Császár után engedtek valakit természetes úton szülni? Melyik kórházban? Mennyi különbséggel?
27 honap van a 2 nagy kozott.szulhettem volna normal uton,ha gyerkoc is akarta volna.8 napot hagyott a dokim rahuzni a kiirt napra.37 hetesen 2 ujjnyira kinyiltam,es a vegen a dokim is probalkozott(lefejtette a burkot a mehszajrol) de semmi nem segitett.
Vegul inditva lett,de az oxy ellenere sem indult el.
4 orat kaptam,utana meg 2x felet kikonyorogtem.vegig setaltam,hatha segit de sajnos nem.
Mikor levettek az oxyt meg az a keveske fajas is elmult.
A 3. 7 evvel a 2.utan szuletett,o mar program csaszival a 38.heten.
A hegem eppen csak kibirta.dokim szerint par fajas es elenged.
Annyi hatranya volt,hogy nehezen allt at a kinti letre.1 napot megfigyelesen volt inkubatorban,oxigent kapott az elso orakban.
Ez Győrben volt.itt sem minden doki engedi a normal szulest csaszar utan.
Olyan orvost keress aki nyitott erre.
Köszönöm a Szent Imrés tippeket! Esetleg tapasztalatot is tudtok megosztani? Aki így szült, az hogy élte meg a dolgot? Melyik volt jobb/rosszabb, és miért?
A kórház honlapján nagyon korrekt tájékoztatókat találtam, de az egyikben ezt írják: "amennyiben az előzetes császármetszés utáni hüvelyi szülés során méhrepedés következik be, az ilyenkor elvégzendő sürgős császármetszéssel sem minden esetben előzhető meg a súlyos anyai vagy magzati károsodás." Ez kicsit ijesztő...
Mindkét császárom a Bajcsyban volt. Nagyon támogató volt a környezet. A kisfiam (az első császárom) után 21 hónappal született a kislányom. Meg akartam próbálni a hüvelyi szülést, meg is kaptam hozzá minden segítséget. A dokim nagyon jófej volt. Csak másodjára sem tágultam semennyit, a dokim szerint betonkemény a méhszájam, így 41+2-n indítani kellett. De nem volt automatikus császár, vajúdhattam egy pár órát, a dokim is szurkolt, hátha most majd nyílik a méhszáj, végül sajnos szétrepedt a hegem, úgyhogy sürgősségi császárral tulajdonképpen életeket mentett a dokim.
A dokim szerinta hegem rendben volt, nem volt elvékonyodva, a két császár között is eltelt majdnem két év, a második teherbeesésem előtt direkt elmentem hozzá, hogy kikérjem a véleményét, megnézze a hegem, és zöld utat adott. Mégis ez történt. Ez sajnos bárkivel előfordulhat, de azért ez hál' istennek nagyon ritka.
Biztosan találsz támogató orvost, manapság egyáltalán nem ritka császár után hüvelyi úton szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!