Mennyire befolyásolja a szülés iránti félelem a szülés menetét, fájdalmát, hosszát?
Nagyon. Fejben dől el a legtöbb dolog.
Nekem a második szülésemnél sikerült először igazán jól hozzáállnom.
A fájásokra úgy kell tekinteni, hogy azok jók, mert amikor jön egy fájása, akkor halad előre a baba.
Ha összeszorítod az izmaidat és arra figyelsz, hogy mennyire fáj, akkor azzal visszatartod a tágulást.
Ha tudatosan ellazítod az izmaidat fájás alatt, és lehetőleg függőleges helyzetben vagy (labdán esetleg állva), akkor a gravitáció is segít.
És közben magamban biztattam a babát, hogy igen-ez az, most menj előre!
én a legnagyobb fájásokban bíztattam a babát, hogy ne féljen, menni fog és közben vártam a fehér fényt..
amikor feladtam az életem, akkor szóltak, hogy most fogunk zülni, csússzak lentebb. onnanstól nem éreztem semmit, csak enyhe menszigörcsöket, azokban sem voltam biztos és megszállt valami nyugalom.
ha én is hamarabb tudom, hogy nem nagy vész, mert kikapcsol az agy, akkor én sem aggódtam volna.
gyor szülést vártak mert egyből 2 percessel indul, de 7 órás vajúdás lett belőle, gondolom a félelem miatt amíg el nem fogadtam a fájdalmat
A félelem visszafog, elveszi az energiát, örömet.
Könnyű mondani,hogy ne félj!
Az ismeretlentől fél az ember. Meg a rémtörténetek miatt. És a kockázattól, a fájdalomtól.
Merd átélni. Ez egy új élmény, megismerés. Az is segít,ha elfogadod, hogy ez egy nagy megpróbáltatás, de ezzel az eredménnyel ez jár és nagyon megéri.
Minden érték küzdésben, szenvedésben jön létre.
Szülés alatt próbálj a célra összpontosítani, és arra,hogy a szülésnek tutira vége lesz.
Nekem az segített a fájások alatt,hogy arra gondoltam: biztos,hogy vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!