Azt, hogy az orvos mennyit kér a szülésért, vagy
egyáltalán kér-e, azt neki kell előre mondania vagy
nekem kell rákérdeznem?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
9. hónapot kezdtem, az elejétől van fogadott orvosom, már a 12. héten felkértem hogy ha tud, akkor legyen benn a szülésnél. Csak annyit mondott hogy örömmel, és ha itthon lesz akkor mindenképp számíthatok rá. Viszont most elgondolkodtam rajta, hogy lehet hogy meg kellett volna kérdeznem hogy ez nála mennyi, mert hallottam más anyukáktól, hogy az orvos mondott egy bizonyos összeget a szülés levezetéséért. Szerintetek ha legközelebb megyek kérdezzek rá erre?
"Esetleg ha fodrászhoz mész, akkor majd vágás és festés után kitalálod, hogy egy 10-es skálán menyire tetszik és aszerint fizetsz?"
Nem drága, a fodrásznak előre megmondom, mit szeretnék, ő meg megmondja, mennyi! De a szezon keverése a fazonnal elég nagy divat!
2018. jún. 10. 09:01
12/19 anonim válasza:
Amit a fogadott orvosnak fizetsz, az nem hálapénz, hanem egy szolgáltatás.
És itt is tudod mit kapsz a pénzedért: az orvos bemegy (bármikor), levezeti a szülést, ha szükséges, akkor megcsászároz. És ezért megmondja, hogy mennyi pénzt kér.
Szerintem pofátlan dolog, mikor valaki felkéri az orvost, az sok esetben két ügyelet között ott szív a pácienssel több órát, majd kap érte egy üveg bort, oszt' örüljön...
2018. jún. 10. 09:25
13/19 anonim válasza:
Erről beszélek, jó reggelt!!!
2018. jún. 10. 09:38
14/19 anonim válasza:
Nem. Te arról beszélsz, hogy "majd te eldöntöd, mennyit adsz".
Szerintem meg az orvos igen is megmondhatja, hogy mennyiért hajlandó vállalni valamit. Te meg eldöntheted, hogy megér-e neked annyit vagy keresel mást.
2018. jún. 10. 09:45
15/19 anonim válasza:
Annak aki azt hiszi ő dönti el mennyit ad! Rohadtul nem te dirigálsz. Konkrétan még így is ő tesz neked szívességet h elvállal, mert nem kell "mészárszèkre" menned már bocsánat h ilyen durván fogalmazok. Szar a rendszer és ha nem fogadsz orvost a te egészségeddel játszol. Ez nagyon sajnálatos de ez a való világ. Nagyon ritka h az ügyeletes orvos valóban emberséges és odafigyel ràd. A kèrdezőnek, illik megkérdezni. Ha nem mond árat annyit adsz amennyit gondolsz, de általában mondanak.
2018. jún. 10. 14:41
16/19 anonim válasza:
Ha valaki orvost fogad akkor teljesen természetes,hogy fizet a szolgáltatásért,mert bármikor ugrik ha jön a baba ! Viszont összeget ne mondjon!! Vagy csak abban az esetben határozza meg a szolgáltatása árát,ha arról számlát is ad . Minden egyéb esetben az orvos és beteg között hála rendszerben működik a dolog. Azaz a beteg nyilván felméri,hogy éjjel 2kor miatta jött be az orvos és nem 10.000 forinttal fogja megköszönni. Mivel rohadt az egész rendszer így rohadt ez is .De számomra felháborító ha valaki közli,hogy ő mondjuk 180.000 szüleszt de számlát nem ad róla. Nekem az orvosom is így velekedik .Nem is mond árat. Második gyerekem fogom nála szülni. Az elsőnél 110.000 adtunk neki .Magunkról,mert adott helyzetben ezt láttuk reálisnak. Most ha nem történik extra dolog akkor 150.000 fog,mert nagyon ott volt az elmúlt 9 hónapban. Támogatott mellettem állt.
2018. jún. 10. 15:24
17/19 anonim válasza:
38.hetet betöltöttem és magánrendelésen kérdeztem meg, hogy mennyivel honorálhatjuk, hogy ha szülésnél bent lesz. Mondta, hogy így a magánrendelésen elmondhatja, hogy ő 70-80e Ft között szokott kapni. Rendelesi díja 10e Ft. Ez még elég korrekt ár, szülésznőt is fogadtunk, de ő végig mellettem lesz, ő nem mondott árat, amennyit gondolunk, de akiktől hallottuk 50e körül szoktak adni, ha tenyleg ugy áll a dolgokhoz, mi is oda fogjuk adni ezt az összeget.
2018. jún. 10. 23:30
18/19 anonim válasza:
Én nem kérdeztem rá. Csak magánrendelésre járok hozzá, nagyon komplikált terhességem volt/ van, évek óta segít minket, hogy gyerekünk lehessen egyáltalán, és most is megmentette a babánkat a középidős vetéléstől, koraszüléstől... Ezek miatt többel készülünk, mint a magánrendelésének a 10x-e... Úgy érezzük, megérdemli!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!