Szülés utáni (1-2 hét) belül kialakuló pánikbetegség?
Sziasztok!
Kicsit ledöbbentem ma, iderült, hogy 2 ismerősem is(ezek közül egyik családi kapcsolatok révén úgymond rokon, tehát közelebbről ismerem a történetét) pánikbeteg lett szülés után. A rokonhoz mentőt is kellett hívni, a másik kismama ismerősöm a párja vitte be az ügyetlre mert szorított a mellkasa.
Ezelőtt ilyet nem tapasztaltam se rokonoktól nem halottam ilyet, sem a baráti körömben nem fordult elő ilyesmi. Anyukám szülésznőként dologzik, így ő mondta, hogy szerinte a mai anyukák túl vannak "paráztatva" úgymond. Mindenért aggódnak, mert elhiteteik velük, hogy a gyerek ellátása valami nagyon misztikus, megtanulhatatlan dolog. Sok kismamája mantrázza azt, hogy nem akar rossz anya lenni. Mondta, hogy ez a jelenség úgy 5-10 éve harapódzott el szerinte.
Ti mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban?
Most vágnánk bele a második baba vállalásába, de kezdek félni milyen hozadékai lehetnek még egy szülésnek.
Nálam nagyon durva pánik alakult ki szülés után. Egyszer a mentőt is rámhívták...ők mondták,hogy pánikroham. De bonyolítja,hogy szívritmuszavarom van ha felmegy a pulzusom...alapból 100, ha pánikolok,120 felett van. Akkor meg leesik a vérnyomásom és beszédülök egymás után többször a ritmuszavartól...kaptam rá Betalocot,meg ki lehetne süttetni Debrecenben,de félek tőle. Marad az önmagam megnyugtatása. Ma már ez jól megy,22 hós a lányom. Hozzájárul a dologhoz az is,hogy májbetegen született a kislányom,kezdetben minden rokon engem okolt,mert hogy biztos rossz a tejem...nehéz időszak volt. Állandóan orvoshoz hordani,hol Bp-re,hol Miskolcra,Debrecenbe....Mára lenyugodott ez a dolog is, egész jók az értékei.
Depressziós nem voltam,van rá egy hajlamom,melankolikus alkat vagyok,de ez kimerül a Quimby sűrű hallgatásában :)
Szerintem is túl vannak paráztatva. Ez a gond.
A vicces az (nem vicces valójában), hogy a házasodás kapcsán is ugyanezt tapasztalom, mint valami misztikus nehéz dolgot úgy emlegetik. Hogy dolgozni kell vele/érte stb.
Meg az a baromi sok fórum, ahol egymást minősítik az anyák. Szerintem a l*szom a külvilágot és csinálom működik egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!