Illik fizetni ha az orvos vagy a szülésznő nincs jelen a szülésnél?
Nem "illik".
Annak főleg nem, aki ott sincs.
Ha fizettél életedben valaha tb-t, akkor már kifizetted. Kivéve, ha magánellátásban részesülsz, akkor természetesen annyit fizetsz, amennyi a számlán szerepel.
Illik? Adni? Jézus Isten, ennyire átszőtte a korrupció az egészségügyet, hogy ez komolyan felmerül bárkiben önként?!
Az egészségügyet a társadalombiztosítás révén mi, magyar adófizetők finanszírozzuk, aki ezen felül részt vesz a hálapénzrendszerben, akár adóként, akár elfogadóként, az személyesen felelős az egészségügy állapotáért és korruptságáért. Aki fizetni szeretne, az menjen magánklinikára, ahol legálisan, tisztességes feltételek mellett fizethet az egészségügyi szolgáltatásokért. Felejtsük már el ezt az illik adni vs nem illik adni felfogást. A normális orvos úgyse fogadja el, sőt, meg is sértődik, ha valaki borítékot csúsztat felé...
Persze
A vízvezeték szerelőt is kifizetem, akkor is ha ki se jön, és nem végzi el a munkát, amire felkértem
Akkor én kémia tanárként az óráim végén várjam a borítékot a gyerekektől a normális érettségire való felkészítésért cserében? Vicc. Na a hálapénz az pont ilyen abszurd...
A te kérdésed akkor így hangozna: Illik-e fizetnem az állami iskolában a kémia tanárnak, hogyha helyettesítés volt az óráján?
Örkény-novellába illő felvetés.
Bocsánat az offért de a kérdés nem az volt hogy ti mit gondoltok erről a rendszerről hanem hogy adott szituációban mi a teendő vagy épp mi nem.
Én szeretném honorálni a munkájukat az alacsony fizetésükön felül amit a TB-mből kapnak az hogy van aki nem így vélekedik az engem jelen esetben nem érdekel.
Az orvosomat egy hete nem láttam mert beteg és a 38. héten már van rá sansz hogy esetleg nem gyógyul meg a nagy napra. Köszönöm annak aki normálisan a feltett kérdésre válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!