Szerinted min múlott hogy jó vagy rossz "szülésélménnyel" tértél haza?
Szia!
Én szerintem azért mentem haza jó szülésèlmènyel, mert egyrészt gyorsan és könnyen ment a szülés komplikáció mentesen(gátrepedésem volt mondjuk, azt varni kellett) , a másik meg a szülésznő és az orvos 'viselkedése'. Nem volt fogadott dokim/szülésznőm, mentővel mentem kórházba aki épp ott volt az vezette le a szülésem. Amíg vart a doki közbe beszélgetünk, jól esett ez is. Nagyon kedvesek, rendesek, türelmesek stb voltak velem. (elején kicsit hisztiztem) amikor mentünk haza és doki kiszedte a varatot és meg kaptam a záromat a doki akkor is nagyon közvetlen, kedves volt velem. Érdeklődött babáról, páromrol is(apás szülés volt).
Csecsemős nővérek is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak /volt 1-2kivetel/
Mèg friss az élmény, de örömmel gondolok vissza rá és bármikor újra csinálnám :) Mèg szerintem az is segített, hogy a terhességem is nagyon "könnyű", problémamentes volt.
Ma lett 5hetes a kisfiam.
Üdv 27N
Én sztk alapon szültem és a szülésznő és az orvos is rohant hozzám mint nyösszenésre... Nyilván szerencsém volt, de úgy rühellem az ilyen hülye libákat, akik azt gondolják, hogy csak annak lehet jó szülésélménye, akinek volt orvosa..
Hallottunk már bőőőőven példát arra, hogy hogy halt meg a baba, mert a fogadott doki nem méltóztatott bemenni, vagy lusta volt uh-t csinálni, és több napig a halott magzat ott volt a kismama hasában.
Szóval lehet visszavenni.. magas nektek az a ló..
Abszolút nem készültem a szülésre, úgy el voltam foglalva a terhességgel. Nem nagyon tudtam mi miután következik. Korábban indult a szülés, az első kórházig jutottam csak el, 2 órán belül megszültem. Meglepett a hasambakönyöklés, a burok kiszakadásának érzése és a gátmetszés is, nem gondoltam, hogy van, ahol rutin. Arról meg fogalmam sem volt, hogy belül is lehet megsérülni, és ott is varrnak..
Összességében jó volt, mindenki tudta, mit csinál. Nem ugráltak körülöttem, ennek direkt örültem, de ott voltak, mikor kellettek. Olyan érzésem volt, hogy az egész rutin, semmi extra, csak szülök, mint a világon az elmúlt 100 évben többmilliárd nő.
Sztk alapon szültem, idegen kórházban idegen orvossal és szülésznővel.
Második!
Nem kell privát üzenetet írogatni, itt is leírhatod..
Nem vagyok sem fogyatékos, sem féltékeny.
Nem te vagy az első, akitől hallom (avagy olvasom), hogy orvost kell fogadni, mert ha sztk alapon szülsz fosnak a nyakadba, de a te hozzászólásodnál pattant el az agyam.
Én is megtehettem volna, hogy orvost fogadok, de annyi negatív vélemény után (a saját családomban ráadásul) gondoltam nem fizetek feleslegesen.
A "hozzád hasonló fogyatékosok" azt gondolják, hogy ezen az oldalon mindenki pontozgat, de ki kell, hogy ábrándítsalak, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A SAJÁT KÉRDÉSEM ALATT PONTOZOK. Hihetetlen, mi?
Köszönöm a jókívánságaidat, bízom benne, lesz még öröm az életemben.
..Látom, neked a fogyatékos a kedvenc szavad.. Nekem is az volt 14 évesen..
igen, de most hogy elérted a 15öt már a hülye liba lett...
Nem akartam kiteregetni mindenki előtt az egész szüléstörténetemet, de rendben legyél boldog.
Nekem fontos volt hogy orvost fogadjak, mert egy veleszületett véralvadási problémám van, ami ha
kevés gyógyszert kapok embóliához, DIC hez, ha sokat hirtelen vérzéshez és percek alatti halálhoz vezethet. Tehát a szülés alatt fontos volt hogy az ország egyik legjobb haematológus-szülészorvosa legyen mellettem.
És igen akik sztk alapon szültek, nem tudtak velük annyit foglalkozni, mivel orvos és szülésznő hiány volt, mint a legtöbb kórházban, egyszerre 6an vajúdtak/szültek, és erre jutott két orvos(egyik császározott) és három szülésznő, akik bár rohangáltak, egy percre se ültek le, mégis várniuk kellett a kismamáknak mert egyszerűen nem bírták ellátni őket. Nem, nem tudtak több szülésznőt behívni.
Ezért írtam, és egyáltalán nem sznobágból, nem kell anélkül ítélkezni hogy ismernéd a történetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!