Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után, hogy hoztátok...

Szülés után, hogy hoztátok össze az anyaságot és a nőcisséget? Apa segít nektek a baba körül?

Figyelt kérdés

2018. febr. 8. 15:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
80%

"napi 24-ben nem tud ott lenni, hogy ne csak segítsen, hanem érdemben azonosat tegyen a babáért mint az anyuka"

Ha "kiveszi a részét" amikor otthon van, már érdemben azonosat tett. Ha hazajön és a kezébe nyomhatod a gyereket, míg te beülsz végre a wc-be és nem kurjongat utánad percenként, kiveszi a részét.

Ha rá tudod hagyni a gyereket órákra anélkül hogy aggódnod kelljen, kiveszi a részét.

2018. febr. 8. 19:18
 22/33 anonim ***** válasza:
43%
21-es: ezt jelenti a segítés!
2018. febr. 8. 20:17
 23/33 anonim ***** válasza:
71%
22, nem. Ha csak segít, sose lesz egyenlő szülő. De ha "kiveszi a részét", akkor nem lesz egyértelmű, hogy a kórházba csak az anya maradhat a gyermekkel (nem szülés, hanem későbbi betegség, mandulakivét...), csak az anya mehet táppénzre (mert a beteg gyerekkel már nem boldogul apuka), vagy csak anya mehet szülőire, mert apa nincs annyira képben.
2018. febr. 8. 20:30
 24/33 anonim ***** válasza:
90%

A férjem hétköznap fürdetésre ér haza, de míg fürdet addig én a vacsora romjait takarítom össze. Összessegében egyedül vagyok a másfél évesemmel, kivéve a hétvégét. Hajat mosok és vasalok szerdán és vasárnap, addig játszanak együtt. A körmömet rendbe szedetem manikűrössel, de festegetni nem szoktam. Régen zselés műkörmöm volt, utána gél lakk, de nagyon tönkretették a körmeim. Pedikűrt is csináltatok havonta egyszer. Arctisztítás két havonta, szemöldök havonta kétszer, a többi szőrtelenítést megoldom magam. Míg én oda vagyok, addig együtt sétálnak vagy játszanak itthon.Fodrászhoz havonta egyegyszer megyek, akkor a fiúk is jönnek. Itthon melegítőben, farmer+póló,leggings+tunika, nyáron térdnadrág+póló vagy egybe ruha amit viselek. Ha elmegyünk vasárolni vagy valahová csinosabban öltözök. Sminkelni szintén akkor, itthon alapozó, spirál, ajakbalzsam. Tornázni a déli alvásidőben szoktam. Hamar visszanyertem az alakom 170 cm és 54 kg vagyok.

Nekem egyáltalán nem nehéz a két szerepben helyt állni. Látom, hogy imád a kisfiam és a férjem szeret és nőként tekint rám.

2018. febr. 8. 20:49
 25/33 anonim ***** válasza:
51%
Én értem mire gondolsz....nyilván akkor van idö sexelni, mikor a baba alszik. Ezáltal elmulik az a varázs h egymásnak esünk amikor szeretménk. Nekünk ez az egyik legnehezebb dolog most a kapcsolatunkban, hogy csak és kizárolag este tudunk együtt lenni, mikor a két gyerekünk már elaludt. De addigra már sokszor hulla fáradtak vagyunk és inkább az alvást választjuk...engem a spontaneitás elvesztése zavar borzasztoan. Ha nagyritkán a nagyszülök el tudják vinni a gyerekeket, akkor napközben is van lehetöségünk együtt lenni, amikor jol esik. Olyankor sokkal jobb a szex, mint a kötelezö esti intervallumban:)
2018. febr. 9. 20:14
 26/33 anonim ***** válasza:
36%

Nem, nem munkanèlküli, de látom nàlad csak ebben az esetben lehet apa is teljes értékű szülő, egyébként meg csak egy rokon, aki hèbe-hóba "besegít".

Nem kell munkanélkülinek lennie ahhoz, hogy pl.meg tudja fürdetni, elvigye orvoshoz, felöltöztesse reggel,pelenkázza stb.

Remèlem érted, mit szeretèk mondani ezzel!

2018. febr. 9. 20:28
 27/33 A kérdező kommentje:

21-es

Mi segíteni szoktunk a párommal egymásnak.Pld munkából haza ér megkérem segítsen ezt vagy azt megcsinálni..

Értem, hogy te mit mondasz, de ha megszületik a baba én tuti úgy rá leszek cuppanva, hogyha bármi általad felsorolt dolog történne én mennék a gyerekkel a kórházba.Ez már azért is evidens, mert valószínűleg velem lesz többet(én maradok itthon gyesen) ezért az én közelségem jobban megnyugtatja talán, mint a páromé.A szülőértekezletre szerintem ő simán elmegy majd, ha tud.Attól se félek, hogy egy beteg gyerekkel nem tud majd mit kezdeni,mert az előző kapcsolatából született fiát másfél évesen ott hagyta az anyuka neki és egyedül nevelte 10éves koráig, addig meg azért biztos volt nátha,influlenza és társai.

2018. febr. 10. 09:26
 28/33 A kérdező kommentje:
22-es köszönöm:) De látod a szavakon lovagolni:D:D
2018. febr. 10. 09:28
 29/33 A kérdező kommentje:

24-es

Köszönöm, remélem én is meg tudok majd a két szerepnek felelni.Ettől egy kicsit tartok, mert jó a kapcsolatunk nem szeretném ha azt érezné a kicsi megszületése után,hogy ő már csak apa..

2018. febr. 10. 09:29
 30/33 A kérdező kommentje:

25-ös

Igen:) Erre gondoltam.Kicsit tartok attól, hogy már most úgy rá vagyok a babára cuppanva, ha már velünk lesz sokminden változik és elképzelni nem tudom, hogy egyik pillanatba anyuci másik pillanatban már mint ,,vadmacska"tündököljek.Remélem azért majd valahogy bele jövök vagy, hogy csak az elején lesz nehéz megtalálni az egyensúlyt a szerepek között.:)

2018. febr. 10. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!