Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki nyugtasson meg, vagy...

Valaki nyugtasson meg, vagy mondja el az igazat, hogy fogom kibírni? Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm

Figyelt kérdés

36. hetes terhes vagyok, és annyira félek. Nem fogom kibírni :(

Már eldöntöttem, hogy kérek EDA-t, de azt mondják az nem mindig elérhető. Az orvosom azt mondta, 24 órában elérhető, de kismamák tapasztalatait olvastam, hogy ez valójában nem így van. Van, hogy ettől rettegek, hogy mi van ha nem adnak fájdalomcsillapítást, és úgy hogy bírom ki? MI van ha bepánikolok? Ha hisztizni fogok? Vagy lehet el fogok ájulni...

Mennyire fáj az egész? Azt mondják, olyan mintha kb. meg akarnék pusztulni...

Nagyon kicsi a fájdalomküszöböm, a vérvételt is fájdalmasnak találom, akkor mi lesz ezzel? Iszonyúan félek :(

2018. szept. 10. 12:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nem fognak hagyni meghalni a dokik...

Tudom, morbid, de én is így indultam neki. Hogy a szülési fájdalomba csak nem hal bele senki...

AZtán meg is tapasztaltam: az agy lekapcsol, ha már nem bírja... Nem ájultam el, magamnál voltam végig, de a kitolásnál "betompultam", valahogy kiesett, mi történt. Bent volt a férjem, így utólag elmesélte. Ahogy kibújt a fiam, egyből "kitisztultam", és már kértem is a gépet, hogy lefotózzam, ahogy a férjem elvágja a köldökzsinórt...

SZóval hidd el, túl leszel rajta. Piszkosul fáj, de belehalni nem fogsz!

2018. szept. 10. 13:12
 12/23 anonim ***** válasza:
A férjed nagyon büszke lesz rád, akármit csinálsz :)
2018. szept. 10. 13:13
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást, annyira szeretnék már túllenni rajta, és a kisbabámmal foglalkozni! Nagyon várom hogy itt legyen velünk.
2018. szept. 10. 13:14
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

"Hát, férjem is bent lesz, és nem akarom, hogy olyat lásson, ami nem én vagyok."

Hidd el, jó lesz, hoyg bent lesz!

2018. szept. 10. 13:20
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Még egy plusz: sokkal rosszabbat teszel, ha ráparázol. Nekem nem azt mondták, hogy nem a fájdalomküszöb a lényeg, persze az is, de azok akadnak ki a legjobban, akik már "rákészülnek" lélekben, hogy úgyis fájni fog, úgyis belepusztulok, úgyse bírom ki. Ezzel rátréneled magad a dologra lényegében.

Szóval közhely, de most tényleg elő a pozitív gondolatokkal. :)

2018. szept. 10. 13:33
 16/23 A kérdező kommentje:
Oké, akkor igyekszem elterelni valamivel a gondolataim. Próbálok pozitív dolgokra gondolni.
2018. szept. 10. 13:48
 17/23 anonim ***** válasza:
56%

A fájdalomba nem fogsz belehalni, én sem tettem, pedig arra készültem 😁

Egyszer sem kaptam edat, csak oxitocint... rohadtul fájt, de túléltem

2018. szept. 10. 14:11
 18/23 anonim ***** válasza:
52%
Ne paráztasd magad előre, én is azt tettem, és gyakorlatilag egy pozitív csalódás volt a szülésem, mert átélve persze nagyon fájt, de végig azt mondogattam magamnak, hogy ki fogom bírni, gyors szülésem lessz, és az is volt. Minden szülés más, mindenki másképp éli meg. Nekem pl eszembe sem jutott, hogy bármilyen fájdalomcsillapítót kérjek. Végig a babámra gondoltam, és arra, hogy érte ki kell bírnom. Van szünet a fájások közt, addig tudsz egy kicsit szusszanni, az nagyon jó. Gondolj arra, hogy mennyien megcsinálták már előtted sikerrel, miért pont neked ne menne! Bízz magadban, a babádban! :) Ügyesek lesztek, ő tudja a dolgát, neked meg segít majd a személyzet, és a párod!
2018. szept. 10. 15:15
 19/23 anonim ***** válasza:
95%
En meg akartam h lássa! Nem akartam h azt gondolja, hogy oke, fajt de semmi extra. Igenis nagy dolog a szülés....
2018. szept. 10. 16:09
 20/23 anonim ***** válasza:

Indított szülésem volt, ezért rá tudtam készülni lelkiekben. Azzal tuningoltam magam, hogy rengeteg ember él a Földön, őket is megszülték mind; és a legprimitívebb nő is képes szülni. Így hát összeszedem magam és max. egy napig tartó fájdalmat igenis képes leszek elviselni! Az az egy nap az életemből, amit küzdelemmel kell átélnem; szinte semmi. De az, hogy a gyermekem onnantól kezdve már az életem része lesz, MINDEN! És ez minden kinlódást megér!

Végül burokrepesztés és oxitocinos rásegítés után, 5 órán át tartó 2 perces fájásokkal sem tágultam, ezért császár lett.

A vajúdás nagyon fájt, de egy hangom sem volt. Pedig minden fájástól hányingerem lett, és a fájáscsúcson levegőt sem kaptam. De a szünetekben rá tudtam készülni a következőkre.

Az összefüggő fájásokig, kitolásig nem jutottam el, arról nem tudok nyilatkozni; de a császárnál csak féloldara hatott a gerincérzéstelenítésem... Na, azért ott a műtőasztalon már nem tudtam csendben maradni... De összességében azt mondom, hogy így is nagyon megérte. Arra, hogy hogyan, és mennyire fájt, már nem is emlékszem konkrétan. Bármikor végigcsinálnám így újra!

Én végig csak a babámra gondoltam, hogy csak neki ne legyen semmi baja; az, hogy ezért mit kell kiállnom, nem volt érdekes...

2018. szept. 10. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!