Ha elfolyik a magzatvíz, ki kell hívni a mentőt?
annyi félét olvasok,és érdekelne 2017 ben ez hogy működik?
nincs autónk,taxit lehet hívni?
Egyáltalán nem biztos, hogy burokrepedéssel indul a szülésed. Ez a ritkább eset (bár nekem pont úgy indult).
Rendszertelen fájásokkal még gyalog is el lehet indulni, az legalább gyorsítja a szülést. Jobban, mint a fekvés, amit egyes kórházakban a mai napig kikényszerítenek.
Akik a taxit javasolták azok biztos, hogy nem szorultak még rá igazán és aztán koppantak nagyot!
Mi anno a kutyánkkal mentünk volna haza az állatkórházból ivartalanítás után, nem vérzett, be volt bugyolálva plédbe, csupán kába volt, telefonon a diszpécsert meg is kérdeztük, nem gond-e, majd kijött a taxis, ránknézett, közölte, hogy ő nem fogja beszennyezni a kocsiját, majd otthagyott minket a novemberi hidegben fagyoskodva egy frissen műtött, kába kutyával!!
Gyalog indultam el ölemben a kutyámmal, csak a szerencsén múlt, hogy egy érző szívű autós megállt mellettünk és felajánlotta a segítségét, hogy hazáig fuvaroz ráadásul ingyen.
Ezek után a taxi lenne a legutolsó amit hívnék folydogáló magzatvízzel...
Mivel autónk nincs, én is mentőt hívnék, az első szülésem is 5 órás volt, most a 2. babánk ki tudja milyen hamar születik meg, nem kockáztatok, főleg, hogy én is úgy tudom, ha elfolyt a magzatvíz, akkor a terhes nőt fektetve kell szállítani, unokatesómnál is így indult meg a szülés, elfolyt otthon a vize, mentőt hívtak és hordágyon fekve vitték a kórházba.
Az állítólagos kiégett, undok egészségügyisnek pedig üzenem, hogy szégyellje magát mélységesen és gondolkozzon el más munkahelyen!!!
Utolsó, én pl. vajúdás alatt fel se kelhettem az ágyból, feküdnöm kellett végig, pisilni se engedtek ki.
Ha elmegy a magzatvíz és a baba még nem volt beékelődve, a köldökzsinór előreeshet és megfulladhat a baba.
Nem törvényszerű, de előfordulhat, emiatt az óvatosság.
Örülj, hogy te szerencsésen szültél.
Hacsak nem olyan településen laknék, ahol nincs kórház, szülészet, nekem eszembe se jutna mentőt hívni, ha nincs baj. A magzatvíz elfolyása nem baj, csak annyit jelent, hogy megindult a szülés. Ha nincsenek rögtön rendszeres 1-2 perces fájások, akkor bőven van idő beérni a kórházba. A második gyereknél nekem magzatvíz folyással kezdődött, este tízkor. Másnap reggel fél hatra született meg, tehát 7 és fél óra volt még a finishig. Ennyi idő alatt akár egy másik városba is elmehettem volna szülni - ahogy amúgy azt elég sokan meg is szokták tenni.
Nekünk a szülőszoba látogatáson is azt mondták, hogy magzatvíz elfolyása esetén egyszerűen csak tökölés nélkül kezdjünk el készülődni és bemenni a kórházba, ha pedig fájásokkal indul, akkor ötpercesekkel legkésőbb már induljunk el. Ha nincs autó, akkor taxival. Mentőt akkor kell hívni, ha nem biztos, hogy be tud jutni a kismama a kórházba, mert mondjuk falun lakik, és nincs taxi, nincs rokon, barát, aki elvinné, stb., vagy ha baj van. Természetesen ha valaki attól nyugodt, hogy mentő viszi be, hívjon mentőt, de teljesen felesleges, ha az ember időben elindul, mivel az esetek többségében a szülés nem egy 10-20 perces mutatvány. Ha valami oknál fogva mégis felgyorsulnának az események út közben, még mindig lehet a mentőt menet közben is hívni, az sem tart tovább, mintha otthonra hívnád, sőt, már akkor közelebb is vagy a kórházhoz.
Hivj mentot nyugodtan hiszen akar 24 ora mire szulsz burokrepedes utan
Addig amig ok egeszseges kismamat fuvaroznak draga kozpenzen addig infarktusos belehal a varakozasba
Nem csoda magyar eu csodben van ha felesleges taxit jatszik a mento.
Ps kivetel magasan levo fej es koraszules
Utolsó, mondd ezt a sok nyuggernek, meg cigánynak akik valóban taxinak használják a mentőt, mert amúgy simán be tudnának menni tömegközlekedéssel, vagy autóval a nem túl nagy bajukkal a kórházba ( mentőstől hallottam!!).
Nehogy már pont egy szülő nő ne hívhasson mentőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!