Mitől van az, hogy mostanában szinte bűnös dolognak számít ha egy kismama vékony marad, szülés után úgy néz ki mintha nem is szült volna?
20: vagy olyan a genetikája. 14,5 kilót híztam, 8 maradt egy pár hónapig (így voltam 54,5 kiló, már akkor is mondták, hogy de jó vékony vagyok, pedig magamhoz képest jó nagy voltam), aztán mire a lányom 9-10 hónapos lett, lement. Szoptattam, 6 hónapig kizárólag, amúgy meg evés mellett 2 éves korig, ezért csak nagyon finoman mozogtam, főleg sétáltam, és heti 1 baba-mama torna volt, valljuk be, annyira nem sokat ért, inkább csak azért mentünk, hogy társaságban legyünk.
A lányom 1 éves korára 47 kiló voltam. 156 centi vagyok, szóval nem néztem ki anorexiásnak, csak vékony voltam, mint a terhesség előtt is.
Igazából szerintem annyi eszük lehetne az embereknek, akik amúgy ismernek, hogy ha előtte vékony volt valaki, akkor annyira azért nem meglepő, hogy nem lett 90 kiló. Én írtam, hogy az öreglányok mondogatták/mondogatják, hogy nincs "asszonyformám" - mitől lenne, sose volt. De a környezetemben is azt látom, hogy akin eleve nem nagyon volt fölösleg, azon nem maradt a szülés után sem, vagy csak minimális.
Szerintem irigység! Én nem ítélem el azokat akiknek 25 kiló felesleg marad terhesség után, és elvàrom h engem se itéljenek el. 50 ről indultam 58 al mentem szülni 54-el jöttem ki. Semmit se hiztam szinte. Meg se látszott. Apum mondta h én is a babakocsihoz kaptam a gyereket? :) és nevettünk.
Most vagyok 11 hetes a tesoval 43 ról indultam és 45 vagyok. ( nincs hányás, van hízás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!