Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az első csàszàros a màsodik...

Ha az első csàszàros a màsodik is az lesz ez miatt?

Figyelt kérdés
Az első fiam csàszàrral született mert nem tàgultam. Van itt olyan aki ugyan így csàszàros lett ebből az okból, a màsodik babàjàt viszont meg tudta szülni természetes úton?
2018. márc. 26. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Lehet a második természetes, a legtöbb doki szerintem ma már ezt támogatja, ha az anya is szeretné, de persze nagyobb az esélye a császárnak, mint az elsőnél volt.

Vannak rokonaim, ismerőseim, akik természetesen szültek császár után. Nekem az első epepangás miatt lett programcsászár (bár csak előző nap tudtam meg, hogy másnap az lesz), a másodiknál abban maradtunk, hogy attól függ, hogy alakul. Ha gyorsan, akkor legyen, de túlhordani nem hagyja, úgyhogy erre az esetre is kaptam időpontot. Végül még előtte egy héttel elfolyt a magzatvíz, de nem tágultam semmit még 8 óra múlva se, így újra császár lett - és utána olvasva nem is szokták ez esetben tovább halasztani. Nekem így jó élmény volt, kicsit át is élhettem, de biztonságban is éreztem magunkat és már nem ért meglepetésként a műtét.

2018. márc. 26. 13:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Én akit ismerek, és ilyen okból volt császárja (2 anyuka) ők a másodikkal se tágultak rendesen. Volt akinek sikerült császár után hüvelyi úton szülnie, de nekik más okok voltak. Nem tudom ez máshol is így van-e, csak a mi kórházunkban ez a protokoll, de nálunk nem adható oxitocin olyan kismamának, aki korábban császárral szült. Így ha első babánál oxitocin ellenére se tágult rendesen lehet, a másodikkal se fog nélküle.
2018. márc. 26. 13:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, hogy csàszàr utàn nincs akadálya a sima szülésnek. Csalàdon belül is van akinek az első csàszàr egyéb okok miatt a màsodik mindkettőnek egy gyors és könnyű sima szülés volt. Viszont olvastam valahol, hogy aki nem tàgul azoknak többségének a többi is csàszàr lesz.
2018. márc. 26. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Nekem az elso nem indult meg, oxitocinnal indottak ki is tagultam de a baba nem fért ki kicsit nagyra nott. Ezert csaszar lett...a masodik sem indult meg idore. Es ugy beszeltuk meg ha nem indul idore csaszar legyen...mert ha tul no megint nem akarok vajjudni is meg mutetet is, ketto egyutt eleg durva..ugyhogy a 2. Is csaszar lett. Most mar nem bankm legalabb egyik helyen epl maradtam. De a dokim 100%ban tamogatta volna a sima szulest
2018. márc. 26. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Baratnomnek elsovel nem tagult, csaszar lett. Masodik is, megprobaltak, de nem ment.
2018. márc. 26. 21:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első császár, a 2. és a 3. sima szülés volt.
2018. márc. 31. 23:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, lemaradt, h én sem tágultam az elsővel.
2018. márc. 31. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!