Szülés után, hogy hoztátok össze az anyaságot és a nőcisséget? Apa segít nektek a baba körül?
Igen, segített a baba körül. Ha nem segített volna, nem érdemelte volna meg, hogy férfiként tekintsek rá, főleg, hogy így is eléggé nehéz volt, főleg ha nem segített volna, nem jutott volna idő arra sem, amire amúgy.
Egy 8-10 órát dolgozó, utána a kanapén döglő rozmárra nem tudok férfiként tekinteni.
Mit akarsz kérdezni?
Egy normális nö semmivel sem lesz kevésbé nö szülés után, mint elötte volt.
Az meg, hogy az apa mennyit segít, sok mindentöl függ, többek közt attól is, hogy mit dolgozik, mikor és mennyit van otthon.
A két kérdésnek meg semmi köze egymáshoz!
Ugyanúgy foglalkozok magammal (tisztálkodás, hajviselet, smink), mint szülés elött, továbbra is csinosan vagyok otthon is (nem kinyúlt melegítö meg szakadt póló), szóval nem változott semmi.
A párom nem soakt "segít", mert nem sokat van itthon, amikor a pici is ébren van.
Reggel 6-kor elmegy, este 6-ra ér haza - a baba meg 7-kor fürdik és utána alszik.
Éjjel én kelek, mert neki vezetni kell és azt nem lehet kialvatlanul. (Én nap közben - amikor a kicsi alszik - szintén alszom, ki tudom magam piheni)
Viszont bevásárolni ö szokott, nekem nem kell.
Hét végén sokkal többet foglalkozik a gyerekkel, mert akor van rá lehetösége.
MI ebben egyeztünk meg, így mindkettönknek megfelelö.
apa elsősorban dolgozik, fürdetésre ér haza, egyébként mindenben segít amire megkérem, de magától nem, meg nem kelt fel a gyerekekhez soha, mert hogy fáradtan nem tud bent teljesíteni, mondjuk az tény, kettőnk közül én bírom az éjszakázást, ő tiszta hiszti másnap, őszintén inkább nem is kértem hogy felkeljen.
Ennek a nőiességhez annyi köze hogy 4 óra alvás után az embernek nem sok kedve van még fürdeni se, nemhogy fodrászhoz menni tornázni stb
Azért a körmeimet igyekeztem megcsinálni mindig meg vigyázni az alakomra, visszafogyni (mondjuk 4 óra alvással non stop szoptatással utóbbi nem volt nehéz) aztán mikor elkezdett aludni a babám, akkor én is pihentebb lettem, és tornáztam míg alszik.
most 1,5 éves a kicsi, mindig van időm kilakkozni a körmeim, eljutok fodrászhoz, mindennap tornázom, most épp fogyózom is, ennyiben kimerül a dolog, de szülés előtt se voltam az a pipere típus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!