Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A gyerek születési súlyát,...

A gyerek születési súlyát, hosszát, stb befolyásolja a szülők magassága?

Figyelt kérdés
Én 170 cm vagyok, az apuka is 170 cm. Ebből úgy gondolom h átlagnál kisebb lehet a baba. Itt sok olyan kérdés van, ami azért lett kiírva mert az orvos a magzat méreteivel riogatja a szülőket. Persze 99 %-ban teljesen normális súlyú baba születik. Nem tudom mire jó ijesztgetni egy kismamát, amikor köztudott hogy várandósan ártalmas a stressz, idegesség a babára, mamára. 😟🤔
2017. ápr. 14. 12:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze, nem a terhesvitamintól lesz nagy egy baba.
2017. ápr. 14. 12:46
 2/13 anonim ***** válasza:
A mi esetünkben szerintem nem befolyásolta. Én 163 vagyon, apa 189 és a fiam 2900 grammal és 49 centivel született, a 42. héten. Nekem az orvos azt kérdezte, hogy mi mennyivel születtünk, inkább ahhoz hasonlít szerinte.
2017. ápr. 14. 12:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A 170 centi egyaltalan nem pici:)

Nonek egy picit magasabb, mint az atlag, pasinak teljesen atlagmagassag. Egyebkent tapasztalatom szerint nem befolyasolja tul nagy mertekben. En pl nagyon pici baba voltam, ket kilo husz deka, meg 42 centi (nem voltam koraszulott meg semmi) es most 170 centi vagyok en is pont, es meg novesben vagyok. (Lany) sok osztalytarsam is tok atlag meretu baba volt es van koztuk alacsony nagyon, meg 190 centis lany is :D

2017. ápr. 14. 12:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak szülők "méretei" befolyásolhatnak, hiszen a gének tárolják az ősök tulajdonságait is, ami bármikor visszaüthet egy késői utódon is.
2017. ápr. 14. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Azt mondjak hogy a szulok szuletesi sulya, merete meghatarozobb. En nem tudom, mennyire igaz, nalunk mindenesetre nem jott be. En 169 centi vagyok, ferjem 175. En 4300 grammal, 54 centivel szulettem, ferjem 4980 grammal, 58 centivel, megis a mi lanyunk 2700 grammal es 49 centivel jott vilagra, a 41. heten.
2017. ápr. 14. 13:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Én 167 cm vagyok (50 kg), a párom 174 cm (80 kg). Kislányunk született, 37.hétre, 51 cm-vel, és 2890 grammal.

A genetika visszaüthet, ezek kódolva vannak. De nem törvényszerűen.

2017. ápr. 14. 13:36
 7/13 anonim ***** válasza:
A lányom hasonló súllyal és hosszal született, mint én. 3 kg és 50 cm, tehát átlagos méretei voltak. Egyébként is rám üt inkább külsőleg. Most fél évesen majdnem nyolc kiló és 68 cm, szóval nem pici, de azért nem is óriási. De mi sem vagyunk azok, az apja 185 cm, én meg 168. Az egyik unokanővére viszont két évesen alig kilenc kiló, de neki az apja és az anyja is alacsonyabb és vékonyabb alkatú az átlagnál. Érdemes a szülőket nézni, de szerintem születési súlyt születési súllyal érdemes ösdzevetni.
2017. ápr. 14. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Nőként átlagtól magasabb vagy, párod átlagos, nem tudom, mit izgulsz, ebből lehet bármi.

Egyébként 155 centis barátnőm úgy szült 62 centis 4,5 kilós gyereket az 170-es férjének, hogy szinte röptében kapták el.

A szülői magasság csak egy faktor a sok közül.

Egyébként meg a születési súly és hossz leginkább arra utal, hogy érezte magát odabent a baba, de nem egyenes az arányosság.

A túl gyorsan gyarapodó magzat ugyanúgy jelezhet problémát (pl. cukorbetegség), mint a túl lassú fejlődés (lehet elégtelen a lepény ellátottsága), ezért KELL monitorozni, nem az ijesztgetés a cél.

Nálunk a BDP volt a többi értékhez kicsi. Később kiderült, azért, mert egyszerűen nem fért el (erről az izomtónuszavar árulkodott), nem fejlődött a végén rendesen. Kint látványos kiegyenlítő növekedés következett. A 3300/49-es picur 1 évesen 1,5 éves, 1,5 évesen 2, 5 éves magasságú lett...

2017. ápr. 14. 13:41
 9/13 anonim ***** válasza:

A szülők születési súlyához és hosszához lehet köze annak, hogy mekkora a baba a pocakban és mekkora súllyal, hosszal születik és nem a szülők felnőtt korában elért magasságához.

Én 158 cm magas vagyok, a férjem 168 cm magas, ehhez képest a kisfiunk a 38. héten született 3960 grammal és 54 cm-el.

Az orvos végig látta, hogy nagyobb a kisfiunk, mint az átlag, a mi születési adatainkat kérdezte és mindketten a férjemmel 3,5 kg körül, vagy afeletti súllyal születtünk. Ha jól emlékszem én pont 54 cm voltam, mikor megszülettem.

2017. ápr. 14. 16:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Parom 196 cm, en 171, es 52 cm lett a babank. Egy nalam gy fejjel alacsonyabb baratnomnek es atlag meretu parjanak 60 centis gyerekuk szuletett :D
2017. ápr. 14. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!