Miért érezzük azt, hogy fizetnünk kell az orvosnak, pedig lehet, hogy nincs is ott a szülés elejétől a végéig? Vagy miért "kell" egyáltalán fizetni, hiszen a fizetésemen kívül én sem kapok az ügyfelektől semmit pluszba (nem is várom el).
Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Főleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra.
Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz,és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb.
Jó lenne, ha máshol is így működne.
Elsőnek: és mikor többtízezret kifizet a kismama, aztán mégsem a várt ellátást kaja? Pl. nem megy be a fogadott orvos, vagy le sem tojja, stb. Mert ilyeneket is hallani!
Akkor pedig felesleges pénzkidobás volt.
10:55-ösnek. Én is így gondolkoztam, meg is lett a baj...
A kérdésre válaszolva, azért mert ha nem fizetünk akkor nem bíztos, hogy azt az ellátást kapjuk ami járna.
Hiába a Hippokratészi eskü... Alig van orvos aki betartja...
Én úgy tapasztaltam, hogy sok orvos elvárja a hálapénzt.
Az előre adott "foglalkozz velem" pénznek nagyon ellene vagyok, mert többször hallani, hogy zsebre rakja a doki a pénzt, és b@szik rád. Az utólagos hálapénznek is ellene vagyok, de vannak esetek, amikor az ember úgy érzi, hogy a háláját ilyen módon szeretné kifejezni.
Én ügyeletesnél szültem császárral, és ez az orvos többet foglalkozott velem a műtét alatt és a bent töltött napok alatt is, mint azokkal, akiknek fogadott orvosuk volt. Ezért adtam pénzt varratszedéskor.
10:55 vagyok 11:10-nek: Sajnálom! De sajnos sokszor a fizetés ellenére is megtörténik a baj.
Én azt hiszem, hogy szerencse kérdése. Sajnos.
Egyébként szerintem problémamentes szülésnél a szülésznőnek van sokkal nagyobb szerepe, tehát érdemesebb őt felfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!