Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek inditott szülése volt...

Akinek inditott szülése volt első babánál, tudna írni?

Figyelt kérdés
40+4 hetes vagyok, hétfőn indítják, ha addig nem jön a baba. Nagyon félek, első baba lesz, azt olvastam, első gyereknél az indított sokszor császárral fejeződik be. Nektek hogy volt?
2018. jan. 5. 12:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
reggel 6kor inditottak és d.u 4kor császároztak.nem tágultam szinte semmit,a vérnyomásom egyre magasabb lett.de azért nem biztos hogy téged is császároznak
2018. jan. 5. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Meglep amit írsz. Nekem is indították, még csak fel sem merült a császár gondolata.
2018. jan. 5. 12:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
1. babámmal indítottak fájásgyengeség miatt, majdnem császár lett mert a vérveszteségtől majdnem elájultam.
2018. jan. 5. 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Inditottak. 3 ujjnyinal tobbet nem tagultam, plusz a baba feje is nagy volt, a koldokzsinor is a nyaka korul volt. Nehezen jottek a fajasok. 7kor inditottak kora delutan csaszaroztak.
2018. jan. 5. 12:46
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Engem is indítottak(én kértem) 40+6ra. Nem lett császár, oxi se kellett. Burokrepesztés volt csak, az beindította a folyamatot. 9kor repesztettek, 10perccel később már erős 2perces fájásaim lettek. délután 4 óra előtt kicsivel meglett a baba természetes úton.
2018. jan. 5. 12:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nálunk hagyománya van a nem tágulásnak, fájásgyengeségnek, így a tesóimmal mind a hárman csaszárosak vagyunk, valamint a nővérem is így járt 2 éve. Inditott szükése volt, de így sem tágult semmkt.
2018. jan. 5. 12:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Reggel hétkor indítottak oxitocint,tágulást segítő kúp.tagultam rendesen,fájások voltak rendesen,aztán kitolasnal folyamatosan csökkent a baba szivhangja és császár lett a vége.
2018. jan. 5. 13:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Csütörtök délelőtt kaptam zselét, fél órán belül 3 perces fájásaim lettek. Másnap reggel 7-ig hagytak szenvedni, bő egy ujjnyiról szűk kettőre "tágultam" kb 20 óra alatt... Közben elfolyt a magzatvíz, sűrű mekoniumos volt (előző du. még tiszta volt), úgyhogy azonnal toltak a műtőbe. :(
2018. jan. 5. 15:29
 9/12 piroska és a farkas ***** válasza:
Utolsó, kegyetlen 20 óra lehetett...
2018. jan. 5. 16:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

41+3 voltam amikor beindították, mert a kisfiam az istenért sem akart magától kijönni. :)

Oxitocint kaptam reggel 6-kor, majd burokrepesztés is volt, ezután rögtön megindultak a fájások, percenként, és elég erősek. De én sem tágultam, 3-4 óra múlva is csak 2 ujjnyira voltam nyitva. Alapból nem lett volna császár, de kisfiamnak elkezdett esni a szívhangja, és sehogy, semmilyen pózban nem tudták tartósan "visszatornászni". Plusz eddigre már azt éreztem, hogy WC-re kell mennem, mert már be volt ékelődve a szülőcsatornába.

Így rövid tanakodás után a császár mellett döntöttek. Kiderült, hogy a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór, ezért esett le a szívhang. De nem volt gond, teljesen egészségesen született meg.

Az a 4-5 óra kínlódás borzasztó volt, na meg a császár utáni pár nap sem leányálom, de akárhányszor ránézek a most már másfél éves örökmozgó dumagép nagyfiúra, hát teljesen megérte. :)

2018. jan. 5. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!