Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után engedtek valakit...

Császár után engedtek valakit természetes úton szülni? Melyik kórházban? Mennyi különbséggel?

Figyelt kérdés
A fiam 2013-ban született császárral, téraránytalanság miatt (4750 gramm volt). Gondolkodunk a második babán, de nem tudom, hogy (ha kisebb lenne) vajon engednék-e, hogy megpróbáljam természetes úton megszülni? Az előző dokim már nem dolgozik, így más orvost keresnék, de nem tudom, hogy Bp.-en valamelyik kórházban van-e olyan orvos, aki nyitott ilyesmire? Akinél az elsőt szültem, ő azt mondta, hogy mindenképpen császározna többedik szülésnél is. A babának lehet ebből baja?
2017. szept. 26. 09:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Budapest ilyen szempontból a legjobb. A Szent Imre kórházban nagyon támogatóak. Ha nagyon szeretnéd és tájékozott vagy, akkor máshol is sikerülhet. Egyre jobb híre van a kistarcsai kórháznak is, úgyhogy hajrá. :)
2017. szept. 26. 09:06
 2/14 anonim ***** válasza:

27 honap van a 2 nagy kozott.szulhettem volna normal uton,ha gyerkoc is akarta volna.8 napot hagyott a dokim rahuzni a kiirt napra.37 hetesen 2 ujjnyira kinyiltam,es a vegen a dokim is probalkozott(lefejtette a burkot a mehszajrol) de semmi nem segitett.

Vegul inditva lett,de az oxy ellenere sem indult el.

4 orat kaptam,utana meg 2x felet kikonyorogtem.vegig setaltam,hatha segit de sajnos nem.

Mikor levettek az oxyt meg az a keveske fajas is elmult.

A 3. 7 evvel a 2.utan szuletett,o mar program csaszival a 38.heten.

A hegem eppen csak kibirta.dokim szerint par fajas es elenged.

Annyi hatranya volt,hogy nehezen allt at a kinti letre.1 napot megfigyelesen volt inkubatorban,oxigent kapott az elso orakban.

Ez Győrben volt.itt sem minden doki engedi a normal szulest csaszar utan.

Olyan orvost keress aki nyitott erre.

2017. szept. 26. 09:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a Szent Imre Kórházban nagyon pártolják a természetes szülést és anno a szülésfelkészítőn kiemelték, hogy ők császár után szülő nőknél is ezt preferálják.
2017. szept. 26. 09:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden rendben van, akkor lehet. De nyilván az adott orvostól függ. Az eltelt év már okés.
2017. szept. 26. 09:18
 5/14 anonim válasza:
31%
5 év után szülhetsz komplikáció mentesen természetes uton
2017. szept. 26. 09:19
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a Szent Imrés tippeket! Esetleg tapasztalatot is tudtok megosztani? Aki így szült, az hogy élte meg a dolgot? Melyik volt jobb/rosszabb, és miért?

A kórház honlapján nagyon korrekt tájékoztatókat találtam, de az egyikben ezt írják: "amennyiben az előzetes császármetszés utáni hüvelyi szülés során méhrepedés következik be, az ilyenkor elvégzendő sürgős császármetszéssel sem minden esetben előzhető meg a súlyos anyai vagy magzati károsodás." Ez kicsit ijesztő...

2017. szept. 26. 09:54
 7/14 A kérdező kommentje:
Persze az a lényeg, hogy majd mindketten jól legyünk, de én nagyon rosszul viseltem a császárt, nagyon sokáig tartott a felépülés, a hegem is begyulladt, megszenvedtem az egésszel. Szerintem a nagynak is jobb lenne, ha az anyja nem szenvedne napokig-hetekig, hanem viszonylag gyorsan felépülne, és persze így a kicsit is könnyebb lenne ellátni.
2017. szept. 26. 09:56
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
Egy második hasi műtétnek sokkal nagyobb a kockázata, mint az esély arra, hogy a méhed szétrepedjen.
2017. szept. 26. 10:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Mindkét császárom a Bajcsyban volt. Nagyon támogató volt a környezet. A kisfiam (az első császárom) után 21 hónappal született a kislányom. Meg akartam próbálni a hüvelyi szülést, meg is kaptam hozzá minden segítséget. A dokim nagyon jófej volt. Csak másodjára sem tágultam semennyit, a dokim szerint betonkemény a méhszájam, így 41+2-n indítani kellett. De nem volt automatikus császár, vajúdhattam egy pár órát, a dokim is szurkolt, hátha most majd nyílik a méhszáj, végül sajnos szétrepedt a hegem, úgyhogy sürgősségi császárral tulajdonképpen életeket mentett a dokim.

A dokim szerinta hegem rendben volt, nem volt elvékonyodva, a két császár között is eltelt majdnem két év, a második teherbeesésem előtt direkt elmentem hozzá, hogy kikérjem a véleményét, megnézze a hegem, és zöld utat adott. Mégis ez történt. Ez sajnos bárkivel előfordulhat, de azért ez hál' istennek nagyon ritka.

Biztosan találsz támogató orvost, manapság egyáltalán nem ritka császár után hüvelyi úton szülni.

2017. szept. 26. 14:11
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Császár után szültem simán 36 hetes halott babát (már tudtuk, hogy nem él, mikor a szülést indították). Oxitocint is kaptam, 18 órát vajúdtam, tehát nem egyszerű szülés volt császár után. A császár és a baba között 8 év telt el. Majd másfél év múlva újra simán szültem.
2017. szept. 26. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!