Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy jobb szülni?

Izil1000 kérdése:

Hogy jobb szülni?

Figyelt kérdés
Hogy jobb szülni császárral vagy természetes módon?

2018. máj. 5. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Ez Magyarországon nem választás kérdése. Annak akinek semmi baja (mármint nincs olyan egészségügyi gondja amivel nem javasolják a hüvelyi szülést, a baba is jól fekszik, nincs téraránytalanság, szerintem jobb a hüvelyi szülés, ellenkező esetben a császármetszés. Császármetszéssel nincs tapasztalatom, amit láttam, nagy a szórás. Van aki másnap látszólag könnyen mozog, más pár nap után se bír felkelni. Hüvelyinél dettó, én mondjuk megszenvedtem a gátsebet mindkétszer, de van, aki másnap mintha nem is szült volna, szóval nem vagyunk egyformák (és van egy olyan gyanúm, hogy mi, akik egy gátsebet nehezebben viselünk, a császársebet még nehezebben viselnénk de nyilván ezt max azt tudja, aki mindkettőt átélte)
2018. máj. 5. 19:59
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
ne sértődj meg de ez elég hülye kérdés. mi az hogy jobb? kinek? milyen körülmények közt? általánosságban mindig mindenben a természetes megoldás a legjobb. komplikáció esetén nyilván remek hogy van lehetőség császárra. fájdalom? egyik sem kellemes. én szültem mindkét módon és a természetest választanám ha lehetne a köv. szülésnél(bár többet szülni nem akarok sehogy sem). a babának jobb a természetes, persze ha nincs komplikáció ami veszélyeztetné
2018. máj. 5. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
Nekem egy császárom volt és örültem neki, természetes nekem nem lehetne, de szerintem az fájhat jobban.
2018. máj. 5. 20:02
 4/11 anonim ***** válasza:
20%
Egy választott, honorált orvossal megbeszélhető a császár. A kellemetlenség szempontjából nem jobb, mint a hüvelyi csak más, de biztonságosabb a babának és a mamának is. A babának egy sokkoló trauma a természetes szülés a császárral szemben.
2018. máj. 5. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én hüvelyi úton szültem, belőlem kipréselték a gyereket, mégis az összeöltés után felültem a szülőágyon és saját lábamon mentem ki. A doki meg is jegyezte, hogy úgy járok-kelek, hogy nem mondaná meg, hogy most szültem.

Mellettem lévő ágyon a császáros anyuka a kínok kínját állta ki, úgy fájt a sebe, a gyereket nem tudta az ölébe venni, de még a poharat sem megemelni, és amikor 6 óra után lábra kellett állnia (állítólag muszáj, hogy szokja a mozgást), sírt és minden baja volt.

De! fordítva is vagyon. A nagynénémnek hüvelyi szülés után alig volt ereje, a varratai alul fájtak, ülni nem tudott, amíg ki nem szedték stb.

Egyik barátnőmet meg császározták és legközelebb is úgy szeretné, mert elmondása szerint egy kicsit fájt a sebe, de kibírható, utána sem volt vele gond, szépen gyógyult, minden tudott csinálni.

Szóval alkat és kezelés függvénye, hogy ki hogyan és mit bír. Lehet, hogy én a 2. gyerekem szülésénél nem tudnék lábra állni. Passz.

2018. máj. 5. 20:23
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
Nekem volt mindkettő. Biztosan lehet viszonylag könnyű és komplikció-mentes egy sima szülés és egy császár is, illetve mindkettő lehet pokoli, ez a körülményektől függ. Sürgősségi császárom volt, corporális, erősen elbaltázott érzéstelenítéssel, a bikinivonaltol a köldökömig vágtak (lábtartás, magzatvédelem okán), az ellenségemnek sem kívánnám, konkrétan úgy éreztem magam, mint Mel Gibson a Rettenthetetlen végén a kínpadon, ahhoz képest a sima szülésem, ahol 17 órát vajúdtam sétagalopp volt. Nehéz és iszonyú hosszú(sok-sok hónap) volt a felépülés és egyéb komplikációk, következmények is voltak. Így nálam egyértelmű a voks a természetes szülés mellett, no de az én történetem azért nem általános, sőt mondhatni a fehér holló esete, nem az az általános, hogy boncasztalra hajaz a műtő. Ez a második szülésem volt, de ha az első lett volna ilyen, tutira egyke marad a fiam.
2018. máj. 5. 20:53
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Én természetes módon szültem pokoli volt nem volt fájás szünet, oxitocint kaptam túlhordtam eda se hatott tényleg pokoli volt pedig nem vagyok olyan,aki nem bírja a fájdalmat. Viszont annak ellenére,a császárt tartom rosszabbnak pedig nincs tapasztalatom. Sokat olvastam róla és sok horror sztorit hallottam. Én rettegek a szikétől felvágnak és áhh.. Szóval nekem ez személyes parám. Minden szülés más és más van,akinek ez könnyebb van,akinek az. A szülés sehogy sem egyszerű mindenképp fáj,de a világ legcsodálatosabb fájdalma és ez az egy fájdalom a világon,aminek van értelme. ☺
2018. máj. 5. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 csàszàrom volt. Az első, 8 óra vajúdàs utàn sürgőssègi lett, nagyon fàjt. Nem utàna. Közben. A 2. programozott csàszár volt. Az ellensègemnek sem kívànom azt a kínt. Sokkal rosszabb volt, fàjdalmasabb,mintha szèttéptek volna. Mèg hànytam is közben. Borzasztó élmény volt. Vmi gigszer van nàlam vagy nem tudom,de az nem normàlis dolog, hogy ennyire érezze az ember ès fàjjon. Szóval mivel vajúdtam így tudom az is milyen így inkàbb a sima szülèst vàlasztottam volna de nem lehetett sajnos.
2018. máj. 5. 22:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak csaszarrol nyilatkozatok.Altatas nélküli programozott volt teraranytalansag,farfekves miatt.Vegig hallgathattak épp hol tartanak,mit vágták át, hogy mi vérzik miért ennyire egy horror volt.Pedig lelkileg készítettem magam arra, hogy rossz lesz,de erre nem is lehetett felkészülni.

12ora fekves alatt egyszer adták oda a babát.Az első felállás pocsék volt,de aki mellettem feküdt fel se bírt szegény állni.Jarattak egy kört bennünket aztán odaadták a babát és utána az injekció kivételével ránk se nyitottak az ajtót.Mindenki oldja a gondját ahogy akarja.3hettel később szült egy ismerős 1honap alatt rendbe jött,mindig mondta ő annyira szenvedett az első 3hetben a gatmetszes miatt elképzelni se tudom.En jó 3honap után éreztem magam úgy hogy már rendben vagyok.Legkozelebb szülni szeretnék.

2018. máj. 6. 00:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez kérdés???

Értelem szerűen az a jobb ha a természet teszi a dolgát

De

Vannak helyzetnek, amikor a természet nem tudja, vagy nem jól tudja temni a dolgát, ebben tud segíteni az orvostudomány a császárral...

2018. máj. 8. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!