Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan beszéljem meg az...

Hogyan beszéljem meg az orvosommal, hogy császárral szeretném a babánkat megszülni?

Figyelt kérdés
Csak simán kérdezzek rá, hogy megoldható-e? Az első babánk császárral lett 4300 gr-al, és a mostani is hasonló méretűnek várható. Nem szeretném kockáztatni emiatt egyikünk egészségét sem, de a doki szerintem természetes szülésre készül velem.
2010. jún. 3. 21:51
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Azt még kell tudnotok, hogy szülés előtt 3 évvel nyirokcsomó betegséggel kezeltek (autoimmun), ami veszélyezteti a természetes szülést már alapból, ennek ellenére arra készültünk. Aztán terhességi toxémiám is lett a terhesség utolsó hetében, ezért lett a végén császár, nem a nagy fiam miatt....de aztán az is indokolta volna. Most viszont nagy megint a baba, és a császár is második. Viszont a dokim a szüléssel kapcsolatosan még nem nyilatkozott, ezért kérdeztem tőletek.
2010. jún. 3. 22:22
 12/34 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem csak simán kérdezz rá! Következő terhesgondozáson szólj, hogy szeretnél a szülésről beszélgetni és egyszerűen csak mondd meg, hogy te most is császárt szeretnél. Megbeszélitek , hogy te miért szeretnéd, ő is elmondja mit gondol. Szerintem ez egyáltalán nem ciki!

A tb-t fizető válaszolónak igaza van abban amit írt, de ilyen alapon a tüdőrákosokat sem kellene kezelni, mert a cigi miatt lettek betegek vagy a túlsúlyos szívbetegeket sem, mert miért nem figyeltek oda az étkezésre, a lábszártörést sem a gyereknél, mert miért nem figyelt rá az anyja, amikor leesett a fáról stb.

2010. jún. 3. 22:31
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem a doki kérdezte meg, hogy mik az elképzeléseim a szüléssel kapcsolatban. Mondtam, hogy császár, és hetekkel később is ezen az állásponton voltam, ekkor látta, hogy komolyan gondolom, és megcsinálta.

Szerintem, nyugodtan mondd el Neki, hogy mitől tartasz, és valószínű, hogy meg fogja csinálni.

2010. jún. 3. 22:38
 14/34 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Súgva mondom, hogy ha vajúdásnál azt mondod, fáj a heged, rögtön visznek a műtőbe.

Azzal nem értek egyet, hogy megfelelő orvost kell a kéréshez találni, mert egy megfelelő orvos alapesetben a természetes szülést kell, hogy elősegítse (kivéve persze azokat az eseteket, amikor bármilyen kockázati tényező fennáll-ahogy írod, Nálad van is ilyen)

És Neked nem volt rossz a császár után? Én is császárral szültem az elsőt, ha minden jól megy, nem lesz 2 év a két pici között, de én nagyon szeretném a másodikat simán szülni.

2010. jún. 3. 22:52
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem beszéld meg a dokiddal az aggodalmaidat,(kórelőzményeidet),hogy mitől félsz,és kérd meg,hogy császározzon meg.Én is így tettem,és a sok problémám miatt császározott. Én sem mertem kockáztatni,de hazajövetelkor a dokim is bavalotta,hogy ő sem.

Jó egészséget kívánok nektek! 10hós baba anyukája

2010. jún. 3. 23:02
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz a dokid, mint az első császárnál? Mert akkor szerintem nem lesz gond. Ismerheti az előzményeket, és Te pedig nyíltan, egyenesen kérdezz rá, hogy megoldható-e. Mond el neki, hogy Te félsz attól, hogy nehogy valami komplikáció lépjen fel, és jobb szeretnéd biztonságban tudni magatokat!

Az első nekem is császár lett, és bár még nem tervezzük a következőt, de én is császárt szeretnék másodjára is. Az én dokimnál biztos nem lesz ebből probléma.

2010. jún. 3. 23:14
 17/34 anonim ***** válasza:
87%

Nem lesz kevesebb édesanyaként ha csak császárt akar,nem értem minek kell leszólni.Ugyanolyan a kockázata is, a császáros gyerekeknél csak azok a bizonyos bacik nincsenek meg...steril béllel születnek, de hát ezt is lehet pótolni:)

Kérdezd meg,nem veszíthetsz és legyél határozott,az mindig jót tesz:)

2010. jún. 3. 23:16
 18/34 anonim ***** válasza:
11%
egyes kismamak milyen nagy kenyelemmel vannak:S jaj nem szeretnenk siman csak csaszarral hat kislany azt nem te fogod eldonteni hanem a dokid!!!nem csaszarozznak , csak ugy kedvre:S ez nem kivansag musor EBRESZTO!!!!
2010. jún. 4. 04:12
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy nem volt császárod, előző válaszoló, különben nem írnál ilyen butaságot, hogy a császár kényelmesebb.
2010. jún. 4. 07:09
 20/34 anonim ***** válasza:
91%
Fogadott dokid van? Ugyanaz a dokid aki az első szülésnél? Nekem is császár volt az előző szülésem fogadott dokinál, és most hogy megint kismama vagyok, ugyanaz a fogadott dokim, és már automatikusan császárra készülünk. Fel sem merült a hüvelyi szülés lehetősége( nem is bánom)Nekem azt mondták hogy ha az első császár, akkor 90%-ban a második is
2010. jún. 4. 07:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!