A kórházi személyzet közül hányan vannak jelen a baba megszületésénél?
Nálam elég sokan lettek hirtelen. Kb aki mozgósítható volt, mindenki jött (leesett a szívhang, és nem voltam eléggé kitágulva - műtő foglalt).
Gyerekorvosra nem emlékszem, de nővérke volt 2 is.
Összesen lettek vagy 10-en, de nem érdekelt, csak legyek túl rajta, és legyen minden ok.
A szülésznő és az orvosom. Az első szülésnél a neonatológus is jött a végén, hogy elvigye a babát vizsgálatra, de a masodiknál nem volt ilyen, ott később vizsgálták csak.
De szobatársaimnak komplikált szüléseik voltak, 4-5-en is bent voltak, bár annyian úgysem fértek oda de pl. egyik szobatársam mesélte hogy annyira ordított, hogy 2-3 szülésznő is átrohant hogy mi van, tudnak-e segíteni.
Velem csak a szülésznő volt bent, a tolófájásoknál már jött szülész orvos is. Mire megszületett a fiam, addigra ott volt egy csecsemős nővér, meg volt még valaki, szerintem valami ápoló, de rá nem is nagyon emlékszem, csak érzékeltem, hogy ő is ott van.
Császárnál azt hiszem többen vannak, de erről nincs konkrét tapasztalatom.
Sokan, nálam nagyon sokat.
Összesen 6 orvos fordult meg nálam szülés közben. Konkrétan 2 volt velem a szülőszobában, ebből 1 maradt és jött hozzá másik 2 a műtőben (és előtte más indított és más repesztett burkot). Ott volt a szülésznő, itt-ott besegítettek osztályos ápolók. Volt gyerekorvos, csecsemős nővér, és persze amikor vittek a műtőbe aneszteziológus és a műtős személyzet (nem tudom, hogy 2 vagy 3 műtős volt-e ott)
Komplikációmentes szülésnél szülésznő és/vagy orvos (ez személytől és kórháztól függ). A születés után neonatológust hívnak, ő vizsgálja meg a baba életjeleit, egészségét. Ha nincs gond, akkor ez 2-3 perc, aztán vissza is adják - majd a csecsemős nővér átviszi a gyermekágyas részlegre.
Én szintén beleszaladtam néhány komplikációba, így két orvos meg nagyjából 10 ember volt jelen. Amíg a vajúdás normál mederben haladt, kettesben voltunk a férjemmel, néha bekukkantott a szülésznő vagy az orvos, de hallótávolságban voltak mindketten. Amikor beindultak a tolófájások, akkor mindketten bejöttek. Segítettek pozíciót váltani, guggolásból felhúztak (nem tudtam volna segítség nélkül felállni), stb.
Aztán gyanús lett, hogy erőlködök, de nem történik semmi. Felfektettek az asztalra, doki benézett, leemelte a telefont a falról, aztán özönlöttek az emberek, mert elakadt a szülőcsatornában. A két orvos összedolgozva szedte ki. A sajátom vákuummal húzta, a másik fentről, alkarral kifelé préselte. Szerencsére a gyors beavatkozásnak köszönhetően megúszta az oxigénhiányt, én repedtem csak elég sok helyen, de utána műtőben visszavarrogattak mindent. Az altatás alatt meg kipihentem a szülés fáradalmait. (Nekem a méhlepényem is vicces kedvében volt és egyáltalán nem vált le, ezért altatásban "abortálták", nehogy elvérezzek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!