Szüléskor mindenképp helyeznek fel katétert?
2-szer szültem.
Az első után nagyon kellett pisilni, de nem tudtam, akkor raktak fel.
A másodiknál nem.
Szülés közben elakadt a baba a szülőcsatornában. Vákuummal szedték ki, de közvetlenül előtte egy pár centis műanyag csővel csapolgatták a hólyagomat. Gondolom azért, hogy nehogy túlfeszüljön és megrepedjen, illetve a babának is minél több helye legyen.
Szülés után volt egy rövid altatásos műtétem. Utána kötelező pisiltetés, hozták az ágytálat. Alám tolták, én üvöltöttem, hogy azonnal húzzák ki: eltörött a farokcsontom, rohadtul fájt. Akkor hoznak katétert. Á, katéter kizárt.
Néztünk egymásra a nővérrel, hogy most mi legyen. Katéter nem, ágytál elviselhetetlen fájdalmat okoz, lábra állni nem tudok...Nővér hirtelen feltalálta magát: akkor eressze ide!
Mi van?? Nyugodjak meg, kicseréli utána a lepedőt, jobb ötlete nincs.
Így esett meg, hogy 3 éves korom óta először magam alá pisiltem. Diszkréten letakartak előtte egy takaróval, aztán kimentek, hogy nyugodtan koncentráljak, később visszajönnek.
Nem mondom, hogy sokat dobott a méltóságomon, de legalább fájdalommentesen megoldottuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!