Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok! Milyen volt a...

Császárosok! Milyen volt a szulesetek és utána következő pár nap?

Figyelt kérdés

Főleg,akiknek programcsászárjuk volt. Hogy viseltetek? Szoptatással volt gondotok? Volt szovodmeny vagy nagy gondok?

Milyen hamar épültetek fel és hány évesen szültetek?

22N

17hkm

2017. okt. 2. 13:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. 21 évesen szültem :) 5 hete
2017. okt. 2. 14:57
 12/23 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a sok valaszt otthon mindet elolvasom.

Fájdalmas a varratszedés?

2017. okt. 2. 15:00
 13/23 anonim ***** válasza:
A varratszedés egyáltalán nem fájt nekem, csak annyit mondott a dokim, hogy "nagylevegő - lassan kifúúúj" - és mire kifújtam a levegőt, már ki is húzta egyben a szálat. (nem tudom a többiek hogy voltak vele, de én nagyon féltem utána, hogy szétnyílik a seb, és kifolyik belőlem minden belső szervem... ez így visszagondolva már vicces, de akkor reális félelemnek tűnt.)
2017. okt. 2. 15:22
 14/23 A kérdező kommentje:
Na ettol felek enis.:D
2017. okt. 2. 15:27
 15/23 anonim ***** válasza:
41%
Kicsit túl van drámázva ez a császár téma. Mivel végighánytam a terhességet, kórosan soványan, rossz fizikai állapotban, eleve alig bírtam felkelni, a császár ehhez semmit nem tett hozzá. Reggel 6-kor csinálták, délben mentem zuhanyozni, egyáltalán nem fájt. Utána is csak az ha köhögtem, illetve ha szoptattam a babát, mert az beindítja a méhösszehuzodásokat és az fájt a heg miatt, de kibírható volt abszolút. Nagyjából 3 nappal császár után már nem éreztem a heget. Nekem nem volt tejem, de szerintem nem a császár miatt. Varratszedést pedig nekem a magánrendelés folyosoján csinálta a doki, mert siettem, felhúztam a pólómat, ő pedig kihúzta a cérnát, 1 mp, egyáltalán nem fáj. Összeségében szerintem sokkal jobb, mint a hüvelyi szülés, én örülök neki, hogy császárom volt.
2017. okt. 2. 16:31
 16/23 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem két program császárom volt,26 és 28évesen.Jelenleg a 3.-ra készülök.Az elsőnél rosszul szúrták az érzéstelenítőt,így éreztem ahogy széthúzzák a hasizmokat és egyébb fájdalmakat,de nem volt annyira durva..ki lehetett bírni.A műtét után 6órával simán felkeltem és futottam mint a nyúl.Persze utánna kb 3-4 napig elég nehezen ment a felkelés az ágyból.A másodiknál a műtét sima ügy volt,nem éreztem semmit,csak picit szédültem.Viszont a felkelés...na az itt már nehezebb volt.Nagyon fájt utána napokig.A dokim azt mondta ez minden császár után hatványozódik.3-4nap után itt is könnyebb volt.Tejem az volt bőven mindkétszer.A varrat szedés az elsőnél picit kellemetlen volt,a másodikat észre sem vettem.Én mint tapasztaltabb császáros azt javaslom neked,hogy lehetőleg minnél többet sétálj,mozogj.Hamarabb javul a fájdalom és hamarabb regerenálódsz.Kérj majd bátran fájdalom csillapítót.Olyat adnak ami nem árt a szoptatásnál.Kötényhasad nrm attól lesz,ha sokat mozogsz..ez nagyon vicces ☺ ,hanem ha mondjuk nagyon sokat hízol a terhesség alatt.Akkor értelemszerűen sajnos a bőr nem fog tudni vissza zsugorodni és rálóg a hegre..Vagy ha esetleg ikrek miatt lesz haaataaalmas a pocak,vagy ha nagyon rossz kötőszöveteket örököltél.Én mindkétszer 12-13 kg-t híztam,a hasam kb 6-8hét alatt vissza ment.Persze nem lett olyan feszes mint volt,de nem is lett kötényhas.Ha van még kérdésed írj nyugodtan,akár privátban is.
2017. okt. 2. 17:23
 17/23 A kérdező kommentje:
Huuu de sokan irtatok. Nagyon orulok , alig varom, hogy vegig olvassak mindenkit😊😊😊
2017. okt. 2. 17:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

