Ezt én nem értem, felvilágosítana valaki?
Nálunk is sűrgősségi császár volt, a mellkasra tekeredett zsinór miatt.
Nem látta az orvos a zsinórt, csak már amikor felnyitott a műtőben. Ő csak annyit észlelt, hogy a tolófájások indulásakor a baba szívhangja egyre jobban csökkent és veszélybe került az élete. Ennek 2 oka van, egyrészt a zsinór úgy szorította fájáskor a mellkast, hogy a szívet leszorította, másrészt a zsinór megfeszülésével nem jutott vér a babának.
Az alapvetően nem gond, ha zsinórtekeredés van, de nem mindegy hogyan, mert ha olyan helyzetben tekeredik, hogy fizikailag képtelenség a gyereknek kijutnia a pocakból, akkor sajnos nem lehet megszülni természetes úton.
Szóval én azt gondolom, hogy az orvos látta, hogy a baba életjelei romlanak.
Ha a szülőcsatornában vette volna észre, akkor már nem császározta volna!
Miért, ha itt kiderül, hogy rossz orvosa volt akkor mit csináltál volna őszintén?
A nők nyuszikák...
Még akkor sem jelentenek be egy orvost sem a kamaránál, ha a gyerekük meghalt.
Utolsó vagyok.
Amikor a szülésről kérdeznek én is érzem, hogy ha azt mondom köldökzsinór miatt volt a császár, akkor picit bizonytalanul néznek rám, mert ugye sok baba így is meg tud születni természetesen, de nem mernek rákérdezni, ezért általában hozzáteszem a szívhang-dolgot is :)
Egyébként a zárójelentésemen nincs eről semmi, csak annyi, hogy komplikációmentes császármetszék, oka fenyegető asphyxia (csökkent oxigénellátás)
Sajnos nálunk is ugyan ez volt. Az orvosom mindent megtett, hogy magától megszülethessen, de sajnos a szívhang rohamosan zuhant (ezt egyébként én is hallottam hiszem a monitor egész vajúdás alatt rajtunk volt), én hiába nyomtam a fájásoknál egyetlen millimétert sem haladt előre. Csak miután a műtőben vágott utána látta h a köldökzsinór a nyaka köré tekeredett háromszor.
Azóta védőnőtől is hallottam, hogy ez azért is veszélyes, mert ha nagyon erőltetik a doki kifelé akkor "leszakíthatja" a placentát.... akkor pedig akár anyuka a szülőágyon vérzik el. Nálunk nem az egyszerűség okán lett császár, hiszen már a fejbúbja is kint volt.... csak már túl kockázatos lett volna várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!