Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 38. Hetes vagyok.3 hete...

Milagros kérdése:

38. Hetes vagyok.3 hete nyitva a mehszajam egy ujjnyira?

Figyelt kérdés
37 hetesen egy ujjnyi mehszaj nyitva es reszben elsimult mehszaj. 38 hetesen az az tegnap, ugyan ugy 1 ujjnyi nyitott elsimult mehszaj, erezte a baba buksijat annyira lent van. Masodik baba lesz az elso 2 nap szenvedes utan csaszar lett. Igy most prog.csaszarom lesz agusztus.9.-en. Mit jelentenek ezek az ertekek ? Ki huzom meg egy hetig vagy be indul addig ? Eleg sok joslo fajasom van.. viszont nem lenne jo ha be indulna egeszsegugyi okokbol kiindulva.. Elorebb kellett volna hozza a csaszart ?

2018. júl. 31. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért lenne baj, ha beindul?
2018. júl. 31. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha beindul ugyanugy megcsaszaroznak.
2018. júl. 31. 09:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem, mert önmagában az előző császár nem indok még arra sem, hogy a következő az legyen, még a természetest is meg lehet próbálni, maximum oxitocint nem adnak.

De ha előbb jön, mint a programcsászár időpontja, akkor bemész/bevisznek a kórházba, ott felhívják a dokidat, aztán ha beférsz két sürgősebb műtét közé (max. 8 órát várnak, azt hiszem, persze figyelembe veszik, hol tart a szülés, elfolyt-e magzatvíz, hány órája szúrtál vérhigítót, ha szedsz, előkészítenek beöntéssel, infúzióval, monitorozzák a babát... stb.), elvégzik a császárt. Azért szokták a 40-dik hétre időzíteni, hogy biztos érett legyen a baba.

Ha valami olyan bajod van, aminél veszélyes vajúdnod (nemtudomén nőgyógyászati daganat, nagyon csúnya gerincsérv...?), akkor inkább a 38. hétre rakják az időpontot.

Az időpontról egyébként nem egyedül az orvos dönt... tehát ha meg akarod beszélni vele, hogy hamarabb legyen, számíts rá, hogy ilyenkor neki is egy kört kell futnia, és a beosztásától függően elfogadtatni.

2018. júl. 31. 10:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, mindenkepp csaszar lesz raadasul altatasban ujra ..:( koszi a valaszt! Szoval ezek az ertekek amiket le irtam, ezek mar nagyon kozel vannak ahpz h barmikor be induljon ? Igen sajnos szurom magam 8 hetes korom ota.. 39.hetet szeretne ha betoltenem a baba miatt,en is nagyon szeretnem ha nyugodtan menne minden a kiirt napon nyugiba stb. Eleg rosz elmeny maradt az elozo szulesem.. 6 ev utan mondtam azt h jo rendben legyen kisteso. Remelem kihuzom jovohet szerdaig legalabb.. kedden kell menjek utolso ctg-re plusz vert kell vegyenek kikuldni szurt vert valasztani nekem a mutetre :( jo lenne ha kibirnank addig :( probalok pihenni amennyit tudok..
2018. júl. 31. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is szúrtam magam végig, mert az elsőnél (38. héten hirtelen - csak előző nap este tudtam meg - programcsászár lett terhességi problémák miatt) mélyvénás trombózist kaptam (pedig nincs is rá hajlamom), "oszt" mehettem két hétre az intenzívre babázás helyett. Ennek ellenére az angiológusom meg a doki is rábeszélt, hogy a másodikat próbáljuk meg természetesen. Igazából nem tudtam, melyiktől félek jobban, egy újabb trombózistól, amire a műtét jobban hajlamosít, vagy a természetestől, amit még nem ismertem és logikám szerint a vérzés kevésbé kontrollálható (bár erre az én dokim csak legyintett, hogy sokan szültek már vérhigítóval, csak ne adjam be, ha már fájást érzek, nem jön olyan gyorsan az a gyerek... na kössz, azt meg honnan tudjam majd előre, mondtam ilyenkor magamban :) ... bár az is igaz, így visszanézve, hogy egy adag csak kb. fél napig tart és negyedannyi adag LMWH-t kaptam megelőzésre terhesen, mint a trombózis után, amikor másfél évig kellett a legnagyobbat szúrnom napi 2x), na meg ha már van egy ablak... :) Úgyhogy kaptam időpontot programra azért, hogy ne hordjam túl, de megbeszéltük, hogy ha hamarabb beindul és szépen halad, teszünk egy próbát. 3 nappal hamarabb indult, elfolyt a magzatvíz, de igazából semmit nem tágultam, így 8 óra múlva műtét lett. Nekem a sok félelem után ez egy jó élmény volt, hogy nem csak kikapták, de azért talonban ott volt a műtét, a fájdalom meg addig még nem volt vészes, volt már ezerszer rosszabb menzeszem... na meg az utófájások az utólagos oxival, szoptatással, vágott hassal szintén rosszabbak voltak :/ Cserébe viszont sokkal szebb lett a hasam, mint az első vágás után... Szóval minden jó, ha vége jó.

Később olvastam utána ennek a 8 órának, hogy nem szoktak tovább várni második császárnál.

Ilyen személyre szabott vérről nem volt szó... megírnád, hogy azt mire kapod?

2018. júl. 31. 12:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Eleg komoly veralvadasi zavart orkoltem mind a ket oldalrol.. ezert kell a szurt ver mert az sem mindegy mit h kapok :( hat en nem szeretnem ha tehetnem sem siman megprobalni soha az eletbeb. A rosz csak az vagy is sok minden mert a csaszar is kegyetlen.. de az h altatnak ujra ugyan azt elem at.. szoval nem erzestelenithetnek annyira nagy a rizikoja. Basszus felek nagyon :( de valahogy muszaj kijonnie. Ma neztem egy videot, az anyukanak kutya baja volt epp h fajt neki mert programozott csaszar neki sokkal konyebb es jobb volt.. hat kivancsi leszek :(
2018. júl. 31. 14:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 32.héten 2ujjnyira nyitott méhszáj és 1,6cm-re rövidült méhnyak volt.3 hétig feküdtem,1hétig sokat pihentem de megcsináltam mindent (2gyerek van már) utána szo szerint hegyet is másztam,kapáltam,sétáltam stb de a 39.hétig kihuztam,pedig a 36.héten már csak 1,2cm volt a méhnyak
2018. aug. 1. 20:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Most en is csak amit muszaj de leginkabb pihenek. Nekem sajnos nem mindegy mikor h indul be ugye verhigitot is szurom stb. 8. -an fekszem be este es csutortok delelott lesz a csaszar. Csak kihuzom mar odaig. Raadasul kedden vesznek meg egy vert tolem a szurt ver miatt amivel keszulniuk kell mutetre ha Isten orizz vmi baj lenne.
2018. aug. 2. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!