Mit tegyek? Nem akarom, hogy a párom bent legyen velem, mikor szülők, ő azonban igen.
Minden joga meg van bent lenni, ugyanúgy az ő gyereke is, mint a tiéd. Szerintem önző dolog nem beengedni.
De ha nem akarod a szülésznő úgysem engedi be
Azért nem teljesen értek egyet az 1-essel, ugyan valóban az ő gyereke is, de szenvedni meg kinyomni a gyereket te fogod, és szerintem jogod van eldönteni hogy ez alatt kit szeretnél magad mellett tudni. Mondom úgy, hogy két apás szülésen vagyok túl, és nekem rengeteget jelentett hogy bent volt a férjem, nagyon sokat számított a jelenléte.
Viszont nem így mondanám meg hogy magam akarom megoldani, ez kicsit úgy hat mintha neki nem lenne köze az egészhez, ami nem igaz.
Keressetek kompromisszumot!
Pl.vajúdàsnàl bent lehet,de kitolàsnàl nem.
Amúgy én sem akartam,hogy bent legyen,de végül a vajúdàsnàl bent volt,és nagyon jó volt,hogy ott volt.Nem tudott segíteni,de nagyon meghitt élmény volt együtt lenni.
Szerintem is a legjobb megoldás a kompromisszum. Vajúdásnál ott van és kitolásnál már nincs.
Nálunk így lesz, párom nem akar bejönni és én sem ragaszkodom hozzá. Vajúdásnál még ott lesz, hátha tud segíteni pl felállni vagy vizet hozni esetleg beszélgetni az elején
Miért a nő önző? A párja nem az?
Ő szül, ő lesz ott kiszolgáltatott helyzetben, itt azért a nő szava dönt, hiába van joga bent lenni.
Én is így voltam, nem akartam, hogy bent legyen velem. Nem erőltette, a szülőszoba előtt várt.
De amikor elkezdtek erősebb fájásaim lenni, bepánikoltam, meggondoltam magam és behívattam. :) megnyugtató volt akkor a jelenléte. Végül császár lett és a műtőbe is jött velem.
A 2. szülésre már úgy készültünk, hogy az elejétől bent lesz, de brutális fájásaim voltak és nem volt jó, hogy ott volt. Kiküldtem. Akkor jobban esett egyedül lenni. A tolófájásoknál hívtam vissza, de végül ez is császár lett, itt is jött a műtőbe :)
Nem kell annyira tervezni, úgyis ez ott dől el hogy lesz jobb!
"Minden joga meg van bent lenni"
Akkor szülje meg ő! Joga biztos ahhoz is van. Csak méhe nincs hozzá.
Ne csináljunk már ebből jogi kérdést.
Ha a kérdező nem akarja, akkor ne legyen bent.
Ennyi.
Az első kettőnél nem volt bent az apa, a harmadiknál bent volt az /új/apa.
Össze sem lehet hasonlítani....sokkal jobb volt mikor bent volt velem.És a páromnak is nagy élmény volt, ne foszd meg tőle, hogy lássa ahogyan a gyereke világra jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!