Szerintetek mit érezhetnek a babák születéskor?
Figyelt kérdés
Nekik is fájhat vajon ahogy nekünk is?Sokat gondolkozom ezen...
Ha bár nem vagyok terhes és még nem is szeretnék.
2010. jún. 1. 19:38
1/12 anonim válasza:
Én látatlanba is biztos vagyok benne, hogy sokkal megrázóbb, mint a halál. Nem véletlenül van belénk programozva, hogy az egészet felejtsük el. Talán a legkifejezőbb érzések: hideg, vakító fény, félelem (ahogy a szűk szülőcsatornában végighalad, netán még húzzák is), először tapasztalja az érintést (nem beszélve az azonnali vizsgálatokról, fogdossák, lemossák, ide-oda teszik), hát nem csoda, hogy végigordítják az egészet :(
2/12 anonim válasza:
Aa babák ugyanúgy élik meg szerintem , mint az anyukák. Kis alagúton viszonylag nagy sebességgel és erővel kell kipréselni magukat, és ez nem menne még sokadszoros tolóerővel sem, ha a baba nem akarná. A császáros szülésnél pedig szerintem a baba is "hálás" hogy nem hagyják élet-halál közt lebegni, hanem segítenek a világrajövetelében. Onnan is sejtem, hogy az én babám is velem együtt élte meg a szülést, mert elég nehézkes volt (15 órás vajúdás, teljes gátmetszés) és kb. 2-3 hónapos koráig hetente többször felsírt álmában.Aztán ahogy érezni kezdte a teljes biztonságot, szeretetet úgy elmaradozott.
3/12 A kérdező kommentje:
Szegénykék:(
Még szerencse hogy senkiben nem maradnak meg azok az élmények.
2010. jún. 1. 20:45
4/12 anonim válasza:
Szerény véleményem szerint EPIC punciszagot érez.
5/12 anonim válasza:
Valahol olvastam, hogy komoly feladatsor megszületni, nagyon nem mindegy, midet merre fordítod, és nem esélyes próbálgatással ráakadni a megoldásra. Nem a baba cselekszik, teljesen átveszi az uralmat maga a Születés. Úgy sejtem, eközben nincs szüksége éktelen fájdalmakra vagy légszomjra vagy félelemre. Persze mivel nem emlékszik rá senki, a sok kellemetlen élmény helyett nyerhetünk épp mélyfilozófiai beavatást is, sose tudjuk meg :)
6/12 anonim válasza:
Én egyik szülésznő barátnőmmel beszélgettem erről tavaly mikor a kisfiam született. Ő is azt mondta, hogy életünk legfájdalmasabb és legmegrázóbb élménye a születésünk.
7/12 anonim válasza:
Nekem márciusban született sürgősségi császárral a kisfiam.hát míg élek nem felejtem el akkor az arcát...Olyan morcos durcás arcot vágott mint még soha.Mondták is, hogy ez a gyerek nagyon haragszik, hogy kivették...
9/12 anonim válasza:
Szia! Az egyik barátnőm szülésznő, vele beszélgettem erről, és mondta hogy a babáknak sokkal jobban fáj megszületni mint nekünk. Én ebből merítettem erőt mikor szültem. Megszokja a pocak 36-37 fokos melegét, hirtelen kibújik a hideg és fényes világba ami fáj neki. A szeme, a kis tüdeje...
10/12 anonim válasza:
A babának is megterhelő megszületni. A szülés az anya és a baba együttes tevékenységéből fakad. Nem is csoda, hogy miután megszületnek, utána az első napokat szinte végigalusszák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!