Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek? Nem akarom, hogy...

Mit tegyek? Nem akarom, hogy a párom bent legyen velem, mikor szülők, ő azonban igen.

Figyelt kérdés
Nem szültem még, azonban egy rokonomnál már voltam bent (apa hiányában), ami - azt mondják -, viszonylag "tiszta" szülés volt, de az élmény alapján mégsem szeretném, ha a párom bejönne velem. Nagyobb biztonságban sem érezném magam, úgy vagyok vele, hogy magamra számíthatok ott, illetve a szakemberekre. Szeretek dolgokat magam megoldani, ez is olyan. Jobb lenne, ha kint várna, ő azonban be akar jönni... Valakinek van tapasztalta, hogy hogyan lenne meggyőzhető? Van egy 15 éves fia, nála sem volt bent. N27
2018. jan. 4. 13:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már kétszer szültem,elsőnek nem jött be velem mert nem akartam,hogy úgy lásson, de mikor túl voltam rajta tudtam,hogy ha lesz következő babánk akkor bent lesz és így is lett...sokkal jobb volt hogy ott volt,jobban telt az idő is...mikor még tudtunk viccelődtünk és nevetgéltünk..amikor meg jöttek a tolófájások meg már semmi nem érdekel csakhogy éppségben kibújjon a baby..
2018. jan. 4. 22:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem szüléskor az a legfontosabb, hogy te magad ne érezd feszélyezve magad - mert az lassíthatja, sőt, leállíthatja az egész folyamatot. Ha úgy gondolod, zavarna a jelenléte, akkor kérd meg hogy ne jöjjön be (INDOKOLD IS MEG NEKI), de legyen a közelben, hátha mégis szükség lesz rá. És ahogy valaki itt írta is, nem kell kőbe vésni a tervet, annyira változó akkor az ember hangulata, hogy simán lehet, hogy el sem engeded majd a kezét. :)

Először én sem akartam hogy bent legyen a férjem. Ő szerette volna, úgyhogy rábólintottam. Nem zavart, de nem is segített a jelenléte - az első gyereknél ő sem tudta, mire számítson, mint ahogy én sem. Utólag örülök hogy bent volt és látta az egészet, azt hogy ez nem egy könnyed játék, hanem egy kemény munka. Nagyon büszke volt rám.

A másodiknál már természetes volt hogy bejön.

A harmadik itthon született, akkor éjjel vajúdtam, és elküldtem őt aludni, hajnalban felébredt és kijött hozzám. A szülés pillanatait a konyhaajtóból nézte végig, nekem egy barátnőm segített. És ez így tökéletes volt mindenkinek.

2018. jan. 8. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!