Normális, hogy az ember nem fogyasztja el a placentát szülés után?
Ez egy komoly biológiai kérdés lenne. Tudom, hogy van/volt olyan divat, hogy elkérték és megették otthon az emberek.
Az emlősök el szokták fogyasztani a méhlepényt. Fontos szerepet játszik náluk az immunításban és a tejképzésben. Ebből az okból gondolkodtam el azon, hogy így az ember nem kellene ugyanezt csinálnia? Neki nincs szüksége azokra a hasznos anyagokra?
Valószínűleg igen.
ha hasznos lenne, akkor az ősember is megette volna.
A halott gyereket sem szokás megenni... valószínűleg ugyanezért: súlyos betegségeket kaphatsz tőle.
Mondjuk nekem ez a szokás egyébként is kicsit fura, mert végül is ez a gyermeked húsa... elég fura dolog megenni.
Jó, persze, másféle hús, mint mondjuk az ő combja - de ugyanabból a sejtből lett, csak más céllal fejlődött ki.
Hallottam egy érdekes dolgot: ugye a farkasok imádják a húst, és szinte mindent megesznek.
De a lazac húsát nem eszik meg! Csak a fejét...
azért, mert a húsban élősködők lehetnek, amelyek nekik is ártanak.
Persze ezt ők nem tudják, csak ösztönösen irtóznak tőle.
Én nem ettem meg a placentámat, és mégis gond nélkül szoptattam, sót a férjem sem ette meg a szomszéd kisgyereket, amikor nagyon éhes volt, hanem sütött rántottát.
Remelem nem lesz ebből baj😂
Elképzelhető, hogy azért eszik meg a placentát és nyalják fel a vért, hogy a szaga ne vonzza oda a ragadozókat.
Az embernél nincs szükség efféle óvintézkedésre, ezért nem is érzünk késztetést arra, hogy megegyük.
Valamint valóban, az állatok nem olyanok, mint az ember, nincs rokonság aki főz rájuk, nincs éléskamrájuk, így a placenta is plusz energiaforrás.
Az már más kérdés, hogy hallottam olyat, ahol kiszárítják és porrá őrülve fogyasztják....gusztus dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!