Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha úgy irják az anyukák, hogy...

Ha úgy irják az anyukák, hogy pl. : a 39. héten született a babám, akkor azt úgy értik, hogy a harminckilencedik héten, vagy betöltött 39 hét után?

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 09:00
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
A betöltött hetet nézik a dokik, tehát az után.
2008. nov. 3. 09:05
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
A 39-ik héten az azt jelenti szerintem, hogy betöltött 38. hét után, betöltött 39 hét előtt. Mert ha már betöltött 39. hét után szülsz, az már a terhesség negyvenedik hete, de a negyven hetet csak a szülés várható napján éred el-töltöd be.
2008. nov. 3. 09:06
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Ha én írnám, akkor a betöltött hét utánt érteném. Én ha megkérdezik hány hetes vagyok, akkor mindig a betöltött hetet mondom, azt hittem ezzel mindenki így van. Minden jót! 36 hetes kismama.
2008. nov. 3. 09:14
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Alapvetően, ha mindenki tisztában lenne a nyelvtani különbségekkel, akkor a 39. hét alatt azt kellene érteni, hogy a 38 egész hetet betöltötte, túlhaladt rajta, megkezdődött a következő, de még nincs egész 39 hetes.

Tehát helyesen ekkor vagy azt mondja az ember, hogy 38 hetes terhes, vagy azt, hogy a 39. hétben van.

Én eddig biztosra vettem, hogy mindenki tisztában van ezekkel a fogalmakkal, szóval én automatikusan úgy értelmeztem ezen az oldalon is, ahogy írták.

Ha valaki azt írja, hogy 8 hetes, akkor nyolc hetes, ha azt írja, hogy a 9. hétben van, akkor szintén nyolc hetes, plusz nemtomhány napos.

De most elbizonytalanodtam, lehet, hogy nem használják ezt megfelelően... Tulajdonképpen mindegy, sok különbség akkor sincs a terhességi korban, ha össze-vissza használják ezt, maximum pár nap lehet.

2008. nov. 3. 09:53
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

A második válaszoló vagyok: igazatok van, de nekem is, mert a kérdező nem azt írta, hogy 39 hetesen, hanem, hogy a 39. héten - azaz 39-ik héten. A harminckilencedik hét pedig a betöltött 38 hét utáni hét, ami pedig, mit ahogy ti is írtátok a számítás módját, 38 HETES terhességnek felel meg.

ez kicsit bonyolult így, de szerintem értitek a különbséget.

2008. nov. 3. 09:53
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
második és ötödik válaszoló vagyok: negyedik válaszoló, én is pont így gondoltam, csak te szebben fogalmaztál, ez az!
2008. nov. 3. 09:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. nov. 3. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én dokim azt írta a papírra, hogy a 40. héten szültem. Akkor voltam 40 hetes és 2 napos, tehát betöltöttem a 40.-et. Ezek szerint ez eltérő dolog...
2008. nov. 3. 13:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

( Nem tudom, ki volt ilyen lepontozós kedvében, de az leírhatná, hogy miért pontozott le mindenkit!!!)

2008. nov. 3. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!