Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azt, hogy az orvos mennyit...

Azt, hogy az orvos mennyit kér a szülésért, vagy egyáltalán kér-e, azt neki kell előre mondania vagy nekem kell rákérdeznem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9. hónapot kezdtem, az elejétől van fogadott orvosom, már a 12. héten felkértem hogy ha tud, akkor legyen benn a szülésnél. Csak annyit mondott hogy örömmel, és ha itthon lesz akkor mindenképp számíthatok rá. Viszont most elgondolkodtam rajta, hogy lehet hogy meg kellett volna kérdeznem hogy ez nála mennyi, mert hallottam más anyukáktól, hogy az orvos mondott egy bizonyos összeget a szülés levezetéséért. Szerintetek ha legközelebb megyek kérdezzek rá erre?

Köszi a válaszokat

2018. jún. 9. 19:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Illik rákérdezned, milyen anyagi vonzata van. A mien annyit mondott, a tízszerest szokta kapni általában, de nincs kőbe vésve.
2018. jún. 9. 20:02
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én már a 10 hetes uh-n rákérdeztem milyen anyagi vonzata van annak ha azt szeretném, hogy ő legyen velem/velünk.

Mondott is egy szép magas árat..

2018. jún. 9. 20:14
 3/19 anonim ***** válasza:
40%
Amelyik árat mondd, az ad számlát is???
2018. jún. 9. 20:18
 4/19 anonim ***** válasza:
75%

Erősen kétlem, hogy bárki is kapna számlát...

A Róbert Károlyban vagy a Dr. Rosban, na ott kapnak. De máshol? Szerintem csak kevesen kapnak

2018. jún. 9. 20:29
 5/19 anonim ***** válasza:
78%
Hagyjuk már ezt a számla dolgot, mindenki tudja hogy nem adnak, agyonrágott csont, mint ahogy az is hogy nem kötelező dokit fogadni, aki hiányolja az életéből a számlát az szülhet ügyeletesnél, simán kifoghatja ugyanúgy a legjobb dokikat és ad egy doboz bonbont. Mindenki egyéni döntése!
2018. jún. 9. 20:35
 6/19 anonim ***** válasza:
80%

Egyetértek.

Valóban szar a rendszer, de ez van.. és a saját magam nyugalma miatt fizetek, nem a számla miatt.

Nem mindenkinek fontos ez, van aki simán megszül az aktuális ügyeletesnél.

2018. jún. 9. 20:45
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

Amelyik árat mondd, az ad számlát is???

Képzeld, igen én kaptam tételes számlát az orvosomtól. Gondolom aki így kukacoskodik, és kap egy kis pluszt arról rögtön számlát állít ki és adózik ugye? Pl a bolti eladó a borravalóról...

2018. jún. 9. 20:55
 8/19 anonim ***** válasza:
74%

Àcsi, ácsi, annyerok!

Ha valaki előre közli, hogy mennyit kér, az szolgáltat! Pont! Az, hogy én a szülés után mennyire vagyok hálás/mennyit fizetek azt meg eldöntöm én! A két dolog teljesen más!

Nekem ne mondja meg egy doki se, hogy mennyiért kínlódhatom végig a saját szülésemet! Úgyse lesz ott az első fájás tól vigyázzállásban!

Nyilván, ha berángatom a kórházba, akkor fogok is neki fizetni! De azt majd én eldöntöm, hogy mennyit!

2018. jún. 9. 21:03
 9/19 anonim ***** válasza:
58%

"Ha valaki előre közli, hogy mennyit kér, az szolgáltat! Pont! Az, hogy én a szülés után mennyire vagyok hálás/mennyit fizetek azt meg eldöntöm én! A két dolog teljesen más!

Nekem ne mondja meg egy doki se, hogy mennyiért kínlódhatom végig a saját szülésemet! Úgyse lesz ott az első fájás tól vigyázzállásban!

Nyilván, ha berángatom a kórházba, akkor fogok is neki fizetni! De azt majd én eldöntöm, hogy mennyit!"

A fogadott orvos egy szolgáltatás. Az, hogy vállalja azt, hogy bemegy a szülésedhez, azzal azt is vállalja, hogy minimum 4 hétig haptákban áll, nem iszik, nem utazik el stb.

Mi az, hogy "majd te eldöntöd, mennyit adsz"?

ha elmész egy étterembe, akkor majd evés után eldöntöd, hogy mennyire ízlett a kaja, és az alapján fizetsz? Vagy ha elmész különtanárhoz angolórát venni, akkor majd óra után eldöntöd mennyit fizetsz érte?

Esetleg ha fodrászhoz mész, akkor majd vágás és festés után kitalálod, hogy egy 10-es skálán menyire tetszik és aszerint fizetsz?

Semmi gond nincs azzal, ha valakinek nem tetszik a rendszer és nem akar fizetni. Akkor bemegy szépen az ügyeletre, ott ellátja aki éppen ott van és kész.

De ha te felkérsz valakit, hogy álljon készenlétben, hívhasd, ha valami bajod van és akkor is álljon fel a családi asztaltól, ha épp a gyereke szülinapja van, mert rád jött a szülés, akkor az legyen már a minimum, hogy az orvos megmondhassa, hogy mennyiért vállalja ezt.

Gondolom ha téged behívnának túlórázni, neked sem tetszene ha a főnök közölné, hogy majd utólag kitalálja, mennyit fizet érte....

2018. jún. 10. 08:48
 10/19 anonim ***** válasza:
45%

Utolsó minden szavával egyetértek!

A fogadott doki extra szolgáltatás, aminek soha sehol nem te döntöd az árát!

2018. jún. 10. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!