Akik kb 20 hónap különbséggel szültek természetes úton, azoknak milyen volt a második az elsőhöz képest?
19 hónap van a fiaim között. Az elsőnél kb. 10 óra volt, fájásgyenge lettem, kaptam oxit és a végén úgy kellett kinyomni belőlem a babát. Burokrepesztés is volt. Vágtak és repedtem is belül. Ülve aztán fekve forogva vajúdtam rossz volt és rosszul csináltam.
Másodiknál kibìrható fájásokkal indult elvoltam itthon. Hirtelen a 15 perces fájások után 2 percesek lettek ekkor gyorsan taxit hìvtunk. 4 ujjnyira ki voltam tágulva. Kb. 45 perc múlva meglett a fiam. Kirúgta a burkot, elfolyt a víz és már nyomhattam is. Nem volt vágás. Igazából brutál fájás az volt csak amikor kirúgta a burkot a többi abszolút kibìrható volt.
Ami nekem bevállt hogy nem küzdöttem ösztönösen a fájdalom ellen hanem hagytam szétáradni, mélyeket lélegeztem és folyamatosan sétáltam. Szeretnék mégegyszer szülni remélem az is ilyen lesz:) Most 3 éves a nagy és 1.5 a kicsi.
Könnyű szülést!
Vaklármával egy bementünk, csak haza nem engedtek a lányzónál. este 9 volt egy "fájás", utána 10kor aztán éjfélkor olvasás közben az tűnt fel, hogy 3.jára olvasok egy sort, mert talán fájok. Szóltam a szülésznőnek, hogy talán esetleg végre beindult a szülés és nem csak szórakozik a kicsi. Mehettem egy szülőszobába, vígan elsétafikáltam, altatót dúdoltam a bátyusnak(19hónapos volt akkor) haza, beszéltem a csajszival, hogy legyen kedves mindkettőnkért ügyesen előbújni(most itt a fájás szépen helyezkedjen csak, most szusszanjon, hogy várom már) fél kettő körül szólt a szülésznő, hogy rám néz, túl virgonc vagyok, hol is tartok, azonnal mehettem is az ágyra, mert csak a burok tartotta a kicsit bent, utána nem éreztem a tolófájásokat az kicsit hosszú lett, így lett 2:05kor a hasamon a lányzó.
Szerencse, hogy bent fogtak, nem érek be a szülészetre ha itthon vagyok, ugyanis a fájások 10-5-3-2-jajajaj és szünet majd erősebben elölről... simán vaklármának vettem volna, annyira finoman indult be.
Az első egy 18órás maraton volt....
18 hónap van köztük, az első fájásokkal indult, teljesen normál lefolyású, annyi, hogy oxit kaptam, ami durván felerősített mindent. A második szintén fájásokkal indult, csak sokkal intenzívebb, gyorsabb volt. 3 óra alatt meglett volna, de a köldökzsinór beszorult a tolófájások előtt, így a vége császár lett. Oxit nem kaptam, meg ott már kb. semmit (kúp, stb.), nem is fájt annyira, a férjemmel még az egypercesek szünetében azon nevetgéltük, hogy ha kimegy a szülésznő, adjak Neki a kéjgázból:) Az elsőnél meg ilyenkor már azt sem tudtam, hol vagyok, annyira fájt.
A felépülés kb. ugyanannyi volt, viszont ahogy előttem is írták, a szoptatás közbeni összehúzódások durvábbak voltak.
20 hónap van a kisfiam és a kislányom között. Az első szülésem is oxival volt, a második is, az első 3 óra volt oxi után (előtte semmi bajom nem volt), a második 40 perc oxi után (szülés előtt már 2 napja fájásaim voltak). A második mintha jobban fájt volna, erősebbek voltak a fájások szerintem. A második azért volt picit nehezebb még mert vágás nélkül akarta a szülészorvos, aminek amúgy örültem, csak akkor brutál kemény volt elpihegni a fájásokat... Első szülésem nagyon megviselt, a gyerkőc sem volt se jó alvó, se nyugodt baba, a második szülésem után picit gyengének éreztem magam de a kórházból hazafelé azt ecseteltem a férjemnek hogy mintha nem is szültem volna.
Nagyon szerencsés vagyok szerintem.
Második szülésem után 1 héttel úgy éreztem magam mintha már fél éve szültem volna, csak a vastag betét a bugyimban emlékeztetett mindig arra hogy nem rég szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!