Akinek inditott szülése volt első babánál, tudna írni?
41+3 voltam amikor beindították, mert a kisfiam az istenért sem akart magától kijönni. :)
Oxitocint kaptam reggel 6-kor, majd burokrepesztés is volt, ezután rögtön megindultak a fájások, percenként, és elég erősek. De én sem tágultam, 3-4 óra múlva is csak 2 ujjnyira voltam nyitva. Alapból nem lett volna császár, de kisfiamnak elkezdett esni a szívhangja, és sehogy, semmilyen pózban nem tudták tartósan "visszatornászni". Plusz eddigre már azt éreztem, hogy WC-re kell mennem, mert már be volt ékelődve a szülőcsatornába.
Így rövid tanakodás után a császár mellett döntöttek. Kiderült, hogy a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór, ezért esett le a szívhang. De nem volt gond, teljesen egészségesen született meg.
Az a 4-5 óra kínlódás borzasztó volt, na meg a császár utáni pár nap sem leányálom, de akárhányszor ránézek a most már másfél éves örökmozgó dumagép nagyfiúra, hát teljesen megérte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!