Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan beszéljem meg az...

Hogyan beszéljem meg az orvosommal, hogy császárral szeretném a babánkat megszülni?

Figyelt kérdés
Csak simán kérdezzek rá, hogy megoldható-e? Az első babánk császárral lett 4300 gr-al, és a mostani is hasonló méretűnek várható. Nem szeretném kockáztatni emiatt egyikünk egészségét sem, de a doki szerintem természetes szülésre készül velem.
2010. jún. 3. 21:51
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az őszinteségnél nincs jobb út. Nyugodtan mondd meg az orvosodnak, hogy Téged az nyugtatna meg, ha császárral születne a 2. babád is. Erre eleve is nagyobb az esély az első baba miatt.

De ha nem beszélsz az orvosoddal, magától nem fogja tudni. Szóval nagy levegő és csak őszintén. Drukkolok, hogy sikerüljön, mert nagyon fontos szerintem az, hogy a kismama lelkileg fel tudjon készülni a szülésre. És nem a pénzen múlik ez az egész.

Nekem június 14-én lesz programozott császárom, nekem szembetegség miatt. Csak azért írom, hogy attól mert császárral szülünk, még ugyanolyan jó édesanyák leszünk.

2010. jún. 4. 07:53
 22/34 anonim ***** válasza:
67%
Én már a terhesség elején megmondtam hogy császárral vagyok hajlandó szülni. Utána pedig 2-3 hónapig járkáltam utána , de meglett és örülök hogy igy szültem.
2010. jún. 4. 08:31
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Simán kérdezz rá a dokidtól szerintem is,biztosan megért Téged.Én 1 hónapja spontán szültem,viszont beszorult a baba ,nagyon sokat kinlódtam,mire vákummal kiszedte a dokim.Szanaszét repedtem,nagyon rossz volt.Ha lesz még egy babám,azt csak császárral szülném meg.
2010. jún. 4. 09:32
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg kérdezz rá! Az a legegyszerűbb. De a doki biztos nem fog akadékoskodni, ha ennyi problémád van. Biztos megérti, hiszen nem jókedvedből kéred és tényleg fontosabb a baba és a te egészséged (általában a második baba nagyobb, mint az első).

Nekem a fiam császárral született, és a 6 hetes kontrolon kérdezte a doki, hogy hány babát szeretnék még, mert a császár miatt max. 2 lehet még. 3 császár után többet nem vállalnak, de már a 3.at is kevesen. Úgyhogy nálunk fel sem merült, hogy esetleg természetes úton is születhet a következő, pedig gyönyörű a hegem, szinte már nem is látszik. A fiam meg farfekvés, lábtartás és a vízbe kakilás miatt lett császáros. De nem bánom és remélem a következő is az lesz.

2010. jún. 4. 11:15
 25/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Igen, őszinte leszek a dokimmal, elmondom a félelmeim az előző terhességemet-szülésemet megelőző problémákkal kapcsolatosan. Egyébként nála szültem az elsőt is, úgyhogy eléggé képben van velem. Azt már mondta, hogy a terhességem a leírt okok miatt veszélyeztetett, de a szülésről még nem beszéltünk. Amúgy most vagyok 22 hetes, a 2 gyerek között 24 hónap lesz. Lassan rátérek nála a témára, de megvárom előbb a véleményét. Aztán majd utána nyilatkozom neki. Szép napot mindenkinek, és puszi!!!!!!
2010. jún. 4. 13:07
 26/34 anonim ***** válasza:
5%

Ha csak a fájdalomtól tartasz akkor ez rád is vonatkozik!!!

Nem értem meg azt aki kéri!! Abszolút elítélem azt, hogy nem egy Nő aki gyereket akar félti a valagát a szüléstől... Ez ugyanolyan mint hogy aki akarja a gyereket nehezen vagy abszolút nem sikerül. Mint nekem is nehezen sikerült. Meg akartam szülni a babánkat mert tudni akarom hogy milyen szülni és mivel Nő vagyok ez az én adottságom és egy férfi sem lesz képes soha és sajnos sürgősségi császáros lettem. Én irigy vagyok mindenkire aki simán tud szülni és meg tapasztalhatja ezt a csodát és sajnálom azokat akik inkább keresztbe vágatják magukat mert nekik kényelmesebb. Mit csinálnak ezek az anyukák ha gyerekükkel bajok lesznek? A fájdalmat a szenvedést nem vállalják szüléssel sem, egy vágással megoldatják. De 15 év múlva nem vágnak hogy ismét könnyebb lehessen ha valami egy kicsit fájdalmasabb lesz a gyerek nevelésben. Gratulálok én haragszom magamra mert nem sikerült szülnöm és depresszióba estem más meg a valagát félti... Ilyennek minek gyerek. Ezeknek abszolút nem való....

