Vízben szülésnél engednétek, hogy a családotok többi tagja is ott legyen veletek a vízben, együtt éljétek át ezt az élményt?
Szerintem ez egy természetes dolog és a család összetartását, az új családtag és az anya felé való együttérzést mutatja.
Semmiképpen nem.
Én vízben szerettem volna szülni, végül "szárazföld" lett, nem bántam meg. De eszembe nem jutott volna, hogy bárki más a vízben legyen. A Párom is csak a kád mellől, a bába is onnan követte volna az eseményeket.
Ha a gyerkőcök fel vannak készítve az ő szintjüknek megfelelően és van egy ember aki (nem az apa) és rájuk figyel, akkor szerintem ott lehetnek, nekik még minden természetes. De semmiképpen nem a vízben, hanem tisztes távolságban. A szülés nagyon intim és szép folyamat, de külső tényezők, akár emberek is megakaszthatják, az pedig nincs rendben. Én a felkészítőn azt tanultam, hogy szüléskor a nő vagy szül vagy anya. Utóbbi értendő a nagyobb gyerekekkel való foglalkozásra. A kettő együtt nem megy, szülésnél befelé, Magadra és a Babára kell figyelni, de ezt nyilván nem kell részleteznem.
Az én tapasztalatom, hogy vajúdás közben érzed, mire van szükséged, mi esne jól. És lehet, hogy akkor ott nem is kívánod a vizet. Én nagyon vízben szülésre készültem, de menet közben egyáltalán nem azt kívántam. Ez egyéni, kívánom, hogy sikerüljön vízben világra hozni a Babádat, mert gyönyörű lehet úgy. De gondold át, kik, hányan legyenek körülötted, ez tényleg nem tartozik akkor másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!