Hasonlóan vagy másképp indult be (pl. fájás, magzatvíz elfolyás) a szülés a második babánál, mint az elsőnél?
Hasonlóan, de volt különbség.
1. baba: éjjel, magzatvízelfolyás
2. baba: éjjel, magzatvízfolyás
A különbség az volt, hogy elsőnél rendesen megrepedt a burok, nagyon folyt a víz, másodiknál csak megrepedt, és csak kicsi folyt, a kórházban repesztették ki rendesen 13 óra vajúdás után. Első szülés 9 óra volt, második emiatt 14. De ha rendesen megrepedt volna a burok, max. 4-5 óra lett volna a doki szerint.
Az elsőnél fájás majd burkot repesztettek
Másodiknál fájás majd burkot repesztettek
Harmadiknál elpattant a burok folyt a víz majd olyan 40 percre rá éreztem az első fájást.
Teljesen maskepp.
Elsonel elfolyt a viz fajas nelkul, zart volt a mehszaj, majd beindultak a fajasok maguktol hamarosan, intenziv volt, de gyorsan tagultam.
A masodiknal felidotol nyilt a mehszaj, majd beindult a vajudas 39 hetesen, de leallt. Napok teltek el (3 ujjnyira nyitva voltam), semmi nem tortent, vegul burkot kellett repeszteni es oxitocint is kaptam, hogy ujra induljon a vajudas. Utana mar gyorsan ment.
1.baba magzatvíz elfolyt 12 óra volt az egész.
2.baba szintén magzatvízzel ,de nem folyt el mind csak szivárgott. 5óra volt az egész. El sem hittem, h ilyen gyorsan ment, de intenzivebbek voltak a fájások.
1. túlhordás miatt indították + túl kevés magzatvíz.
2. túlhordás miatt indították + túl sok magzatvíz.
1. Elfolyt a magzatvíz,majd jöttek a fájások.
2. Fájásokkal kezdődött,8cmnél burkot repesztettek.
3. Fájások nélkül kinyíltam 5cmre,buroksapkát leválasztották,jöttek a fájások,8cmnél burokrepesztés.
Szerintem igaz az a mondás hogy minden terhesség, minden szülés más.
Nekem az első gyereknél éjszaka elfolyt a magzatvíz és aztán jöttek a fájások már a kórházba érve. A második gyereknek meg indították, így már előző nap befektettek és másnap burkotrepesztettek és utána illetve közbe jöttek a fájások.
1. baba: 38+3-nál este kórház, fájások. Ctg-n feküdtem az ágyban, mikor felültem, és elfolyt a magzatvíz. Nehezen tágultam, hajnali 5:15-re lett meg a baba.
2. baba: 40+6, enyhe fájások reggeltől, délután 4 felé erősödött. 5 körül kórház. Estére teljesen felerősödtek, 21 óra körül kezdtem tágulni, már szinte teljesen nyitva voltam, víz sehol... Burkot kellett repeszteni. 0:45-re lett meg a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!