2010. jún. 4. 13:38
 27/34 anonim ***** válasza:
41%
Most olvastam el a válaszaidat. Nem kell mindig a császárért ugrani. Úgyis úgy fog dönteni ha szükségesnek látja ugyanúgy mint az előző kisfiatok születésénél is indokoltnak tartotta.
2010. jún. 4. 13:41
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Bocsának Kedves Kérdező,hogy nem a kérdésre válaszolok(már az első oldalon megtettem),de nagyon elegem lett a sok depressziós hülye p.csából,aki lenézi a császáros szülést...

Igen császárral szültem,KÉRÉSRE,mert én az első szülésemnél megtapasztaltam a sima szülés "rosszabbik" fajtáját és nem kívánom senkink,hogy így élje át.Ezért a másodiknál kértem a császárt,de nem mondanám rá,hogy kényelmi szempontból jobb,vagy kevésbé fájna,csak más... És ezért még nem kell általánosítani,hogy ki milyen anya,mert nem ezen fog múlni...

2010. jún. 4. 14:55
 29/34 A kérdező kommentje:

Kedves 13.38-as!

Ne haragudj, de te miről beszélsz? Ki félti itt a "valagát"?

Ha ennyire a császár ellen vagy, miiért utasítottad NEM utasítottad vissza a császármetszést???? Miért nem próbáltál meg mindenáron úgy szülni??? Ez nevetséges!!! Vagy nem olvastad el amit írtam, vagy tényleg egy depressziós p.csa vagy, ahogy előttem írták. Most akkor te már nem vagy jó anya, mert császárral szültél???

Szerinted az én császáros fiamat ki szoptatta, ki cserélte a pelenkáját, ki éjszakázott mellette, ha lázas volt, ki vitte orvoshoz, ki tanította járni, enni-inni önállóan? Talán a hüvelyi szüléses szomszédasszony?

Nem! ÉN! Mert nem dobtam fel a talpam a szülés alatt légzési elégtelenség miatt, mert én IS megengedtem a császárt, mint te. Ha majd a te "valagad" is szétrepedt volna, akkor papolhatnál itt nekem, meg minden császárosnak. Ma már 14-16 éves kislányok szülnek így-vagy úgy, aztán a gyereküket ki neveli fel??? Ki fizeti be a villany-fűtésszámlát, ki vásárolja a babájuk élelmét,ruháját,gyógyszerét? Talán ők, aki még az iskolát sem fejezték be, még tojás héjj van a "valogukon"? Ők biztos nem féltették a valoguk semmitől sem, az tuti! Mert az edzésben volt nekik, az biztos. Most akkor ők a jó anyák, ha esetleg hüvelyin szültek. Tényleg ettől lesz jó egy anya? Nevetséges mindenki, aki ettől teszi függővé a kérdést, és érzelmileg emocionális nulla demagóg.

Inkább örülj a gyerekednek, akárhogy is szülted meg. És örülj, hogy vagy neki, nem másnak kell felnevelni. Ennyi. Most pedig azoknak a válaszát fogom újraolvasni, akik segíteni akarnak egymáson, nem az elnyomott énjüket akarják itt szabadidejükben kiélni.

2010. jún. 4. 15:14
 30/34 anonim ***** válasza:
87%

Annyira kár ezen a kérdésen ilyen indulatosan vitatkozni. A császármetszés lényege a baba és mama életének megmentése a fennálló vagy felmerülő/felmerülhető kockázatok esetén.

Egy orvosnak az a dolga, hogy a kockázatokat mérlegelje, mivel a császárnak egy simán lezajló szüléshez képest sokkal nagyobb a kockázata. Kedves Kérdező, szerintem ezt az orvosoddal fogod tudni megbeszélni, az előzmények után valószínűleg ő is esélyesnek fogja látni, hogy a 2. szülésed is császár legyen. Mindenesetre kitartást kívánok hozzá, hiszen ez egy nagyműtét, hosszú lábadozással. Remélem, minden jól alakul majd.

2010. jún. 4. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!