Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érezzük azt, hogy...

Miért érezzük azt, hogy fizetnünk kell az orvosnak, pedig lehet, hogy nincs is ott a szülés elejétől a végéig? Vagy miért "kell" egyáltalán fizetni, hiszen a fizetésemen kívül én sem kapok az ügyfelektől semmit pluszba (nem is várom el).

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 10:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam két aranyszabály van: a nőgyógyászomhoz, fogorvosomhoz tíz körömmel ragaszkodom. Egyik sem maszek, mind a kettő sztk-s, de még ha a halálomon vagyok, akkor sem megyek máshoz. Nagy nehezen találtam meg mindkettőt, nem eresztem őket :)

Én azért éreztem úgy, hogy "kell", mert elég problémás volt az első terhességem, nagyon nem akartam az elejétől a végéig az ügyeletesnek elmesélni, hogy mi is van, volt a terhesség alatt. Ugyanis hiába a kiskönyv, meg a marha nagy adminisztráció, a kutya nem nézte meg se a kiskönyvet, se az abba át nem vezetett leleteket.

És miért is kérném ingyen, hogy bekocogjon, ha eljön az idő a szülésre? Nem az én hálapénzemből fog magának csilivili palotát venni, de ettől függetlenül majdnem az első perctől az utolsó utáni percig velem volt.

2009. szept. 22. 13:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Ezt a tapolcai dolgot még nem is hallottam, de szimpatikus kezdeményezés. Legjobb barátnőmnek fogadott orvosa volt, aki nem ment be a szülésre, ezért a szülésznőnek adtak pénzt. Nem hiszitek el, de a szülés utáni napon bement a doki, és nem célozgatott, hanem megkérdezte, hogy hol a pénz. Én ezen teljesen kiakadtam...
2009. szept. 22. 13:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Én nem fizettem. Ügyeletes orvos volt bent, egy tündér ember, eszembe nem jutott, hogy fizessek. Ajándékot kapott (utólag), mert nagyon profi volt, nagyon kedves, végig ott volt velem. Én ezt szerettem volna meghálálni, de nem pénzzel, hiszen kap fizetést. Inkább azt csináltam, hogy az újszülött osztályon kérdezgettem a nővérektől, hogy minek örülne, és mondták, hogy nagyon szereti a kubai szivart, így azt vettem egy dobozzal, és a kontroll alkalmával átadtam neki (az sem volt olcsó). Nagyon örült is neki :) Úgy voltam vele, hogy nem a fogadott orvosom, el kell látnia úgy is, hogy én ezt nem honorálom semmivel, és ő ennek tudatában vezette le a szülést. És mivel nem volt problémamentes a szülésem, de így is végig bíztatott és nagyon jól kezelte a felmerülő helyzeteket, és minden tekintetben egy tündéri fiatal orvos, ezért gondoltam úgy, hogy meglepem valamivel, aminek biztos örül, mert az ajándék szerintem más dolog, mint hogy pénzt dugdosok neki. Ajándékot (pl. virágot) én is volt, hogy kaptam a munkahelyemen ügyféltől, ezzel fejezte ki, hogy maximálisan elégedett volt, és hogy esetleg jobbat kapott, mint amire számított. Én is így voltam ezzel.
2009. szept. 22. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!