Szerintetek meg fognak császározni?
23 éves vagyok, első babám, 32. héten 2,5 kiló volt, 36. héten 3,5 kg, de tudom, hogy ezek az adatok nem pontosak. 47 kilóval kezdtem a terhességet, most 55 vagyok és 169 centi. Azt nem tudom, hogy mekkora a medencém, vagy még mik számítanak. Fogadott orvosom van, és igen, tudom, hogy tőle kellett volna megkérdeznem, de egyszerűen nem akartam, de most muszáj megkérdeznem “valakitől.” A fogadott orvosom szerencsére nagyon természetes szülés párti, de az utolsó alkalommal mikor találkoztunk kétszer is szóbahozta a császárt. Nem miattam, csak úgy általánosságban, hogy.. “akár természetes szülés, akár császár” vagy, hogy “a császármetszésnél pedig..” eddig ilyeneket sosem mondott és most azt is megjegyezte, hogy “ön már megint nem nőtt semmit, csak ez a gyerek, mi lesz így”
Kicsit meg vagyok ijedve. Nagyon sok rosszat olvastam itt az oldalon a császármetszésről és félek. 2 hét múlva megint megyek az orvoshoz, akkor leszek a 38. héten, mindenképp megkérdezem, de addig jól esne egy két vélemény, köszi
Végigolvastam, aztán a 9#láttán néztem meg a pontozást. Nem tudom, ki lehet az az érzelmi csökevény, aki a segítőkész, pozitív válaszokat végig lepontozza! Ne legyen nagyobb öröme!
Én nem a pontozásért vagyok itt, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bosszant a dolog.
Szülészet gyakorlaton egymásnak megmértük a Baudelocque (bodlog) átmérőt, volt hozzá egy körző.
"Conjugata diagonalis externa: (speciális medencekörzővel mérhető) a symphysis (szeméremcsont)felső, külső széle és az V. ágyékcsigolya tövisnyúlványát köti össze. Ennek mérete átlagosan 20-21 cm. 18 cm alatt biztosan szűk a medence."
Méretekre nálad kisebb vagyok, az én átmérőm 18 cm, tényleg császárral szültem, először téraránytalanság miatt, a másodiknál magzati ok miatt, a harmadik már programozott volt, de az is beindult a napján hajnalban:)
Minden ok volt mindháromszor.
Találkoztam ott egy icipici asszonykával, 4 kiló fölötti gyereket szült hüvelyi úton és szemmel láthatólag remekül volt. Persze a medenceámérőjét nem tudom, és különben is sokváltozós a dolog.
Az a lényeg, hogy bízz az orvosodban, nem akar neked rosszat. Gondolom, meg akart barákoztatni a gondolattal, hogy esetleg császár lesz, látott már pár kismamát.
Minden jót, ne aggódj!
Sziasztok! Bocsi, hogy csak most.
MINDENKINEK köszönöm a választ, nagyon sajnálom, hogy ilyen értékeléseket kaptatok, mindenkinek zöld kezet adtam, remélem felhúzza valamennyire, mégis csak én vagyok a kérdező és számomra mindannyiótok válasza hasznos volt. Sajnos azt gondolom, hogy azok pontoztak le mindenkit, akik szerint a császár szégyen, vagy horror, vagy szégyen és horror egyszerre. Pont miattuk tettem fel a kérdést is, hiszen bepánikoltam, de most kicsit megnyugodtam. Köszönöm nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!