27 éves voltam, farfekvés miatt kellett császározni. Programozottra készültünk, végül az utolsó pár napot kórházban töltöttem, mert nagyon magas lett a vérnyomásom, és mivel hiába próbálták lenyomni, nem ment, 2 nappal korábban megcsászározott inkább a dokim.

Jól viseltem, a műtétnek mondjuk nagyon vártam a végét, idegesített a cibálás (nem fájt, csak rossz volt). Az őrzőben kb. fél óra után megkaptam a kislányomat egy másfél órára, kicsit később még 2,5 órára. Délben műtöttek, miután másodszor elvitték a babámat, este 8 körül megpróbáltam fölkelni. Hát, rohadtul fájt, de sikerült, csak a vércukrom a béka segge alatt volt az egésznapos nem evéstől, így szédelegtem, visszafeküdtem. Hajnali fél 5-kor kaptam meg megint a babámat, szopizott, kicsit együtt voltunk, aztán őt elvitték, én meg felkeltem, hogy átsétáljak az újszülött osztályra. Ott megkaptam, onnantól 0-24-ben együtt, bababarát kórház, rooming in :)

Hát, fájt a hasam, nem maga a heg, hanem úgy az egész, de nem nagyon foglalkoztam vele, babáztam :) A felülés-felállás, kiegyenesedés rossz volt, de ha már mozogtam, akkor elvoltam. Szövődmény nem volt, én felszívódó varratokat kaptam, így ezzel sem kellett már foglalkozni.

A szoptatás tök simán ment, segítettek cicire tenni, a kislányom egyből cuppant, mint egy pióca :D Az előtejből kortyolgatott, 3. napra rendesen belövellt a tejem is, onnantól ömlött. 2 évig szoptattam, 6 hónapig kizárólag, sose kapott tápszert. Amúgy ennek semmi köze se a császárhoz, se a családi előzményekhez. Nálunk se tudott senki 2-3 hónapnál tovább, nekem ment 2 évig. A kulcs az igény szerint, nem 3 óránként, és főleg az első napokban minél többet lógjon a cicin, azzal fogja beindítani a tejet.

Felépülés... másnap már jól voltam annyira, hogy ha lassan mozogva is, de simán elláttam egyedül a babámat és magamat. De kb. 1 hónapos volt, mikor már nem kellett felhúznom magam kézzel, ha hátradőlve ültem, és nem fájt a tüsszentés, nevetés, köhögés sem, szóval teljesen megszűnt minden utóhatás. Addig azért fájogatott.

2017. okt. 2. 18:19
 19/23 anonim ***** válasza:

Ket programcsaszarom volt.

1. 23 evesen. Erzestelenitobol semmit nem ereztem, mutet kozben semmi bajom nem volt, masnapra semmi bajom nem volt, egy hetre ra nagytakaritottam a hazat.

2. 33 evesen. Erzestelenito kellemetlen volt, mutetbe azt hittem belehalok, napokig szenvedtem, otthon hetekig alig birtam felallni.

Nem tudom, hogy a korom vagy a kulonbozo orvos miatt volt-e ekkora kulonbseg. De azt minden szegyen nelkul le merem ide irni, hogy a masodiknal az aneszteziologus durvan megbosszulta, hogy nem adtam neki a mutet elott semmit. Pedig nagyon varta.

2017. okt. 2. 18:36
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt varratszedés! Felszívódó varratom volt.
2017. okt. 2. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!