Hogyan zajlik egy szülés? Mi a szülésznő és mi az orvos feladata?
Figyelt kérdés
A szülést alapvetően a szülésznő vezeti le és az orvos csak akkor jön, ha valami baj van? Bocsi, ha hülye kérdés, nincs gyerekem.2018. máj. 29. 22:41
1/6 anonim válasza:
Nálam úgy volt, hogy a szülésznővel elintéztük a papírmunkát, megcsinálta a beöntést, bekötötte az infúziót és felrakta az nst-t. Ha wc-znem kellett hozott ágytálat, amúgy 80%-ban kettesben voltam a párommal. Az orvos (fogadott volt) x időközönként megnézte hogy állok (a 2. szülésnél burkot kellett repesztenie), mikor 'célegyenesbe' értem már nem ment ki, a hasamat nyomkorászta.. a szülésznő a kijáratnál várta a babát.. abból, hogy ott mi történt én semmit nem láttam, a párom mesélte, hogy amint kijött a baba a szülésznő és egy csecsemős nővér gyorsan törölgette a babát, csepegtettek a szemébe meg csővel szívták ki belőle a dzsuvát, elvágta a köldökzsinórt. Miután megszültem a placentát is összestoppolt az orvos, a szülésznő segített felvenni a saját hálóingemet és visszatolt a szobába amikor lehetett
2/6 anonim válasza:
Nekem egy hüvelyi és egy császáros szülésem volt. Hüvelyinél a szülésznő előkészített: adatot vett fel, vért vett, méhszájat nézett, vérnyomást mért, kúpot adott, öltöztetett, szülőszobára kísért, nst-t indított, biztatott, burkot repesztett. Tolófájáskor jött a doki, ő fogta a babát, gátmetszett, elvágta a köldökzsinórt, Agpart nézett, varrt. Ezután a szülésznő rendezett és lemosott odalent, cicire tettük a babát, felöltöztetett, bekísért a szobába. Császár is hasonlóan indult, de miután őrjöngve sípolt az nst gép, annyian lettek, már nem tudtam követni ki-kicsoda.
3/6 anonim válasza:
Szülésznő mindig van bent, vagy csak ha felfogadjuk?
4/6 anonim válasza:
Szülésznő mindig van bent!
Szülésznő előkészít,segít amiben tud!
Engem maszírozott,labdát hozott,és a vége fele adott vmi szurit amitől 15 perc alatt meglett a fiam.
:)
Doki ott se volt.
Csak varrni jött!
5/6 anonim válasza:
Nem volt sima szülésem, a szülésznőt nem is nagyon láttam.
Hajnalban ő borotvált, vizsgált, később a ctg-t tette rám, és néha ránézett az eredményre, az alapján állította az oxitocint.
Az oxit a doki kötötte be vizsgálat (tágítás) után, doki repesztett burkot, és amikor jöttek a tolófájások, akkor már nem is láttam többet a szülésznőt, viszont 2 orvos folyamatosan ott volt körülöttem.
Aztán vittek a műtőbe.
6/6 anonim válasza:
Ez intézményenként eltérő lehet. Nálunk gyógyszert (pl. Oxytocint) csak orvos rendelhet, a burokrepesztést, gátmetszést, gátvarrást az orvos csinálja. A kitolási szakban ott van az orvos is, de a szülésznő védi a gátat, irányítja a koponyát, tehát ha így vesszük, magát a szülést inkább a szülésznő vezeti le. Viszont a szülésbefejező műtéteket (vákuum, fogó), szintén az orvos végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!