Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2018-ban mennyi pénzt kell...

2018-ban mennyi pénzt kell fizetni a szülőorvosnak? 29F

Figyelt kérdés
2018. szept. 9. 15:03
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
47%

Én nem verem magam. Ti kezdtétek lepontozni, meg lehülyézni kvázi azokat a válaszolókat, akiknek fogadott orvosuk volt.

Ha neked meg nem volt, ez a kérdés még mindig nem neked szól....de látom csak nem tudod elengedni, vajon miért? :)

Menj hátha az utazás kategóriába valaki több milliós luxus utat tervez, abba is jól bele lehet kötni :)))

2018. szept. 10. 09:12
 42/63 anonim ***** válasza:
9%
Olvass vissza kérlek. És ne vergődő! Peace! 🙂
2018. szept. 10. 09:19
 43/63 anonim ***** válasza:
9%
*vergődj
2018. szept. 10. 09:19
 44/63 anonim ***** válasza:
47%

Igen olvastam.

Ha minden fogadott orvos ilyen "szuper" lenne, nem lennének fogadott orvosok. Te sem gondolod komolyan, hogy ez az általános....

Te választásod volt, másnak meg más orvosa volt, akivel elégedett is volt, és jó szívvel kifizette érte a pénzt. Ez ennyi, dolgozd fel végre.

2018. szept. 10. 09:22
 45/63 anonim ***** válasza:
9%
Nyugi, feldolgoztam! De te még mindig nem érted! Mindegy is!
2018. szept. 10. 09:45
 46/63 anonim ***** válasza:

"13as, pont azèrt fizeted ki ezt a penzt h ne legyel sajat szavaiddal elve egy szerencsetlen, akit kinoznak mint egy allatot. Ezzel pont azt fizeted meg h nincs olyan h "jajj nincs eda,mert nincs anesztes" a föld alól is kerit egyet. Nincs olyan h nagy nehezen kapsz edat majd kiderul h rosszul van szurva előfordul, ès akkor haljal bele a fajdalombaert bocs egyszer mar megszurtak. Akkor lejon ujra az anesztes es addig szurja amig nem hat. Nincs olyan, hogy ha repedes van akkor osszevarr erzestelenites nelkul mondvan "jajj a huvelyben nem lehet erzedteleniteni". Nincs olyan, hogy gatmetszest csinal szuri nelkul. Nincs olyan hogy felnyul az agyadig es kezzel tagitgatja a megszajat naturba. Szegyen gyalazat az orszagra nezve, hogy ilyen osszeget kell kifizetni ahhoz, hogy emberkent banjanak velünk, es hasznaljak azokat az eszkozoket amik a fajdalomcsillapitasra rendelkezesre allnak. De ez van, ez Magyarorszag. Lehet szulni elfogadhato fajdalommal, csak ahhoz az kell h a doki is akarja. Nem az h bemegyek az ugyeletre es telibe leszar..ak hogy hogy lesz, vagy mennyire faj, mondvan "bent nem maradt mèg egy gyerek sem"."

Ez saját tapasztalat, vagy csak van egy elméleted, és azt szajkózod?

1. Ha tényleg nincs elég anesztes, akkor a fogadott doki sem tud anesztest szerezni. Bizony előfordul, hogy egyszerűen annyi műtét van egyszerre, hogy nem fér bele. Valamelyik kórházban pedig alapból nincs is EDA.

Sőt, nálunk olyan doki is van, aki totál az EDA ellen van, és a saját kismamáinak akkor se kötteti be, ha egyébként az asszony szeretne és a terhesgondozás során azt mondta neki, hogy lehet.

Viszont a nem privát betegeknek is pont ugyanúgy odajön az anesztes EDA-t szúrni, ha az ügyeletes orvos kéri.

2. Nálunk nem szokás érzéstelenítés nélkül varrni. Azt sem, akinek nincs fogadott orvosa. Nem tudom, ezzel mégis hol találkoztál...

Ilyen max akkor fordulhat elő, ha 1 db öltésre van szükség, mivel akkor marhára mindegy, hogy az az 1 szúrás az az érzéstelenítő, vagy maga az öltés. Így is úgy is egy szúrás, amit mindenképpen érez az illető.

3. A kézzel való méhszájtágítás nem az ügyeletes orvosok specialitása. Akinek az a szokása, vagy esetleg éppen jó oka van rá, az akkor is megcsinálja, ha fogadott orvos.

Az meg hogy ki mennyit kér egy szülésért...

Ez egy szolgáltatás. Ha te valamilyen szolgáltatást nyújtasz, te is megmondhatod, hogy mennyit kérsz érte. Fodrászból is van olyan, aki 1500-ért levágja a hajad, és van, aki ugyanazért elkér 10 ezret. Te meg választhatsz. Ugyanez van az orvosoknál is. Ha neki hajlandóak kifizetni 100 ezret, miért kérne csak 20-at?

2018. szept. 10. 13:26
 47/63 anonim ***** válasza:
0%
Tavaly szültem fogadott rezidens orvosnál Budapesten a SOTE II-ben. Megkérdeztem előre mennyit kér, azt mondta semmit, ha adok ő megköszöni de nem kér. 20 ezret adtam neki. Lehet lenézni, de azért nem álltunk úgy anyagilag egy csecsemővel hogy 100-200 ezret csak úgy kicsengessek. Havonta a 10-15ezer vizsgálat nem vágott földhöz, és nem tervezett gyerekkel nem volt előre félrerakott pénzünk, terhesség alatt meg a szükséges dolgokra gyűjtöttem a pénzt, nem pedig arra hogy majd' egy havi fizetést adjunk az orvosnak, akivel egyébként maximálisan meg voltam elégedve.
2018. szept. 10. 14:41
 48/63 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó ha nem volt pénzed rá, miért fogadtál dokit?
2018. szept. 10. 17:01
 49/63 anonim ***** válasza:
Mert nem minden orvos kér százezreket, vagy mondd előre összeget pl?
2018. szept. 10. 17:33
 50/63 anonim ***** válasza:
72%

Már elnézést, oké, hogy a 100-150 ezer forint szerintem is erős túlzás, ha minden egyes terhesgondozásért még tízezreket elkér, de 10-20 ezer forint fogadott orvosnak? Ennél már csak az a jobb, mikor adnak egy üveg bort meg egy tábla csokit:D

Azért gondoljuk már végig, hogy egy orvosnak mekkora munka és fáradtság egy szülésvezetés. Ott kezdődik, hogy bármikor beindulhat, tehát min. 4 hétig készenlétben kell állnia úgy, hogy mondjuk nem utazik el, nem iszik meg a barátaival pár üveg sört...

Ehhez jön az, hogy esetleg két ügyelet között kell bemennie, esetleg éjszaka, saját költségére.

Egy szülés ráadásul általában nem 2 óra, hanem van, hogy 10-12. És mindezért 20 ezer forint?

Komolyan kérdezem, te ennyi pénzért ezt bevállalnád?

Szegény dokik nem mernek konkrét összeget mondani, mert akkor rögtön jön a fröcsögés, hogy "milyen pénzéhes". Holott szerintem tök normális dolog, hogy az ember megszabja egy szolgáltatás árát. Gondolom te sem dolgoznál úgy, hogy "majd ad, amennyit gondol".

Sokkal korrektebb lenne, ha mindenki mondana árat és az ember eldönthetné, hogy belefér-e vagy sem.

Az meg még korrektebb lenne, ha ez nem sunyiban menne, hanem a kórházban lenne ilyen opció, hogy fogadott orvos, megszabott tarifával, egy részét meg megkapná a kórház.

2018. szept. 10. 17:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!