Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kezdjek el aggódni?

Kezdjek el aggódni?

Figyelt kérdés

Ma voltam uhán 38 hetes terhes vagyok és ezzek voltak a mai eredményeim

BPD:98mm

FEMUR:74mm

AC:344mm

És kb :3600g

A doki azt mondta császármetszés lesz amitől nagyon félek azt mondta hogy nagy a gyermek ... szerintetek ? Segítseget válaszokat nagyon szépen meg köszöném

2018. szept. 7. 20:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%
3600 nem nagy. Csak a legtöbb doki többet kér a császárért, mint a természetes szülésért.
2018. szept. 7. 20:22
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Nagy baba tényleg. Az én kisfiam 3900 g -mal és 54 cm-rel született. Szóba sem jött a császármetszés,pedig a méretei alapján végig két héttel nagyobbnak mérték. Gátmetszés nélkül sikerült megszülnöm.
2018. szept. 7. 20:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen nagy baba de nem akkora, hogy ne lehetne természetes úton szülni. Bár azért a te adottságaid is mérvadóak, amit a dokid lát.

Amúgy kapják be, nekik egyszerű 15 percért elkérni a zsét, nem kell ott küzdeni veled órákat.

Kérd, h próbáljatok meg, te akarod.

Amúgy nekem egyszer nem mondta, h császár kell h légyen, nekem is végig 2 héttel nagyobb volt. A feje 37 hetesen 40 hetesnek felelt meg 😂 jó nagy feje van a drágámnak. más kérdés h nalunk végül mekoniumos magzatviz és rossz szivhang miatt azonnali császár lett.

Ja 3780 lett és 57 cm a 38+6 héten

2018. szept. 7. 21:27
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Nem egyeznék bele a császárba ebben az esetben,amíg nincs veszélyben és te sem,nem engedném.Ez csak becslés,lehet hogy jóval kisebb súllyal születik majd meg.Megszülnek 4-4,5kg-os babákat is gond nélkül
2018. szept. 7. 21:27
 5/14 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem mit riogatnak.

Négy gyereket szültem és a legnehezebbet volt a legkönnyebb, a kicsi alacsony súlyút meg a legnehezebb.

És kb. fél kiló becslési tévedés simá van, a szülésznőm kondta hogy egy kilós tévedés is akadt már a praxisában.

Ahelyett hogy biztatna az orvos, komolyan nem értem az ilyeneket...

2018. szept. 7. 21:28
 6/14 anonim ***** válasza:
A bpd elég nagy, szerintem ezért is mondhatta, hogy császármetszést javasol. Ha belegondolsz ez majdnem 10 centi, és 2 hét alatt még nőhet is.
2018. szept. 7. 21:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a baba súlya szàmìt, hanem a fejènek âtmèrője, a medencèd nagysàga stb. Annak nincs ertelme ha egyertelmü a terarantalansag, hogy rafogjuk h jajj mert az orvosnak kenyelmes, beleerolteted egy huvelyi szulesbe, amibol vegul vakum, huvelyszakadas, oxigenhianyos baba az elhuzodo kitolas miatt, surgossegi csaszar vagy Isten tudja mi lesz. Ha nem bizol az orvosod velemenyeben, akkot nagy bajban vagy akar huvelyi szules lesz akar csaszar. A sok hulye osanya akik szerint csak a huvelyi szules a szules jon orokke a csaszar a dokinak kenyelmes dumaval. Jah meg nagyobb felelosseg. Pl progicsaszarnal dokumentalva van minden, elotte utana igy ha barmi gond van siman elo lehet venni milyen dontest miert hozott. Huvelyi szulesneeg nem, azt magyaraz bele utolag amit akar, hogy mit latott adott pillanatban ami miatt igy vagy ugy dontott. Ha megsert egy szervet mutet kozben igen komolyan elo lehet venni, ha szetszakad a huvely mert nem jol merte fel a helyzetet, nem csinalt gatmetszest stb abbol egy vallranditas van stb stb A baba sulya egy dolog, millioas tenyezo van. Ha ugy latja h extra problemas a mereteitek miatt kar eroltetni a huvelyit.
2018. szept. 7. 22:45
 8/14 anonim ***** válasza:

A téraránytalanságnak csak egyik tényezője a baba feje. A másik pedig hogy hogyan tágul a kismama. Ezt pedig az orvos nem tudhatja előre.

A mérés pedig nem feltétlenül pontos fejátmérőnél sem.

2018. szept. 7. 23:17
 9/14 anonim ***** válasza:
A nagy súlyú baba pedig jobban segíti a tágulást, ha függőleges pozícióban vajúdik a kismama.
2018. szept. 7. 23:19
 10/14 anonim ***** válasza:
8-9, rendben, ez is igaz ezt is figyelembe kell venni. De ha onnan indîtjuk, hogy az orvosa ìgy làtja jónak(nem biztos, hogy a maga kenyelme miatt, mert ez durva àltalànositas semmi màs) ès ő nem bizik az èrtèkitèletèben, akkor hüvelyi szülèsnèl miből gondolja, hogy azt kell csinàlni stb amit mond. Vagy bizok egy orvosban mindegy h csaszarral vagy huvelyen keresztul szulok vagy nem. Ha nem az baj. Bnőm 4 kilos gyereket szült, gyorsan tagult stb, kijött a gyerek oxi meg minden nelkül burokrepedes utàn 1,5 óràval. Gatmetszest a doki nem csinàlt, a szelrózsa minden irànyàban szakadt. Ennek fèl ève ès mèg mindig nincs jól. Egy màsik ugyanìgy 4 kilós gyereket szült, olyan helyen akadt el a baba a tèrarànytalansàg miatt a szülőcsatornàban, ahonnan màr csàszàrnàl sem lehet visszahúzni, kikönyököltèk belőle, 4-es fokozatú hüvelysèrülès lett a vège azonnali altatàsos hüvelyplasztikàval. Èrtem, hogy ha valaki akarja, akkor mindenàron szakadàs, sèrülès csaknem mindenkiből ki lehet erőltetni a 4 kilós gyereket is, csak nem biztos, hogy van èrtelme. Azt is èrtem, hogy van olyan doki, aki sajàt maga miatt preferealja a csaszart, de amelyik dokirol eztbfeltetelezem, azzal en huvelyi meg semmilyen uton se szulnek. En ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha valakinek előre megpenditik a csaszar hurjat, akkor nem lehet rögtön úgy nekiàllni, hogy jajj biztos a doki kenyelme... Sokfele eset van. Es igen lehet alabecsulik a sulyt, es a tobbit, de lehet nem. Ha nem es abbol egy eletre serules lesz az ciki. Nem biztos hogy megeri kockaztatni. (Persze csaszarnal is lehet szovodmeny, en csak azt mondom nem lehet esz nelkul a huvelyit eroltetni)
2018. szept. 8. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!