Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor ez hogy van? Mikor...

Most akkor ez hogy van? Mikor szülök?

Figyelt kérdés

Szóval utolsó menzeszem június 25. volt. Ez alapján április 1 az időpontom.

32 napos ciklusaim voltak, a védőnőm szerint emiatt április 5.

A 12. heti genetikai uh szerint viszont március 27.

Most akkor mit gondoljak?

Tapasztalat valakinek?

2018. márc. 26. 16:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag teljesen mindegy, pár nap eltérés lehet. Csak a babák 5%-a születik a kiírt napon. Az én babámra is mondták már hogy egy héttel későbbre várjam a mérete alapján, aztán pont a kiírtkor, aztán megint későbbre.

Kiírt dátumnak is már vagy 3 félét hallottam. Ne izgulj ezen, majd a baba eldönti mikor szeretne érkezni. :)

2018. márc. 26. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Elmeletileg az ultrahang szerinti, felteve ha ott a baba meretebol mondtak a datumot. Azon az ultrahangon lehet meghatarozni a terhessegi kort pontosan, ha pontosan mernek (kesobbi uh mar lenyegtelen).

Gyakorlatilag meg annyira kozel van neked mindharom idopont ezzel a +/- 3-4 nappal, hogy lenyegtelen. Akkor van lenyege, ha nay az elteres, mert azert az nem mindegy, hogy valakit elvileg 40 hetesen befektetnek inditani, kozben meg csak 38 hetes a terhesseg...

De nalad nincs ekkora elteres. Igy akkor szulsz, amikor a baba indul magatol. Ha nem indul, akkor meg az irvoson fog mulni, hogy melyik datumhoz kepest fektet be, vagy probal inditani.

Van, amelyik orvos mar fogyelembe veszi 12 hetes uh-t ilyen szempontbol, van, amelyik meg mindig csak a mensi szerint szamol.

2018. márc. 26. 16:20
 3/10 anonim ***** válasza:
A kiskönyvi dátumodhoz fognak az orvosok viszonyítani mindent szülésnél. A védőnő nem orvos, így őt figyelembe se vedd, az ő számítását nem nézi a kórház.
2018. márc. 26. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Ultrahang alapján végig nagyobbnak mérték a fiam, és végig szerettem volna, ha átírják, mert meggyőződésem volt, hogy előbb születik :) Utólag nagyon örülök, hogy nem írták át, mert ráhúzott 4 napot, és ha uh szerint átírják, már indították volna. Így viszont magától indult.

Szerintem a kiírás napját vedd figyelembe Te is, az április 1-et.

2018. márc. 26. 16:28
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
Az én fiamat 4D-sen 3-4héttel koràbbra saccoltàk 5kg felettinek.Vicc,hogy a 2Dsen is óriàsra mérték. Gondolhatod a 157cmel mennyire örültem. Persze a menstruàció kimaradàsàtól jött be a szülés vagyis rà 1napra szültem 3340gros babàt.Nem minden esetben megbízható az Uh szerintem. Azt vedd figyelembe amit a dokid mond
2018. márc. 26. 18:28
 6/10 anonim ***** válasza:
A babák a 12. hétig egyformán fejlődnek, tehát ha ott találtak volna eltérést a menzeszed alapján számolt várható dátumnál a szülés tekintetében, akkor módosították volna. Ha nem módosítottak, akkor a szülés várható időpontja a menzeszed alapján számolt időpont lesz. Ettől nyilván az ultrahangon mért érték alapján a 12. hét után lehet eltérés, hisz egy baba születhet 2800 grammal, meg 4000 grammal is 39. hétre, mégsem a babák fogantatása eltérő, csupán a fejlődésük üteme, illetve a genetika befolyásolt. A mi kisfiunk pl. a 30. hét után 3 héttel nagyobb volt a méreteit illetően, de nem fogant előbb, csupán a 38. héten született meg 3960 grammal toxémia miatt. Tehát azért mértek 3 héttel nagyobb értékeket, mivel nagy baba volt. De petezsák ugyanúgy az 5. héten látszódott, szikhólyag a 6. héten, szívhang pedig a 7. héten volt, tehát a menzeszem alapján számolt kor teljesen megfelelt a fogantatásnak, csak előbb bújt ki egészségügyi okok miatt, illetve nagy súllyal született.
2018. márc. 26. 18:47
 7/10 lakle válasza:
Pontosan úgy vagyok mint te :) utolsó menszim juniús 26, a netes kalkulátorok ápr.2-t írtak. A 12 hetes méretek alapján az orvos módosított márc.30-ra. Most múlt heti ctgn egy másik orvos volt egy betanulóval (nincs fogadott orvosom) és elkezdtek problémázni, hogy ápr 3-nak kéne lennie és miért márc30-at írt a másik orvos. Őszintén én sem értem mit kell problémázni pár napon, de azt mondták túlhordás esetán fontos...
2018. márc. 26. 20:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem is június 25-én jött meg utoljára. Átlagosan 27-28 napos ciklusaim voltak. Nekem a kiírt időpont április 8. Aznap leszek 41 hetes. Kétszer voltunk 4D ultrahangon két különböző orvosnál, mindkettő április 1-et mondott. :-)

Igazából mostmár bármikor szülhetsz. Készülj úgy. :-)

Könnyű szülést és sok boldogságot kívánok majd a kicsihez. :-)

2018. márc. 27. 11:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Utolsó,

Április 8? Az hogy jött ki?

Hol fogsz szülni?

2018. márc. 28. 07:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Április 8-án leszek pont 41 hetes. Nem tudom, miért írt ki arra a napra.

Békéscsabán szeretnék szülni. :-)

2018. márc. 29. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!