Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális, hogy az ember nem...

Normális, hogy az ember nem fogyasztja el a placentát szülés után?

Figyelt kérdés

Ez egy komoly biológiai kérdés lenne. Tudom, hogy van/volt olyan divat, hogy elkérték és megették otthon az emberek.

Az emlősök el szokták fogyasztani a méhlepényt. Fontos szerepet játszik náluk az immunításban és a tejképzésben. Ebből az okból gondolkodtam el azon, hogy így az ember nem kellene ugyanezt csinálnia? Neki nincs szüksége azokra a hasznos anyagokra?

2018. jan. 2. 08:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Figyelj, ha szerinted normális, akkor edd meg, szíved joga! Jó étvágyat! De a lelkiismereted miatt mi nem fogjuk azt mondani, hogy igen, persze, hogy normális, mi is mind azt ettük a gyerekágyon ebéd helyett!
2018. jan. 2. 13:31
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kismama, nem is akarom megenni. Egyszerű biológia iránt érdeklődő ember vagyok, aki elgondolkodik, hogy mindent jól csinálunk-e vagy esetleg azért vannak szoptatással szenvedő édesanyák, mert ezt a lépést kihagyjuk.
2018. jan. 2. 13:44
 13/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen.

ha hasznos lenne, akkor az ősember is megette volna.

A halott gyereket sem szokás megenni... valószínűleg ugyanezért: súlyos betegségeket kaphatsz tőle.

Mondjuk nekem ez a szokás egyébként is kicsit fura, mert végül is ez a gyermeked húsa... elég fura dolog megenni.

Jó, persze, másféle hús, mint mondjuk az ő combja - de ugyanabból a sejtből lett, csak más céllal fejlődött ki.

Hallottam egy érdekes dolgot: ugye a farkasok imádják a húst, és szinte mindent megesznek.

De a lazac húsát nem eszik meg! Csak a fejét...

azért, mert a húsban élősködők lehetnek, amelyek nekik is ártanak.

Persze ezt ők nem tudják, csak ösztönösen irtóznak tőle.

2018. jan. 2. 14:03
 14/15 anonim ***** válasza:
28%

Én nem ettem meg a placentámat, és mégis gond nélkül szoptattam, sót a férjem sem ette meg a szomszéd kisgyereket, amikor nagyon éhes volt, hanem sütött rántottát.

Remelem nem lesz ebből baj😂

2018. jan. 2. 19:41
 15/15 anonim ***** válasza:
64%

Elképzelhető, hogy azért eszik meg a placentát és nyalják fel a vért, hogy a szaga ne vonzza oda a ragadozókat.

Az embernél nincs szükség efféle óvintézkedésre, ezért nem is érzünk késztetést arra, hogy megegyük.

Valamint valóban, az állatok nem olyanok, mint az ember, nincs rokonság aki főz rájuk, nincs éléskamrájuk, így a placenta is plusz energiaforrás.

Az már más kérdés, hogy hallottam olyat, ahol kiszárítják és porrá őrülve fogyasztják....gusztus dolga.

2018. jan. 3. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!