Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszés vs esetleges...

Gátmetszés vs esetleges repedés. Mik a tapasztalataitok, melyik gyógyul könnyebben, szebben?

Figyelt kérdés

2017. szept. 13. 20:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%
Anyósom mesélte, hogy az első kettő szülésnél metszették, és semmi nem látszott belőle a gyógyulás után. A harmadik gyerekével viszont repedt és mondta, hogy olyan ronda heg lett utána, hogy plasztikáztatni kellett volna, csak akkor még nem volt "divat", de ha fiatal lenne, biztosan megcsináltatná, mert a házaséletére is kihatással volt.
2017. szept. 13. 22:11
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Én 4 hete szültem. Vágtak is és repedtem is. A vágás gyönyörű, alig érzem a heget. A repedés viszont még most is nagy egy két helyen és hát nem kellemes.

Szóval inkább 1000x gátmetszés mint még 1 repedés.

2017. szept. 13. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
74%
Engem metszettek (harántba) és tovább is peredtem. Nagyon precizül összevarrt az orvos, de így is maradt egy kis göcs - épp a repedés helyén. Pedig pici sérülés volt, 1 öltésnyi. A vágás helye egyáltalán nem látszódik, nem érzékeny.
2017. szept. 13. 22:41
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
Nem volt metszesem, kicsit repedtem. Nem így terveztük, különben gátvedelmet alkalmazunk. Az orvos egyszerűen nem jött be metszeni. 3 öltesem lett, 5 percig varrtak és nem is kellett mennem varratszedesre ilyen felszivodo volt. Sokáig éreztem a helyét, most mikor menstrualok akkor is. De egyébként 2 hónappal szülés után már észre se vettem. Voltak szobatarsaim akiket egy órán át varrtak, és ülni se tudtak. Én meg egy hónap múlva bicikliztem.
2017. szept. 14. 06:58
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

1. szülés: vágtak, hamar gyógyult, nem volt gond.

2. szülés: gátvédelemmel történt. Hüvelyfaltól megindult a repedés és megállt a se..em lyu..nál, 3 hétig ödémás volt, sokat szenvedtem vele. Harmadig gyereknél fizetek az ügyeletesnek csak vágjon!!

2017. szept. 14. 07:52
 16/22 anonim ***** válasza:
64%

Gátmetszésem volt, nem látom a helyét se.

A varrat helye már a második hétre "eltűnt" - értsd: kis tükörrel néztem és keresnem kellett, nem láttam.

2017. szept. 14. 09:28
 17/22 anonim ***** válasza:
64%
Nekem csak metszés volt 2x is (2.nál nem akart metszeni az orvos de a szülésznő szólt h vágjon mert nagy a baba feje).Elsőnél végigrepedt a hüvelyem,másodiknál csak a gátmetszés volt mint sérülés.A metszés már rég meggyógyult amikor a repedés még nagyon fájt.szinte nem is látszik a metszés helye
2017. szept. 14. 09:31
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi lányok!

Már csak azt nem értem, hogy miért állnak sokan ilyen szilárdan a gátvédelem és a lehetséges szakadás mellett. A környezetemben sokan 'metszésellenesek'.

2017. szept. 14. 10:33
 19/22 anonim ***** válasza:
47%

Kétszer vágtak,rettenetes fájdalom napokig,ülni sem tudtam

Egyszer repedt,már aznap ültem,egyetlen percig sem fájt!!

2017. szept. 14. 12:21
 20/22 anonim ***** válasza:
80%
Nekem két szülésem volt. Mindkettőnél vágtak és spontán repedtem is mellé. Mindkét esetben a repedés a húgycső mellett történt. Tehát elég kényes területre esett. A spontán repedést is össze kellett varrni. Így leírva azt gondolnám én is, hogy a repedés gyógyult lassabban, fájdalmasabban, de nem így volt. Azt szinte meg se éreztem. A gátmetszéshez kellett bő egy hét, hogy ne legyen szenvedés az ülés. Jó lett volna ezt kihagyni. Szerencsés akinek jól sikerül a gátvédelem, de rosszabb is lehetne tulajdonképp, ezért nem panaszkodom
2017. szept. 14. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!