Nem tudok lazítani. Ez nagyban befolyásolja majd a szülést?
Figyelt kérdés
Elég görcsös alkat vagyok. Vizsgálat közben, vagy fájdalom hatására különösen befeszülök.
Hiába próbálok tudatosan lazítani, ilyen körülmények között és a fizikai inger hatására ez jön...
Akadályozhatja ez a tágulást/ szülést?
2018. máj. 23. 10:21
1/3 anonim válasza:
Nem befolyásolja. A szülésnél már tök mindegy mennyire vagy laza.
2/3 anonim válasza:
Ina-May Gaskin es Aviva Steiner szerint igen, olyan ertelemben, hogy az allkapocs es az okol szoritasa a huvely izmaival es gatizmokkal is kapcsolatban van, ha fent el tudod lazitani, az segitheti a tagulast. Ezert erdemes pl. az aaaa- hangzot melyebb hangon "enekelni", figyelni arra, hogy ne szoritsd ossze a kezed, es ellazitani az allkapcsod. A legzogyakorlatok is hasznosak. A szulesznom a szemembe nezve szuggeralt vajudas kozben, hogy lazitsak, vegyek mely levegot. Ha szoritasz nagyon, az a baba oxigenellatasara is hatassal van, nekem sokszor mondta, hogy lazitsak, mely levegot vegyek a baba erdekeben is. Jo, ha van melletted egy segito, aki emlekeztet erre.
3/3 anonim válasza:
A szülés egy beszűkült tudatállapot, sokszor nem barbárságból kiabálnak rövid parancsokat egy szülő nő fülébe, hanem egyszerűen máshogy nem éri el az agyat az info. (Nekem is ez kellett, mert nem fogtam fel, hogy beszélnek hozzám)
A gyerek ki fog jönni valamilyen módon, úgyhogy ezen tényleg ne görcsölj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!