Tényleg befolyásolja a magasság azt hogy meg tudjam szülni a babát?
Igen sajnos ez tényleg így van. Persze 100 %-ra semmit nem lehet kijelenteni csak a magasság alapján, de van egy ilyen összefüggés, igen.
Én 174 cm vagyok, és már a szülőszobán mondták hogy jó alkatom van a szülésre, ráadásul a csípőm is elég széles.
Nekem most a múlt héten azt mondta a szonográfus, hogy a nő testalkata számít általában (magasság, csípő), kivéve, amikor mégsem számít...:D Én pl. az utóbbi vagyok. Pici vagyok, fordított háromszög alkat, vagyis a csípőm pici, a magzatunk máris 2 kiló. (Nekem egyébként is császárom lesz egy betegség miatt.)
Egyébként a baba mérete nagyban függ a méhlepény öregedésétől.
33hkm
Azért a 140 centi még nem annyira vészes, ha apuka nem 2 méteres, akkor azért a baba is idomulni fog, és nem lesz óriás. Én középmagas vagyok (168 cm), de már hümmögtek a csípőmre, hogy elég keskeny (nem széltében, hanem a szeméremdomb-keresztcsont távolság kicsi), de még ez is tágulhat, ahogy halad a terhesség előre.
Szóval azért még nem kell elkönyvelni előre a császárt :)
140 cm már orvosi értelemben vett törpeség.
De amúgy nyilván rajtad áll, hogy vállalod-e kockàzatot, hogy belehalsz a terhességbe esetleg a baba vagy betegen születik.
De ha ennyire alacsony vagy talàn jobb lenne örökbefogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!