Indított szülés kinek meddig tartott elejétől végéig?
Első babánál, terminus túllépés miatt főként.
1 és fél óra volt összesen az oxitocin bekötésétől a tolófájásokig,nagyon erős alhasi görcsökkel indult a bekötés után kb 5-10 perccel.2 percesek voltak az összehúzódások és közel egy percig tartottak.Inkább ilyen intenzív legyen, mint napokig tartó össze-vissza fájásos.Fájdalmas, de hatékony és gyors.Könnyű szülést neked is!
2010. aug. 30. 17:06
Nekem 2 napig tartott. Kétszer kaptam oxytocint, de csak a másodikra reagáltam. Attól 3 perces fájásaim voltak, de 2 óra alatt nem tágultam, így végül megcsászároztak. 42. hétre született a kislányom.
2010. aug. 30. 19:41
terminusközelség miatt fektettek be a kórházba mert el voltam számolva.késői peteérés miatt.ha menszitől számolom akkor május 12.-ére voltm kiírva,de uh szerint viszont 18.-ára.13.-ána fektettek be.17.-én kellett megindítani a szülést mert nagyon kevés volt a magzatvíz.reggel 9-kor indították burokrepesztéssel,negyed 10-kor kezdődtek a fájások.1 ujjnyira voltam nyitva indításnál.délután 2-kor még min díg csak 1 uzjjnyi voltam ezért kaptam egy zacskó oxy-t.attól sem tágultam jobban.délután 5-kor még mindíg csak szűk 2 újjnyi voltam ezért kaptam még egy zacskó oxy-t.aztán nagy nehezen elkezdtem tágulni,és olyan 7 óra felé nagyon hamar kitágultam.este 21:25-re lett meg a kislányom,10 perces kitolással.4 tolófájásnál lett meg.
2010. aug. 30. 20:19
Elfolyt a magzatvíz, de nem voltak fájások. 5 órát várt a doki, aztán bekötötte az oxitocit. 1 órán keresztül folyt, nem éreztem semmit. Amikor elindult, akkor aztán iszonyú volt, rögtön fél percesek voltak, 1,5 órán keresztül.
2. gyerekemet oxitocin nélkül szültem, sokkal kevésbé fájt.
2010. aug. 30. 21:40
41+6 napon indították a szülést oxitocinnal, de még 1 óra múlva sem volt fájásom. A fájásjelző el sem érte a 20-ast. Császároztak.
2010. aug. 30. 21:51
kiírt idő után 2 nappal, zöld magzatvíz miatt indították. 4 és fél óra alatt lett meg a babám, nem tudom mennyire volt nehéz (a doki szerint nagyon) nekem nincs viszonyítási alapom, még :):):)
Ami biztos hogy az oxitocin után már 5 perces fájások jöttek 1 óra múlva 2 perces. Következő órától egymást érték a fájások, szünet sem volt!
2010. aug. 30. 22:33
Túlhordás miatt nekem is. Reggel 10órakor kötötték be az oxytocint, ami kb 10perc után egyből 2-3perces fájásokat produkált. Ezek a fájások egészen délután kettőig így maradtak, majd utána már percenként jöttek, egészen fél négyig. Fél négy után kezdtem el nyomni, 15:40-re született meg a kislányom. Tehát kb 6óra volt.
2010. aug. 31. 07:14
Reggel 7-től délután 4-ig oxitocin, majd a baba romló szívhangja miatt este 6-kor császár
2010. aug. 31. 08:13
szia!
10 napot hordtam túl utolsó nap az uh szerint a fiam 4660 gramm és ahogy nyomkodták a hasam 60 centire saccolták. Nem akarták hogy tovább hordjam reggel 8kor tettek fel egy tágító labdát mert teljesen zárt voltam az amikor leesett burokrepesztés sétálgatás görcsök nélkül voltam du.2 kor még mindig. oxytocin infúzió kötöttek és este 8kor már olyan "görcsök" voltak amiket már azért megéreztem mint egy jó csikarós hasmenés. Aztán 10 körül már nem volt a legjobb a dolog ott már 3 perces fájások voltak. Éjfélkor meg már úgy döntöttek hogy ez se nekem se a babának nem jó és császár mert nem hogy nem tágultam de a bő 2 ujjnyiból szűk 2 ujjnyi lettem. Azon kívűl sejtettem hogy nem jó helyen vannak fájásaim. Az indítás ezért rosszabb mert elég sűrűn császár a vége.
2010. aug. 31. 08:20
10/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! És végül mekkora lett a babád?
Kapcsolódó kérdések: