Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debreceni Klinikán hogy...

Debreceni Klinikán hogy zajlik a progis császár? Apuka bent lehet? Vagy nézheti valahonnan?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés,de beöntés van ilyenkor???Már előző nap be kell feküdnöm!Előre is köszi a válaszokat!:)
2010. jún. 5. 08:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

És spontán szültem, de amit tudok elmondom.

Apuka a műtőbe nem mehet be, és januárban azt mondták a szülésznők, hogy az ajtót+ablakot is betapétázták, szóval nem lehet belátni (tervezték leszedni, mert ők se látják mikor tart ott a műtét, hogy a csecsemősök kellenek).

És nekünk azt mondták, hogy az ablakon keresztül apuka csak annyit lát, hogy kiemelik a babát, de ugye az csak fél másodperc kb.

A beöntést nem tudom sajna, szerintem nem kapsz, de ez csak tipp.

2010. jún. 5. 09:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Engem is császároztak (nem Debrecenben) és én kaptam beöntést.
2010. jún. 5. 09:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb, ha Apuka csak a gyereket látja, amikor kiviszik a műtőből. A beöntéssel jobban jársz, mert ugye elég sokáig nem kelhetsz fel műtét után. Én elég cikinek érezném, ha ott kellene végeznem a dolgomat, ráadásul amíg az érzéstelenítő elmúlik (már ha nem altatátos műtét), nem is érzel deréktól lefelé semmit. Tehát szerintem az ingert sem.
2010. jún. 5. 13:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia, én nem Debrecenben szülök, de nekem is programozott császárom lesz. Június 13-án, 1 hét múlva fekszem be. És másnap reggel császároznak. Nálunk van beöntés, szerintem hasznos, mert utána egy jó darabig nem kelhetsz fel.

Nálunk úgy működik, hogy az előkészületek alatt ( infúzió, stb ) ott lehet az Apuka a szülőszobán, de amikor visznek a műtőbe, oda nem jöhet be. Nálunk elvileg nézheti a császárt egy üvegajtó mögül, s mi is így terveztük, egészen tegnapig... Mert tegnap tudtam meg, hogy császárnál leszíjazzák az embert :( Nekem ez drasztikusnak tűnik nagyon, persze tudom, hogy a biztonság miatt van így, de akkor is :( Szóval ezek után majd megkérem a Páromat, hogy magát a műtétet ne nézze végig. Engem zavarna, ha így látna, leszíjazva.

Mikor szülsz?

2010. jún. 5. 15:33
 5/11 A kérdező kommentje:

Leszíjjazák:(((((((?????Jessszzzzzus.....

Egyébként most vagyok 34 hetes(szerdán töltöttem),és ha az eredményeim romlanak(vér),akkor a betöltött 36.héten ,tehát másfél hét múlva,ha nem romlanak,akkor 37.héten vagyis 2 és fél hét múlva!!!

2010. jún. 5. 15:36
 6/11 anonim ***** válasza:

15.33-as vagyok. Én ma vagyok 37+6, itt nálunk a betöltött 39.hét első napján végzik el a progis császárt.

Szíjazás: ugyanígy reagáltam én is. Már régóta tudom, hogy szembetegség miatt császárom lesz. Unokatesóm is így szült 2 éve, mindent elmondott előre. A fogadott orvosom is tudja, hogy félős vagyok, Ő is elmondott mindent, részletesen. Egyik sem beszélt leszíjazásról! És én itt ezen az oldalon olvasgattam más kismamák császáros történeteit. Itt írta valaki, hogy leszíjazták. Rögtön rákérdeztem az unokatesómnál ( ugyanott szült és ugyanannál az orvosnál, ahol én fogok ), és Ő is megerősítette sajnos, hogy igen, így van. Egyrészt az ember lábát is lekötik, a karba megy közben az infúzió, így azt is lekötik, és a másik kezet is, hogy nehogy elmozduljon a kismama. Nehogy ficánkoljon, mert mégiscsak vágnak... Értem hogy ez a mi érdekünk, de nekem ez drasztikusnak tűnik nagyon. El is vagyok emiatt keseredve :(

Reméljük a Te eredményeid jók lesznek és akkor maradhat még a baba a pocakodban.

2010. jún. 5. 15:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Nyíregyházán szültem, apuka nem lehetett benn . Beöntés volt, örülök is így neki utólag, mert így is nem mertem enni egy fél napig, nehogy wc-znem keljen. Azóta már tudom, hogy ehettem volna nyugodtan,mert nem azonnal jön a hatás, hanem napok múlva. Ha nem írjátok eszembe sem lett volna, hogy leszíjaztak :)
2010. jún. 5. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Nyugi!!!!!!!Én is császárral szültem,a leszíjazás nem olyan vészes,az egyik kezedbe infúziót adnak, a másikon nézik a vérnyomást.Ne középkori szíjakat képzeljetek el!!!Amúgy is hasznos, mert én pl. nagyon fáztam az érzéstelenítőtől,és szó szerint remegett a felsőtestem.Nem tudom nálatok hogyan végzik az érzéstelenítést,de nekem ahogy kiment az érzéstelenítő(műtét után 5 órával)fel kellett kelnem.Beöntést nem kaptam,de nem is volt semmi gond.
2010. jún. 5. 21:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!!!:)))
2010. jún. 6. 08:41
 10/11 anonim ***** válasza:
15.33 vagyok, és köszönöm én is a 2 utolsó hozzászólónak a megnyugtatást a leszíjazással kapcsolatban. Amióta tudom, én ezen görcsölök (nem a szülésen), de most már jobban állok hozzá. Mégegyszer köszönöm.
2010. jún. 7. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!