38 hetes kismama vagyok. Méhszájam egy ujjnyira van nyitva. Pénteken töltöm a 39 hetet, a dokim burokrepesztéssel indítaná a szülést, semmilyen különösebb oka nincs, csak hogy már elég érett a baba, hogy kijöjjön. Nem tudom, hogy bele menjek-e?
Nem bízol a dokidban? Ő látja mennyire érett a lepény, ellátja -e a babát.
Inkább szülesszen meg, mint hogy valami baj legyen.
Valamennyire már nyitva lehetsz, mert csak akkor tud burkot repeszteni.
Abszolút nem fáj, olyan mintha elfolyna a magzatvized spontán otthon, majd jönnek a fájások...
én hagynám a természetre
nem értem miért kell beavatkozni, ha nem indokolt, ja hogy ő vezesse le, ő kapja a lét, egyes orvosok meg arra mennek, hogy pár óra alatt meglegyen, ne húzza az idejüket.
csak a 42. héttől számítana túlhordásnak.
Semmivel nem vehetne rá engem a doki bármiféle beavatkozásra, ami nem szükséges.
Nem megy véletlenül szabadságra hamarosan és azért akarja?
A természet tudja, mikor kell jönni annak a babának 38-39 hetesen még csak nem is beszélhetünk arról, hogy túl soká lenne bent.
Mivel nem első baba, az sem gond, ha nagyobb a mérete, meg tudod azt szépen szülni.
Én nem egyeznék bele.
Szerencsére az én dokim természetesség párti, így nála ez fel sem merült soha.
Harmadik babával babával viszont a kórházi protokoll miatt befektettek a betöltött 41. héten.
A főorvos (nem az én orvosom) megvizsgált és kérdezte, hogy mit szólnék egy burokrepersztéshez, mert szerinte akkor hamar meglenne a baba. Én nemet mondtam. 3 nappal később spontán indult a szülés, 1 óra 40 perces gyönyörű szülés volt (a baba pedig 4 kg feletti, de könnyebb volt így is megszülni, mint a kisebb súlyú babáimat)
Persze mivel saját orvosod, így nehéz lehet "ellenállni", de azért arra biztatlak, hogy mielőtt bárhogyan is beavatkozik, kérdezd ki, és magyarázza el neked (elfogadható módon), hogy miért csinálja amit csinál.
Legjobbakat!
károkat nem okozna az biztos
de hagy örüljön még a baba
Én is pont így vagyok, akkor kell bemennem, amikor a 39. hetet töltöm. Most 2 ujjnyira vagyok nyitva. Az első babámmal elfolyt a magzatvizem 38 hetesen, rá 24 órára született meg.
Most azt mondta a doki, hogy majd megnézi a méhszájat, és ha alkalmas rá, akkor megindítja a szülést. Nekem is vannak aggályaim, a legjobb lenne, ha pont akkor indulna be magától, amikor amúgy is mennem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!