt bele senki.

És ennek így kellene lennie, nem is értem, mi az hogy valakire rászólnak hogy ne hangoskodjon, ha neki úgy esik jól, nyilván az ember vajúdáskor meg szülés közben nem azon agyal, hogy színészkedjen, hanem átengedi magát a folyamatnak.

(A férjem amúgy azt mondja, hogy nagyon hasonló hangokat adok ki vajúdáskor, mint szex közben. Ezen is gondolkoztam, és tényleg. :))

2018. szept. 26. 12:52
 14/25 anonim válasza:
96%
Én bizony kiabáltam rendesen. Bár a szülésznő szerint ez csak az energiámat veszi el, nekem így esett jól, csak így tudtam kibírni, ez van. De miután szóltak, próbáltam inkább a levegővételre figyelni, de jobb lett volna tovább kiabálni.
2018. szept. 26. 13:01
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálam változó volt, vagy hangosan nyögtem kínomban összeszorított állkapoccsal, vagy kiábáltam. Utóbbi ritkább volt, mert a gyors fájások között alig tudtam levegőhöz jutni, de nem fogtam vissza magam egyáltalán, bennem sem volt, hogy kellene. Miután szét kellett terpesztenem és kicsúszott egy kis kaki, teljesen elmúlt minden szégyenérzetem, vagy a kakira összpontosult, eszembe sem jutott, hogy minél "szebben, halkabban" szüljek, csak túl akartam lenni rajta.
2018. szept. 26. 13:09
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
2x szültem, egyszer sem hallottam kiabálást, pedig voltak többen is a mellettem lévő szobákban (belőlem is csak akkor jött ki kb nyögés mikor a kitolásnál 1-1 nyomás végén nem bírtam tovább)
2018. szept. 26. 14:05
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
Én artikulálatlanul ordítottam. 2 napig tartottam magam, igyekeztem csendben maradni. A harmadik napra elpattant valami, elvesztettem az önkontrollt. A szülésznő azt mondta, nem baj, hagyjam, hadd jöjjön ki, aminek ki kell. Az áthallatszó hangokból ítélve a többiek sem zavartatták magukat. Férjem szerint a következő ördögűzős filmhez a welsi kórház szülészetén kellene felvenni a hanganyagot. :D A második szülèsemnél azzal szórakoztunk, hogy az átszűrődő sikolyból, hörgésből tippeltünk, mikorra lesz meg a baba a másiknál. És eltaláltuk. Szóval akár fontos jelzés is lehet a kiadott hang, hogy hol tart az adott szülés.
2018. szept. 26. 14:08
 18/25 anonim ***** válasza:
62%

Engem meg strapalt elsonel szuleszno hogy ne fogjam vissza magam, ha ugy erzem ugy jobb adjam ki 😀😀 de en csak vinnyogni tudtam hogy nembiromtovaaaaaabbbbbbb...

napokon belul szulom masodikat, hat kivancsi leszek

2018. szept. 26. 14:30
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Mellettem lévő szobában azt üvöltötte egy nő, hogy: "nem bírom tovább, azonnal szedjék ki belőlem".

Én a vége felé nyöszörögtem kicsit, mikor már nagyon fájt.

2018. szept. 26. 15:17
 20/25 anonim ***** válasza:
Az elsönél inkább vinnyogtam és két fájás között zokogtam. A másodiknál orditottam és visitottam, az sokkal jobban fájt. A dokim és a szülésznö is állandoan rámszoltak h ne orditsak hanem a levegövételre figyeljek, hát ha meg birtam volna szolalni, elküldöm öket a francba:D (fájdalomcsillapitás nélkül szültem mindkétszer)
2018. szept. 26. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!