Ismertek olyan anyát, aki nehezen tette túl magát azon, hogy császárral szült, vagy akár depresszió alakult ki nála emiatt? Mit lehet ez ellen tenni?
Magamat.
Sürgősségi császár volt, ctg után toltak is a műtőbe. Nagyon nem voltam felkészülve a műtétre. Ráadásul 1 hétig nem volt velem a baba.
Az túlzás, hogy depressziós lettem volna, de időbe (kb. Fél év) telt feldolgozni.
A másodiknál vbac volt tervben, de nem jött össze. Akkor elsírtam magam azért, mert már biztos volt, hogy soha nem tudom milyen a természetes szülés.
Akkor viszont a sírás jót tett és nem volt utána semmi gond.
Úristen, ezért sírni! Nem hogy örülnétek, hogy nem kellett vajúdni!
Nekem 2 császárom volt, oké kicsit szopatós volt a felépülés, nem mondom, de még mindig jobb, mint utána inkontinensnek lenni, meg harangozni az ágyban...
Méghogy élmény. Marha jó élmény lehet tényleg!
#12 Mert nagyon ráérnek. Meg ömlik az idióta propaganda midnenhonnan, hogy milyen fos a császár, meg veszélyes, meg nem lesz tejed, meg fertőzésed lesz, meg anyámkínja.
Ugyanolyan veszélyes, ha nem még veszélyesebb a hüvelyi szülés is és a tejelválasztást a méhlepény leválása indítja be, ami császárnál is megtörténik. Ergo ha nincs tejed, akkor se lenne, ha a puncidon nyomtad volna ki azt a gyereket!
Elképedve és szomorúan látom a primitív hozzászólásokat és a kioktatást, hogy egy másik embernek "mit kellene éreznie". Az érzelmi intelligencia ilyen fokú hiánya mindig ledöbbent, főleg ha anyákon tapasztalom.
Jó szívvel ajánlom a Perinatus Alapítvány segítőit. Sokat köszönhetünk nekik, támogatóak voltak, mikor nehéz időszakon mentünk át. Ha nem látsz számodra megfelelő programot, akkor is telefonálj be, segítenek!
6éve szültem császárral.
Nem voltam emiatt depressziós, de a mai napig nagyon sajnálom, hogy nem tudtam megszülni a lányomat természetes úton. A dokim császárt tervezett, nyilván nem azért mert unatkozott és nem volt jobb dolga, de tényleg bánt, hogy még egy kicsit sem érezhettem át, hogy milyen is ez az egész. 1db fájásom sem volt, nem tudom milyen vajúdni. Most ismét terhes vagyok, bízom benne, hogy most sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!