Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt az etanolos dolgot nem...

Ezt az etanolos dolgot nem értem. Valaki felvilágosítana, mert szerintem rosszul számolok?

Figyelt kérdés
Az autóm benzinből 7.5 L-ert eszik 100-on. Az etanolos üzemnél ha felesbe tankolok kb. 25%-os fogyasztás növekedés lesz, ami 9.4 L-ert jelent. 7.5 liter benzin ára kb. 2738 Ft. A 9.4 L-erből, mondjuk 4.7 L benzin és 4.7 L etanol, ami kiszámolva 2962 Ft-ra jön ki nagyjából. Most akkor mi is van? Rossz a képletem? Nem vagyok egy matek zseni...
2011. febr. 23. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Tudsz számolni, de tudod, amilyen az input, olyan az output.

Ha valamelyik adatod nem stimmel, akkor az eredmény se lesz jó.

Mert szerintem hamis a 25%-os fogyasztásnövekedés.

Tankolna másodszorra is bárki, aki látja, hogy többe kerül? Márpedig nő az etanol forgalmazása.

2011. febr. 23. 19:15
 2/10 A kérdező kommentje:
3x is ellenőriztem, és a hivatalos oldalakon írva vagyon. Példa: [link]
2011. febr. 23. 19:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Pedig vannak autók amelyek nagyon nem tolerálják az etanolt és irtósokat el tudnak égetni belőle. Átalakítóval lehet változna a helyzet, viszont én innentől kezdve nem erőltetném az etanolt a kocsidban, már csak a dolog gazdaságtalanságát tekintve sem. Amúgy ha tényleg nagyon spórolni akarsz akkor az autógázzal elvileg többet takaríthatsz meg, csakhát ugye a beszerlési költségek meg a sok mende-monda eléggé elriasztja az embereket. Átalakítóval és rendesen konfigurálva az etanol is olcsó, de pont a többletfogyasztás (és az emelkedő ára) miatt nem annyira mint az LPG.
2011. febr. 23. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ha felesben használod, akkor olyan 10%-os fogyasztásnövekedést tapasztalhatsz. Lehet, hogy 100%-ban etanollal már 25% is van a növekedés, de akkor úgy meg azért éri meg, mert csak etanolt kell venni.
2011. febr. 23. 19:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Nőhet a fogyasztás az etanolos üzemtől, főleg ilyen hidegebb időben, várj kicsit amíg melegebb lesz, hátha kevesebb lesz a fogyasztás.

Én azt mondom, ha valaki bebizonyítaná, hogy 100km-en spórolok 1000 ft-ot, akkor tanklnák etanolt,de mivel ez nagyon messze van a valóságtól, így inkább hagyom az egészet.

2011. febr. 23. 19:24
 6/10 A kérdező kommentje:

10%-os fogyasztásnövekedésnél kb. 150 ft-ot spórolhatok 100km-en, ami egy teli tankra levetítve (45L)durván 750 Ft.

15%-os fogyasztás növekedésnél pedig szinte echte ugyan ott vagyok mintha csak benzint tankoltam volna.

A kérdés hogy vajon megér-e 750 Ft-ot ezzel sz@rakodni, és ki az akinek az autója tudja hozni efféle feles tankolásoknál a 10%-ot?! Egyébként még egyszer mondom az Etanolos oldalak 99%-án 15-25%-os fogyasztás növekedést tartanak reálisnak.

2011. febr. 23. 19:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos való igaz, hogy nem lehet nagyon sokat spórolni ezen. Én nemrég egy 3300 km-es útra számoltam ki 50%-os etanolhasználattal, és valami 2-3000 forintot spóroltunk volna, pedig a fogyasztásnövekedést csak 10%-nak vettem. Így tényleg nem éri meg vele foglalkozni.
2011. febr. 23. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Etanolos oldalak... Igen, menj csal az "etanolos oldalak", és a totalcar népítélet után. Tudod, egyes autóknál, valóban lehet 25% fogyasztásemelkedés etanollal. Ahogy elnézem, nagyon ellene vagy, így nem is akarlak meggyőzni arról, mekkora butaságokat beszélsz...

Attól én még elmentem etanollal 50%-ban kb 10% fogyasztásemelkedéssel, most átalakítóval 100%-ban is maradt ugyanez a 10%. Ez egy tény. Nem népítélet, és nem etanolos oldalak fóruma.

2011. febr. 23. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem új swiftem van és nálam kevesebbet eszik.

1 éve felesben tankolom és még télen is kisebb a fogyasztása. Eddig télen megette a 8-at, most 7-nél megáll.

Nekem bevált.

2011. febr. 23. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Hibás az elméleted, mert a 25%os fogyasztásnövekedés 100% E85 ös üzemanyagra van megadva. Nem pedig úgy ahogy te értelmezted, hogy felesbe tankolod. Nekem echte ugyanannyit eszik benzinből, mintha felesbe tankolom, szvsz nekem megéri.
2011. febr. 23. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!