Császár után mindenképp raknak katétert?
Figyelt kérdés
Nagy félelmem a beöntés és a katéter. Meg talán az hogy milyen fájdalmak várnak majd..
:/
2017. nov. 11. 15:58
11/15 anonim válasza:
Nekem nem is volt katéter vagy csak a műtet alatt.
12/15 anonim válasza:
Én is érzéstelenítés utân kaptam a katétert, így semmit nem éreztem. A kivétel nem fájt. Beöntés volt, Hát nagyon meglepôdtem, h mire ez a nagy felhajtás, h mindenki fél tôle, az sem volt semmi extra. Vagy jól csinálta a szülésznôm, passz. Egyébként ha már ott vagy, szerintem ezek a dolgok érdekelnek a legkevésbé, hiszen izgatott leszel, hogy mindjárt kint lesz a baba :)
13/15 anonim válasza:
A katéter felhelyezése és eltávolítása egyáltalán nem fájdalmas. Csak abban az esetben az, ha van valami húgyúti fertőzésed, ami miatt gyulladásban van a húgyvezeték és húgycső. De erről tudnál, mivel ilyen esetben a pisilés csípő érzéssel jár. A beöntés sem fájdalmas dolog, inkább kicsit feszítő érzés, de hamar elmúlik, mert wc-n nagyon gyorsan ki is jön belőled a víz minden mással együtt...Szóval egyiktől sem kell tartani. Ahol én szültem ott az a protokoll, hogy mielőtt betolnak a műtőbe felrakják a katétert, majd a műtőben kapod az érzéstelenítőt. Engem háromszor császároztak, de egyszer sem volt fájdalmas sem a beöntés, sem a katéterezés.
14/15 anonim válasza:
Én nem értem, miért félnek ezektől olyan sokan. Ha normálisan csinálják, egyik sem fáj egyáltalán, és csak minimálisan kellemetlen. A beöntés után érzett hascsikarás például semmi a vajúdáshoz képest, és csak pár percig tart az egész, utána már jön is kifelé. Viszont sokkal kényelmesebb és megnyugtatóbb szülni utána, úgyhogy az a kis kellemetlenség is bőven visszajön. Még az szokott az ellenvélemény lenni, hogy megalázó, "ciki". Hát, a szülőágyon feküdni feltett lábakkal, idegenek által körülvéve szerintem ezerszer cikibb. De azt meg úgysem tudod elkerülni akkor már, a babának valahogy muszáj kijönni.
15/15 A kérdező kommentje:
Azért félek tőle ,mert ismeretlen és egyik sem hangzik épp kellemesnek. Tök normális h tartok ezektől.....
Amugy koszi minden választ. Mentek a zöld kezek is.:) megnyugtattatok.
2017. nov. 12. 10:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!