Az gáz ha nincs fogadott orvosom/szülésznőm ill. nem járok szülésfelkészítő tanfolyamra sem?
Magánnőgyógyaszhoz járok évek óta, de sajnos ő már nem vállal szülést. Máshoz nem akartam menni, most viszont így a 25.terhességi hét után kezdek egyre többet gondolni a szülésre...
Ígyis úgyis megszülök nem? Szülésznő, saját orvos és felkészìtő tanfolyam nelkul is? Volt más is így? Nem lesz így túl "ködös" minden? El sem tudom képzelni mit hogyan hova kell menni mikor beindulnak majd a dolgok es hogy hogyan fognak így banni velem. Tapasztalatok is érdekelnek.
Orvost nem feltétlenül azért fogad az ember hogy a szülésnél végig fogja a kezem, borogasson és kedvesen beszéljen hozzám, azért jön be a férjem ez az ő feladata. Az orvos amellett hogy bejön a végére és számol mikor nyomjak és ha bármi van a szülés alatt akkor ellát stb. de végigkíséri a terhességem, vizsgálatokat csinál, amikorra a szülőágyra kerülök ő mindent tud a terhességemről, a babáról, tudja a nevemet és nem utolsó sorban ismerős arcok vesznek körül egy kényes helyzetben. Ugyanez vonatkozik a szülésznőre is aki a CTG-ket csinálja, mindenben tanácsokat ad, segít mit vigyek a kórházba és bármikor bármilyen kérdéssel őt is fel tudom hívni. Nem beszélve arról a félelemről amit te is említesz: nélkülük azt se tudnám hol a kórház bejárata nem hogy a szülőágyig eljussak és hála nekik mostmár a szülőszobát is úgy ismerem mint a tenyeremet. Én nem szeretnék ilyeneken stresszelni sem a nagy napon sem előtte ha bárki kérdez.
Én ezekért fizetek és nem csak speciel a szülésért hanem az azt megelőző 9 hónapban mindenért amit értem és a családomért tesznek. Az már részlet kérdés hogy ők 24/7 szolgálatot vállalnak értem és ha bármelyikük is éppen a strandon döglik, ha beindul a szülés akkor a legmélyebb álmából is felkel és bejön hozzánk. A gyerek ugyan kijön az ügyeleteseknél is persze tehát ez már igény kérdése.
Hozzáteszem a szülésfelkészítő is hasznos de én pl. el sem mentem egy előadásra sem mert az orvostól és a szülésznőtől bármit tudtam kérdezni és még a szülőszobában is körbevezettek meg az egész osztályon.
Az egyébként hogy egy orvos viszi végig a terhesgondozást szintén tök jó dolog de amikor én elmentem az orvosomhoz azzal hogy terhes vagyok és ő közölte hogy oké de ő szülést már nem vállal kétségem nem volt afelől hogy akkor keresek mást és szerencsére ő maga is ajánlott mást a vizit végén aki a szülést is elvállalja a gondozás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!