Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érezzük azt, hogy...

Miért érezzük azt, hogy fizetnünk kell az orvosnak, pedig lehet, hogy nincs is ott a szülés elejétől a végéig? Vagy miért "kell" egyáltalán fizetni, hiszen a fizetésemen kívül én sem kapok az ügyfelektől semmit pluszba (nem is várom el).

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 10:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Én azért éreztem úgy, hogy fizetnem kell, mert nem egy példát olvastam, hogy az ügyeletes orvosok és nővérek hogyan nem látták el a szülő kismamát, nem azt a szolgáltatást kapta, amit amúgy az orvosi etika diktálna. A gond az, hogy én egyedül nem csinálhatok forradalmat, azaz nem akartam a saját szülés élményemet és a baba első óráit azzal elrontani, hogy esetleg egy lelkiismeretlen orvost kapunk. Kivételek vannak persze, de olyan, mint az orosz rulett, az utólagos panasszal meg nem sokra megyek. Egyetértek amúgy veled, a fizetésért dolgozni kell, ezért kapjuk, a minőség biztositása pedig az illető főnökének a felelőssége lenne, aki szintén a fizetéséért kellene, hogy dolgozzon, nem a csúszópénzekért.
2009. szept. 22. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Főleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra.

Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz,és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb.

Jó lenne, ha máshol is így működne.

2009. szept. 22. 10:48
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Én nem érzem, nem is fizetek. :)
2009. szept. 22. 10:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek: és mikor többtízezret kifizet a kismama, aztán mégsem a várt ellátást kaja? Pl. nem megy be a fogadott orvos, vagy le sem tojja, stb. Mert ilyeneket is hallani!

Akkor pedig felesleges pénzkidobás volt.

2009. szept. 22. 10:57
 5/13 anonim ***** válasza:

Jav:

kaja=kapja

2009. szept. 22. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, én megbiztam a fizetett dokimban, de igen, ilyen is van, hogy előre kér pénzt, és nem megy be. Az enyém szerencsére nem ilyen volt, és utólag kérte, mondta, hogy előbb látnia kell, hogy minden rendben van.
2009. szept. 22. 11:04
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

10:55-ösnek. Én is így gondolkoztam, meg is lett a baj...

A kérdésre válaszolva, azért mert ha nem fizetünk akkor nem bíztos, hogy azt az ellátást kapjuk ami járna.

Hiába a Hippokratészi eskü... Alig van orvos aki betartja...

2009. szept. 22. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább fizetek,mert a többi dokitol egyenesen rettegek!
2009. szept. 22. 11:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tapasztaltam, hogy sok orvos elvárja a hálapénzt.

Az előre adott "foglalkozz velem" pénznek nagyon ellene vagyok, mert többször hallani, hogy zsebre rakja a doki a pénzt, és b@szik rád. Az utólagos hálapénznek is ellene vagyok, de vannak esetek, amikor az ember úgy érzi, hogy a háláját ilyen módon szeretné kifejezni.

Én ügyeletesnél szültem császárral, és ez az orvos többet foglalkozott velem a műtét alatt és a bent töltött napok alatt is, mint azokkal, akiknek fogadott orvosuk volt. Ezért adtam pénzt varratszedéskor.

2009. szept. 22. 11:17
 10/13 anonim ***** válasza:

10:55 vagyok 11:10-nek: Sajnálom! De sajnos sokszor a fizetés ellenére is megtörténik a baj.

Én azt hiszem, hogy szerencse kérdése. Sajnos.

Egyébként szerintem problémamentes szülésnél a szülésznőnek van sokkal nagyobb szerepe, tehát érdemesebb őt felfogadni.

2009. szept. 22. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!