Tényleg ilyen sokan kiabálva szülnek?
Mert az orvosom azt mondta, hogy sokan példát vehetnének rólam, hogy egy hang nélkül végig csináltam mind a 2 szülésem.
Aztán ezen gondolkodtam, hogy vajon csak mondta, hogy jól érezzem magam tőle. Vagy tényleg a többség inkább kiabál?
4 gyereket szültem. Az első kettőt kórházban. Ott én is tartottam magamat, igyekeztem halkan vajúdni, nehogy megszóljanak a dokik meg a szülésznők...
A harmadik és a negyedik itthon született, utóbbi bő egy hónapja. A harmadikkal egyedül vajúdtam éjszaka, és hát ahogy jöttek a fájások, nyilván a sóhajtások úgy jöttek ahogy akartak, senkit nem zavartam vele. A negyediknél elég összevissza érkeztek az összehúzódások, és a vége felé emlékszem hogy elég hangosan eresztettem ki a levegőt, és kifejezetten jól esett hörögni vagy nem is tudom milyen hang volt az amit kiadtam.
Nem szólt bele senki.
És ennek így kellene lennie, nem is értem, mi az hogy valakire rászólnak hogy ne hangoskodjon, ha neki úgy esik jól, nyilván az ember vajúdáskor meg szülés közben nem azon agyal, hogy színészkedjen, hanem átengedi magát a folyamatnak.
(A férjem amúgy azt mondja, hogy nagyon hasonló hangokat adok ki vajúdáskor, mint szex közben. Ezen is gondolkoztam, és tényleg. :))
Engem meg strapalt elsonel szuleszno hogy ne fogjam vissza magam, ha ugy erzem ugy jobb adjam ki 😀😀 de en csak vinnyogni tudtam hogy nembiromtovaaaaaabbbbbbb...
napokon belul szulom masodikat, hat kivancsi leszek
Mellettem lévő szobában azt üvöltötte egy nő, hogy: "nem bírom tovább, azonnal szedjék ki belőlem".
Én a vége felé nyöszörögtem kicsit, mikor már nagyon fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!